Πολύ μεγάλο και μαχητικό το συλλαλητήριο κατά ρατσισμού, πολέμου, φασισμού και φτώχειας

2184
συλλαλητήριο

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το απόγευμα του Σαββάτου στην Αθήνα το, σχεδόν, πρωτοφανές σε όγκο συλλαλητήριο Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων, το οποίο είχε ιδιαίτερο παλμό και μαχητικότητα.
Μια τεράστια πολύχρωμη και πολυεθνική πορεία διέσχισε το αθηναϊκό κέντρο και από την Ομόνοια κινήθηκε μέσω της Σταδίου στο Σύνταγμα και από εκεί στη Βουλή και στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακή, σχεδόν πρωτοφανής ήταν η παρουσία των προσφύγων και των μεταναστών στο συλλαλητήριο, πράγμα που έδινε στην κινητοποίηση ένα ιδιαίτερα αγωνιστικό πνεύμα.
Τα μηνύματα του συλλαλητηρίου ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό ήταν ταυτόχρονα μηνύματα ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές και τις πολιτικές του μνημονιακού μπλοκ της αναλγησίας απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες, μηνύματα καταδίκης της ΕΕ και των αντιπροσφυγικών τειχών και μηνύματα εναντίωσης στις ακροδεξιές και νεοναζιστικές δυνάμεις.
Στην πορεία συμμετείχαν σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων, πολλές πολιτικές οργανώσεις και αντιρατσιστικές κινήσεις. Αισθητή έκανε την παρουσία του το μπλοκ της ΛΑ.Ε με ξεχωριστό πανό, όπου έδωσε το παρόν και ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε.
Αντιρατσιστικό 02 Αντιρατσιστικό 03 Αντιρατσιστικό 04 Αντιρατσιστικό 05 Αντιρατσιστικό 06 Αντιρατσιστικό 07 Αντιρατσιστικό 08 Αντιρατσιστικό 09 Αντιρατσιστικό 10 Αντιρατσιστικό 11 Αντιρατσιστικό 12

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας