Ποιος κυβερνά αυτήν τη Νέα Δημοκρατία;

1344
διαστροφές
Το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και όχι εν αγνοία των οργανωτών του, ξανάφερε στο φως τις σχέσεις της ΝΔ με την άκρα δεξιά και τους σχεδιασμούς για “νέο” κόμμα.
Το συλλαλητήριο της χτεσινής Κυριακής για το όνομα της γειτονικής μας χώρας έχει μηνύματα και μάλιστα προς πολλές κατευθύνσεις. Γιατί το “ηχηρό παρών” 100-150 χιλιάδων συμπατριωτών μας έχει σημασία που πρέπει και να καταγραφεί και να αξιολογηθεί.
Και έχει προφανώς σχέση και με το φόβο δυσάρεστων ανακατατάξεων στα Βαλκάνια, καθώς δεν θα ήταν η πρώτη φορά που το ΝΑΤΟ θα έβαζε το χέρι και τα όπλα του σε κάτι τέτοιο, και με μια ορισμένη διαπαιδαγώγηση για τα ‘ιερά και τα όσια’ της… φυλής και με τη δυσαρέσκεια των… πρώην μεσαίων στρωμάτων αλλά και με τις δύσκολες συνθήκες, μέσα στις οποίες επιβιώνουν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.
Έχει όμως σχέση και με ευρύτερα εσωτερικά πολιτικά παιχνίδια. Και είναι σαφές από την πρεμούρα ορισμένων να αναδειχθούν συγκεκριμένα πρόσωπα ως η… σωστή “εκπροσώπηση” του συλλαλητηρίου και να “εξαφανιστούν” κάποια άλλα από το πάνελ των ομιλητών ώστε να μην υπάρξουν μπερδέματα και να βγει το “αναγκαίο” ηθικό δίδαγμα.
Για αυτό Φραγκούλης και πάλι Φραγκούλης (!) και πίσω του οι Άνθιμοι και οι Τζιτζικώστες και στο φόντο οι Μπαλτάκοι και οι Βορίδηδες και οι Γεωργιάδηδες, δηλαδή ο Σαμαράς και οι συνομιλητές του και παραδίπλα οι ναζιστές της γνωστής εγκληματικής συμμορίας, χρήσιμοι για να πουλάνε οι πρώτοι το παραμύθι ότι τάχα τους απομόνωσαν αφού βέβαια ενστερνίστηκαν τη μισή και βάλε ρητορική τους.
Το άμεσο λοιπόν ερώτημα, το κρίσιμο για την χάραξη πολιτικής τακτικής, είναι ποιος επιτέλους κυβερνά τη Νέα Δημοκρατία, ποιος κρατά τα κλειδιά του μηχανισμού της και ποιος καθορίζει την πραγματική της πολιτική ατζέντα. Γιατί και με πολλά από αυτά που λέει στη Βουλή και με τα όσα προκύπτουν από το χτεσινό συλλαλητήριο, το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν την κυβερνά ο πρόεδρός της.
Γιατί είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βρεθεί σε μιαν άκρη και κοιτάζει τους άλλους να στήνουν το παιχνίδι πουλώντας ο ένας την μπάλα στον άλλον.
Γιατί αυτός πέρασε με μεγάλη ευκολία αλλά και με μεγάλο πολιτικό κόστος για τον ίδιο, αν και πιθανώς δεν το έχει ακόμα αντιληφθεί, από την “εθνική θέση” για τη σύνθετη ονομασία που κατατέθηκε στο Βουκουρέστι το 2008 από τον Κώστα Καραμανλή και την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, στην “εθνική γραμμή” του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών του 1992.
Και αυτός, ως συνέπεια των συνεχών παλινωδιών του που ξεκίνησαν με τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στην αντιπροεδρία της ΝΔ, άλλαξε την… μητσοτακική πρόεδρο της ΝΔ Θεσσαλονίκης με ένα στέλεχος του Τζιτζικώστα, ώστε να οργανωθεί καλύτερα το συλλαλητήριο που ο Μητσοτάκης δεν ήθελε αλλά οι ακροδεξιοί εταίροι είχαν ανάγκη.
Με αυτά τα δεδομένα, αυτός που θα υποχρεωθεί σύντομα να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς λέει, είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Μόνο που όσο παλινωδεί, πατώντας σε δύο βάρκες, διακινδυνεύει να έρθει ένα κύμα που θα τον ρίξει στη θάλασσα.
 
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι Διευθυντής Σύνταξης στο Έθνος
**Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας