Ρωσία: Κατασκευάζει, δυστυχώς, πυρηνικό αντιδραστήρα στην Τουρκία, μια ανάσα από την Κύπρο

1913
Ρωσία

ην έκτη κατά σειρά συνάντηση είχαν χθες το απόγευμα στο Σότσι της Μαύρης θάλασσας οι ηγέτες της Ρωσίας και Τουρκίας.
Ο Ρώσος Πρόεδρος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον τούρκο ομόλογό του, μετά το πέρας της συνάντησής τους στο Σότσι ανακοίνωσε ότι η ρωσική εταιρεία Rosatom θα κατασκευάσει τον πρώτο πυρηνικό αντιδραστήρα στο Akkuyu της Τουρκίας.
rosatom
Όπως είπε ο Πούτιν, ο αντιδραστήρας αναμένεται να είναι έτοιμος το 2023 ενώ όπως είπε, οι εργασίες θα ξεκινήσουν στο άμεσο μέλλον.
Ο αντιδραστήρας θα βρίσκεται στην περιοχή Buyukeceli, που βρίσκεται στην επαρχία Μερσίν, απέναντι από την Κύπρο όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη.
akkuyu
Από τις… ντομάτες στους S-400
Mεταξύ άλλων ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι αίρονται οι περιορισμοί και ότι οι τουρκικές μελιτζάνες, οι ντομάτες και τα ρόδια επανέρχονται στη ρωσική αγορά. Αναφορικά με το πυραυλικό σύστημα S-400, ο Τούρκος πρόεδρος εξήγησε: “Συμφωνήσαμε με τη Ρωσία, τα έγγραφα υπογράφηκαν. Υπάρχουν κάποια τεχνικά ζητήματα, θα τα συζητήσουμε μαζί και με ειδικούς από το υπουργείο ‘Αμυνας. Θέλουμε να κάνουμε βήματα ώστε όσο γίνεται πιο γρήγορα να το υλοποιήσουμε…”.
Σχετικά με το στρατηγικής σημασίας έργο κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Τουρκία, με μία διακλάδωση προς τα τουρκοελληνικά σύνορα, τονίστηκε ότι οι εργασίες κατασκευής στα ρωσικά ύδατα έχουν ολοκληρωθεί, απομένει το τμήμα της τουρκικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, και σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο αγωγός θα βγει στο τουρκικό έδαφος τον ερχόμενο χρόνο.
Το μεγαλύτερο μέρος των διμερών συνομιλιών που διήρκησαν τέσσερις και πλέον ώρες αφιερώθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, στη Συρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας