Πορεία στο Υπ. Δικαιοσύνης: Όχι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

3345

Με πορεία έφθασαν εκατοντάδες διαδηλωτές μπροστά στο Υπ. Δικαιοσύνης στη Λεωφ. Μεσογείων μετά από προσυγκέντρωση στη διασταύρωση Λεωφ. Κηφισίας και Αλεξάνδρας.
Η προσυγκέντρωση και η μαχητική πορεία στο Υπ. Δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκαν από Συλλογικότητες, που δρουν κατά των πλειστηριασμών, ειδικότερα κάθε Τετάρτη στη Ειρηνοδικεία, ως διαμαρτυρία ενάντια στο νομοσχέδιο που θεσμοθετεί της προώθηση των πλειστηριασμών με ηλεκτρονικό τρόπο.
Η καθιέρωση των πλειστηριασμών με ηλεκτρονικές διαδικασίες έχει τεθεί ως προαπαιτούμενο του τρίτου μνημονίου και η τρόικα από το Hilton πιέζει για την επίσπευση του μέτρου.
Τρόικα, κυβέρνηση και τραπεζίτες επιθυμούν να επισπεύσουν τη νομιμοποίηση και οργάνωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, προκειμένου να παρακάμψουν το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών σε δημόσια θέα στα Ειρηνοδικεία, το οποίο έχει επιτύχει πλατύ κίνημα, που έχει αναπτυχθεί σε όλη την Ελλάδα.
Δυστυχώς, η αυταρχική κυβέρνηση Τσίπρα με μια νέα επίδειξη αυθαιρεσίας και αστυνομοκρατίας μπλοκάρισε με κλούβες και ΜΑΤ το κάθετο στενό προς την Μεσογείων που οδηγεί στο Υπ. Δικαιοσύνης και εμπόδισε τους ειρηνικούς διαδηλωτές να προσεγγίσουν στο Υπουργείο.
Αντιπροσωπεία των Συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών δεν μπόρεσε να δει τον Υπ. Δικαιοσύνης κ. Κοντονή, ο οποίος, όπως είπαν, έλειπε από το Υπουργείο, στην πραγματικότητα δραπέτευσε για να αποφύγει να ακούσει τις εύλογες διαμαρτυρίες και να δικαιολογήσει για άλλη μια φορά τις ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης και του ίδιου.
Την αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων συνάντησε ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου, στον οποίον, αφού τα άκουσε για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, παρεδόθη σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματα ων διαδηλωτών για την προστασία των σπιτιών και της λαϊκής περιουσίας και το σταμάτημα της νομοθέτησης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν αγωνιστές από την ΛΑ.Ε, το ΕΠΑΜ με σχετικά πανό, όπως πανό κρατούσαν και πολλές συλλογικότητες.
Το παρόν στη διαμαρτυρία έδωσαν εκ μέρους της ΛΑ.Ε ο Παν. Λαφαζάνης, ο Δημ. Στρατούλης, ο Δημ. Σαραφιανός, ο Στ. Λεουτσάκος, Δεσ. Σπανού, η Μάν. Μπαρζέφκι, ο Παν. Μαντάς , ο Γιαν. Δούκας και άλλα στελέχη της παράταξης.πλειστηριασμοί πλειστηριασμοί2 πλειστηριασμοί4 πλειστηριασμοί6 πλειστηριασμοί7 πλειστηριασμοί8 ο 
πλειστηριασμοί1
WP_20170303_18_18_22_Pro WP_20170303_18_25_52_Pro
πλειστηριασμοί10 πλειστηριασμοί11 πλειστηριασμοί12 πλειστηριασμοί13
 
 
 
 
 
 

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας