Πλειστηριασμοί: H κυβέρνηση, με λαγό την ηγεσία συμβολαιογράφων, ετοιμάζει αυταρχικό ''τσουνάμι'' κατά κινήματος

3157

Τσουνάμι αυταρχισμού και διώξεων σχεδιάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να επιδοθεί σε ένα ”τσουνάμι” πλειστηριασμών σε βάρος της πρώτης κατοικίας, των λαϊκών περιουσιών και σε βάρος της περιουσίας επιχειρήσεων που καταρρέουν, ιδιαίτερα μικρομεσαίων και πολύ μικρών.
Ως ”λαγός” σε αυτήν την επιχείρηση πλειστηριασμών και επίθεσης κατά του μεγάλου κινήματος για την ματαίωση τους, χρησιμοποιείται η ηγεσία των συμβολαιογράφων, η οποία αφού εξασφάλισε την συμμετοχή των συμβολαιογράφων στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, στρέφεται κατά του κινήματος και διακόπτει την όποια, έστω περιορισμένη και επιλεκτική, αποχή της από τα Ειρηνοδικεία.
Βεβαίως, όλοι αυτοί οι κυβερνητικοί και μνημονιακοί σχεδιασμοί θα πέσουν, μάλλον, στο κενό από τις αντιδράσεις του κινήματος και των πολιτών, οι οποίες, ιδιαίτερα των τελευταίων, πρέπει να προσλάβουν στο επόμενο κρίσιμο διάστημα πολύ ευρύτερες, ενωτικές και αγωνιστικές διαστάσεις.
Με απόφασή τους, οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι Ελλάδας σταματούν την αποχή από τους πλειστηριασμούς (αποχή ήδη εξαιρετικά περιορισμένη)!
Εντελώς ξεκομμένες από το λαϊκό αίσθημα και τη ζοφερή κατάσταση που υπάρχει στην κοινωνία, οι ηγεσίες των συμβολαιογραφικών Συλλόγων, πήραν μια απαράδεκτη απόφαση.
Δεν είναι τυχαίο μάλιστα, ότι την απόφαση αυτή την πήραν οι συγκεκριμένες ηγεσίες, αφού πρώτα η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ νομοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, και αφού ιδιωτική εταιρεία ανέλαβε την υλοποίηση του πιλοτικού συστήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, τους οποίους ευελπιστούν να αρχίσουν να εφαρμόζουν από το Σεπτέμβρη.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο επίσης, ότι το κόστος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διενέργειας των πλειστηριασμών ανέλαβαν να καλύψουν οι εννέα συμβολαιογραφικοί σύλλογοι της Ελλάδας, καταβάλλοντας ο καθένας από 20.000 ευρώ! Χρήματα, που προφανώς ευελπιστούν να καλύψουν από τις εισπράξεις που θα έχουν από τα «κοράκια» που θα σπεύσουν να αρπάξουν σε «τιμή ευκαιρίας» μεταξύ άλλων τα σπίτια νοικοκυριών, και λαϊκές περιουσίες.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο επίσης, ότι στις 15 Ιούνη, η ηγεσία της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος συναντήθηκε με το Γ. Γραμματέα και παράγοντες του Υπ. Δημόσιας Τάξης και τον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, και τους έθεσαν το ζήτημα της εφαρμογής των άρθρων 965 παρ. 7 του Κ.Π.Δ. και 396 του Ποινικού Κώδικα κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών.
Χαρακτηριστικά, το άρθρο 396 του Π.Κ. αναφέρει: «Όποιος σε δημόσιους πλειστηριασμούς εμποδίζει με βία ή με απειλές τον ελεύθερο  συναγωνισμό ή απομακρύνει με δώρα ή υποσχέσεις αυτόν που προσφέρει ή έχει την  πρόθεση  να  προσφέρει  τιμωρείται  με φυλάκιση»!!
Ζήτησε, δηλαδή, η ηγεσία των συμβολαιογράφων από την κυβέρνηση, να ενισχύσει, άκουσον-άκουσον, την αυταρχική αστυνομική καταστολή και τις διώξεις στους χώρους των ειρηνοδικείων!
Δυστυχώς, οι ενέργειες αυτές της συνδικαλιστικής ηγεσίας των συμβολαιογράφων, οι οποίες θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν εκφράζουν ούτε τη μειοψηφία του κλάδου, έρχονται να επιβεβαιώσουν τη διάχυτη εκτίμηση ότι η αποχή τους, ακόμη και στον περιορισμένο βαθμό των ακινήτων για τα οποία ίσχυε, αποφασίστηκε προκειμένου να διεκδικήσουν και να κατοχυρώσουν το ρόλο τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και βεβαίως για να πιέσουν σε δεύτερο χρόνο την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ενάντια στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, το οποίο απλώθηκε σε όλη τη χώρα, και επί ένα χρόνο σχεδόν, δεν επιτρέπει να περάσει η λαϊκή περιουσία στα νύχια των «κορακιών» (τραπεζών, funds, κράτους, εφοριών κτλ.). Άλλωστε, αυτό αναφέρεται με σαφήνεια και στην ανακοίνωση της άρσης της αποχής τους.
Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά σε όλα τα ειρηνοδικεία της χώρας, ενισχύοντας τα κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς, προκειμένου να κατοχυρωθεί στην πράξη το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η προστασία της λαϊκής περιουσίας.
Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως υπεύθυνη, μαζί με τα άλλα μνημονιακά κόμματα, για την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας, γιατί όχι μόνον δεν κατοχύρωσε νομοθετικά το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας, όπως διακήρυττε, αλλά νομοθέτησε και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, και την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προς το χειρότερο.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας