Ακόμα και ο πρέσβης της Τουρκίας σε ρόλο Peurifoy

1835

Ο κάθε πολίτης μπορεί και δικαιούται να έχει την άποψη του τόσο για τον θεσμό των αδειών σε φυλακισμένους, όσο και ειδικότερα για την 48ωρη άδεια που εδόθη σύμφωνα με τον νόμο και τις προβλεπόμενες διαδικασίες στον Δημήτρη Κουφοντίνα.
Είναι άλλο αυτό και άλλο, όμως, ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία, με την οποία αντέδρασαν στην διήμερη άδεια Κουφοντίνα ορισμένα πολιτικά κόμματα, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, και άλλο οι λόγοι για τους οποίους η κυβέρνηση έσπευσε να συγκατατεθεί σε αυτήν την άδεια, οι οποίοι λόγοι φυσικά και δεν περιέχουν την παραμικρή ανιδιοτέλεια αλλά συνδέονται με μια απόπειρα φτηνού αντιπερισπασμού και αποπροσανατολισμού της πολιτικής ατζέντας και της πολιτικής αντιπαράθεσης, την στιγμή που κυβέρνηση είναι έτοιμη να εξαπολύσει ένα όργιο μνημονιακού αυταρχισμού σε βάρος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών για να ληστευθούν σπίτια και λαϊκές περιουσίες.
Το χειρότερο, όμως, στην περίπτωση είναι ο πρωτοφανής αποικιοκρατικός τόνος, με την οποία επενέβησαν σε ένα καθαρά εσωτερικό ελληνικό θέμα, όπως η αδειοδότηση ισοβίτη φυλακισμένου, ξένες, δια των πρεσβευτών τους, χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Τουρκία.
Θα έλεγα, μάλιστα, ότι η συμπεριφορά των πρεσβευτών τους απέναντι μας ως αποικία, μάλλον υστερεί για να περιγράψει την ιταμότητα και την περιφρόνηση τους προς τη χώρα μας.
Θα μου πείτε, όμως, ότι εδώ ο πρεσβευτής των ΗΠΑ αναγγέλλει ως υπερπρωθυπουργός τα ελληνικά εδάφη που εκχωρούνται ως αμερικανικές βάσεις, ενώ η Τουρκία αλωνίζει στο Αιγαίο με τρόπο που δεν το κάνει ούτε στα δικά της εδάφη, θα σεβαστούν την κυβέρνηση και τις νόμιμες ρυθμίσεις για ένα πρόσωπο όπως του Δ. Κουφοντίνα;
Η μνημονιακή Ελλάδα έχει τελειώσει ως δημοκρατία και ως χώρα.
Κάθε μέρα που περνάει το επιβεβαιώνει και καθιστά την εξέλιξη όλο και πιο τραγική.

Κ.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας