Ρωσία: Ψυχροπολεμικό το ΝΑΤΟ. Οδεύουμε σε μια νέα μετά-δυτική τάξη πραγμάτων

2009
βενεζουέλας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov υποστήριξε πως η Ρωσία επιθυμεί σχέσεις στη βάση του «πραγματισμού» με τις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας επίσης «ψυχροπολεμικό θεσμός» το ΝΑΤΟ και κατηγορώντας το πως με την επέκτασή του έφερε «ένταση άνευ προηγουμένου» στην Ευρώπη.
Ο  Lavrov αρνήθηκε πως η Ρωσία επιδιώκει να ανατρέψει την παγκόσμια τάξη ελευθερίας, απορρίπτοντας επίσης για άλλη μία φορά τις κατηγορίες για το χάκινγκ στο αμερικανικό Δημοκρατικό Κόμμα.
Μιλώντας το Σάββατο στο συνέδριο Ασφαλείας του Μονάχου, ο Λαβρόφ χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ «θεσμό του Ψυχρού Πολέμου, και στην σκέψη και στην καρδιά» και το κατηγόρησε πως η επέκτασή του στην ανατολική Ευρώπη ήταν που έφερε «άνευ προηγουμένου ένταση» στη Γηραιά Ήπειρο.
«Η τάξη πραγμάτων μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου έχει τελειώσει» είπε ο ρώσος ΥΠΕΞ, προτείνοντας «ως νέα τάξη πραγμάτων την μετά-δυτική τάξη».
Έπειτα ωστόσο από αυτές τις επικρίσεις, ο Λαβρόφ σημείωσε τα κοινά μεταξύ ΗΠΑ, Ευρώπης και Ρωσίας και ανέφερε πως η συνεργασία «θα μπορούσε να επεκταθεί ευρύτατα». «Είμαστε έτοιμοι, αν είναι και οι ΗΠΑ έτοιμες» είπε ο Sergey Lavrov.
Όσον αφορά την ουκρανική κρίση, απέρριψε τις κατηγορίες που είχε διατυπώσει την προηγούμενη ημέρα ο ουκρανός πρόεδρος Petro Poroshenko και κάλεσε το Κίεβο να τηρήσει τις δεσμεύσεις της συμφωνίας του Μινσκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας