Ποτέ την Κυριακή! Κινητοποιήσεις για Κυριακή αργία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κλπ

1986
εμποροϋπάλληλοι

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο εμπόριο, μικρομεσαίων και αλληλέγγυων από το πρωί της Κυριακής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
Η μεγάλη πλειοψηφία των εμπόρων στην Αθήνα έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τη δυνατότητα να ανοίξουν τα καταστήματα τους και τα ρολά τους, όπως κάθε Κυριακή, ήταν κατεβασμένα.
Στο αθηναϊκό κέντρο ήταν ανοικτά μόνο, σχεδόν, τα πολυκαταστήματα και οι αλυσίδες, όπως π.χ το Attica, το Notos κλπ, για το συμφέρον των οποίων, άλλωστε, κυβέρνηση και τρόικα θεσμοθέτησαν το άνοιγμα τις Κυριακές.
Στη συγκέντρωση της Αθήνας ήταν στην πρώτη γραμμή το πανό της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας με το σύνθημα ‘‘Ποτέ την Κυριακή’‘, ενώ στη συγκέντρωση στην Ερμού έδωσε το παρόν ο Παναγ. Λαφαζάνης και πολλά στελέχη της ΛΑ.Ε.
Οι συγκεντρωμένοι στην Ερμού πραγματοποίησαν πορεία με συνθήματα μέχρι το Μοναστηράκι, όπου δια μέσου της Κολοκοτρώνη ξαναγύρισαν στο Σύνταγμα.
Χωριστές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποίησαν και άλλες συλλογικότητες.
Συγκέντρωση στην Τσιμισκή της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν επίσης Σωματεία, εργαζόμενοι και ο Συντονισμός δράσεων ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία.
Στις συγκεντρώσεις συμμετείχαν και στελέχη της ΛΑ.Ε και άλλων οργανώσεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Οι συγκεντρωμένοι προς το μεσημέρι απέκλεισαν την είσοδο πολυκαταστημάτων στην Οδό Τσιμισκή.
Το βασικότερο, πάντως, είναι ότι στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη δεν κυκλοφορούσε τίποτα στο κέντρο, παρά μόνο λίγοι τουρίστες, ενώ το ίδιο συνέβαινε και στα κέντρα των περιφερειακών Δήμων.
Το πρόβλημα για το εμπόριο και τους καταναλωτές δεν είναι ο χρόνος και πολύ περισσότερο η ανάγκη της Κυριακής για να δουλέψουν και να ψωνίσουν.
Το πρόβλημα του ελληνικού λαού είναι η ανέχεια, η ανασφάλεια και η φτώχεια.

Δηλώσεις του Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε

Παν. Λαφαζάνης: Βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο των πολυεθνικών αλυσίδων για την εξαφάνιση του μικρομεσαίου εμπορίου και της εγχώριας παραγωγής

Ο Παν. Λαφαζάνης, επικεφαλής αντιπροσωπείας στελεχών της ΛΑ.Ε, έδωσε το παρόν στη συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην οδό Ερμού απ’ όπου έκανε και την παρακάτω δήλωση:

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας αποτελεί σχέδιο των πολυεθνικών αλυσίδων και ορισμένων μεγάλων πολυκαταστημάτων, το οποίο προωθείται μέσω της τρόικας και των εγχώριων κυβερνήσεων και αποβλέπει στην εξόντωση και εξαφάνιση του μικρομεσαίου εμπορίου και την πλήρη άλωση των τοπικών αγορών με δουλεμπορικές σχέσεις εργασίας.

Οι πολυεθνικές αλυσίδες, τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα οργανώνουν, ταυτόχρονα, τον θάνατο της εγχώριας παραγωγής και των εγχώριων προϊόντων, προβάλλοντας και προωθώντας συστηματικά και σχεδιασμένα στα ράφια και συχνά με τακτικές ντάμπινγκ, αποκλειστικά προϊόντα εισαγωγής.

Δυστυχώς, σε αυτήν την χώρα οι κυβερνήσεις συνιστούν το μακρύ χέρι του μεγάλου πολυεθνικού και εγχώριου εμπορικού κεφαλαίου και δεν έχουν καμιά σχέση με την παραγωγική Ελλάδα, της οποία την εναπομείνασα παραγωγική βάση καθημερινά αφανίζουν, διαλύουν και καταστρέφουν.”

Κυριακή14
Κυριακή1
Κυριακή8Κυριακή4
Κυριακή5 Κυριακή6 Κυριακή7
Κυριακή13
Κυριακή15
Κυριακή10
Κυριακή9
Κυριακή17
Κυριακή21 Κυριακή22

Φωτογραφικό υλικό από Θεσσαλονίκη

ergazomenoi katast2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας