Ποιο είναι το πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη; Αχός βαρύς για την επανάκτηση της εξουσίας

1660
χρήσιμοι

Η ΣΥΡΥΖΑΪικη Αριστερά, που έχει μαθητεύσει ως «τσόντα» του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όταν οικοδομούσε ένα κράτος της διαπλοκής, του παρασιτισμού, των πελατειακών και ρουσφετολογικών σχέσεων και μία λυμεωνικού τύπου διαχειριστική λογική, αποδεικνύεται άριστος μαθητής όχι μόνον στη διατήρηση και διαιώνιση αυτού του Κράτους αλλά και στα επικοινωνιακά τεχνάσματα, στα λεκτικά πυροτεχνήματα και στους νεολογισμούς.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ακολουθώντας κατά πόδας την πρακτική των προκατόχων τους και στο θέμα της επικοινωνιακής διακίνησης των μέτρων και αποφάσεων της συμφοράς, που θα επισφραγίσουν την περίφημη δεύτερη αξιολόγηση, καταφεύγουν στα «βαφτίσια».

Από τις… μεταρρυθμίσεις, δημοσιονομική προσαρμογή, ισοδύναμα, αντισταθμιστικά, ευελιξία, μονόδρομος κ.ά. των προηγούμενων, περάσαμε στη μετονομασία της Τρόικας σε «Θεσμούς», του Μνημονίου σε «Πρόγραμμα», της καταστροφής σε «πρόγραμμα γέφυρα» και «δημιουργική ασάφεια», της Συμφωνίας σε όσα υποτίθεται ότι διαφωνούσαν «έντιμος Συμβιβασμός», της μείωσης του αφορολογήτου και των συντάξεων «δημοσιονομικά ουδέτερο», του πακέτου της ύφεσης και σκληρής λιτότητας «μεταλιτότητα»…

Ψέματα που ξεστομίζονται ξετσίπωτα από πρωθυπουργικά και υπουργικά χείλη και ανακυκλώνονται από χαζοχαρούμενα παπαγαλάκια του Κοινοβουλίου. Και επειδή οι αδιάντροποι δεν κοκκινίζουν, κοκκινίζουν τα ψέματα για λογαριασμό τους.

Καυγάς για την ανάκτηση της εξουσίας

Ο βαρύς αχός, που έχει προκληθεί στην πολιτική σκηνή, δεν αφορά το λαό και την καθημερινότητά του. Είναι καυγάς για την ανάκτηση της εξουσίας και όχι απάντηση στις ανάγκες και στις αγωνίες των πολιτών, αναζήτηση λύσης στα αδιέξοδα και στα προβλήματά τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπαραθέτει μία αόριστη και ασαφή «Συμφωνία αλήθειας». Αποφεύγει, όπως ο διάβολος το λιβάνι, να μιλήσει συγκεκριμένα γι’ αυτά που σταυρώνουν τον κόσμο. Ειδικότερα:

Θα μας παρουσιάσει, βήμα-βήμα, το εθνικό του σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Χώρας και την ανάπτυξή της, ώστε να επανέλθει η ελπίδα, η θέληση και το όραμα στην ερημοποιημένη Χώρα, όπου:

1. Κυκλοφορούν θλιβερά φαντάσματα 1 ½ εκατομμύρια άνεργοι;

2. Δύο εκατομμύρια νοικοκυριά εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο της μετανάστευσης, με το ποσοστό στους νέους να ξεπερνά το 67% (Έκθεση του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ);

3. Τετρακόσιες χιλιάδες οικογένειες είδαν ένα τουλάχιστον μέλος τους να μεταναστεύει στο εξωτερικό;

4. Εκατοντάδες άστεγοι στοιχειώνουν τα βράδια τις πόλεις μας;

5. Εξαθλιωμένοι συμπατριώτες μας ψάχνουν απεγνωσμένα στα σκουπίδια τροφή ή κάτι χρήσιμο για σκραπ;

6. Συνάνθρωποί μας αυτοκτονούν, με το ποσοστό το 2015 και 2016 να έχει αυξηθεί κατά 35% (REAL NEWS 25-2-2017) ;

7. Μαθητές υποσιτίζονται;

Ποια είναι η θέση του για τις συντάξεις, ξεκάθαρα και απερίφραστα; Νέα περικοπή τους θα σημάνει περαιτέρω φτώχεια και εξαθλίωση, όχι μόνον για τα «τιμημένα γηρατειά» αλλά και για τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Δοθέντος ότι με την πετσοκομμένη σύνταξη καλύπτονται τα κενά που δημιουργούν οι γλίσχρες κοινωνικές δαπάνες, ενώ πάνω από δύο εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν ως κύρια πηγή εισοδήματος την πενιχρή σύνταξη του παππού ή της γιαγιάς.

Κα ποιοι ζητούν εμμονικά την απομείωσή τους; Τα μίσθαρνα όργανα του Δ.Ν.Τ., που μέσω των εισφορών και των Κρατών-Μελών, συμπεριλαμβανομένης της χειμαζομένης από τα Μνημόνια Ελλάδας, μπορούν βάσει του καταστατικού τους τα στελέχη με συμπληρωμένο το 50ο έτος ηλικίας να αποχωρούν παίρνοντας πλουσιοπάροχη σύνταξη, τρελά εφάπαξ και εξωφρενικά προνόμια.

Θα μιλήσει για το τι και πώς θ’ αλλάξει η σημερινή κατάσταση αποδιοργάνωσης και διάλυσης των νοσοκομείων; Πώς τα νοσοκομεία, που έχουν στερέψει από χρήματα και αντιμετωπίζουν τραγικές ελλείψεις, με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές, θα ενισχυθούν οικονομικά; Θα ξεπεράσουν τη σημερινή οριακή τους κατάσταση και θα παρέχουν υπηρεσίες στους ασθενείς, που δεν προσβάλλουν την ανθρώπινη φύση και αξιοπρέπεια;

Όλες οι Κυβερνήσεις, από την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου και μετά, είχαν αναλάβει τη δέσμευση να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών, ώστε να συμβαδίζουν με τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων. Αντ’ αυτού, παρ’ ότι η κατανάλωση τροφίμων ακολουθεί πτωτική πορεία, η ακρίβεια καλά κρατεί. Ποια θα είναι η δική του πολιτική;

Και το τελευταίο. Και σπεύδω να δηλώσω λαϊκιστής, αφού ο όρος είναι σε πρώτη ζήτηση από τους δευτέρας κατηγορίας ηγέτες, όπως τους αποκαλεί ο γνωστός δημοσιογράφος Στάθης, όταν τολμήσει κάποιος να θίξει τα «ιερά και όσια» της κομματικής ολιγαρχίας. Στην Ελλάδα της κρίσης η συνολική δαπάνη για έναν έκαστον εκ των βουλευτών έχει υπολογισθεί στις 600 χιλιάδες ευρώ (απολαβές, αμοιβές από τη συμμετοχή στις επιτροπές, πάσης φύσεως προνόμια και ατέλειες, μισθοδοσία προσωπικού φύλαξης-γραφείου-συμβούλων, αυτοκίνητο κ.ά.). Η έννοια της αποκατάστασης αισθήματος δικαίου και αλληλεγγύης προς την πάσχουσα κοινωνία, αν εγγραφόταν στις ευαισθησίες των αριστερών εθνοπατέρων, θα είχαν φροντίσει το ποσόν να το εξορθολογίσουν και να το συμμαζέψουν. Όταν κάτι πήγε να γίνει με το δωρεάν αυτοκίνητο, πρώτοι που ξεσηκώθηκαν ήταν οι ΣΥΡΙΖΑίοι βουλευτές. Και το επαναστατικό που έπραξε το Τσίπρας, ήταν να τους παρακαλέσει. Αλλά και πάλι τον έγραψαν κανονικά.

Ο δικός σας Διαφωτισμός κ. Μητσοτάκη σας υπαγορεύει ότι ο πολιτικός είναι υπεράνω του Νόμου, η κοινωνία υπήκοος και το πολιτικό προσωπικό υπάρχει για να υπηρετείται και να απολαμβάνει προνόμια τιμές και διακρίσεις;

*Πηγή: «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ», εφημερίδα της «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας