Περιοδεία της ΛΑ.Ε με Σπανού, Δερμιτζάκη, Γιαννίδη, Σαρίδη στην Σητεία και Ιεράπετρα

1585

Με ιδιαίτερη επιτυχία έληξε η περιοδεία και η συγκέντρωση που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΛΑΕ στη Σητεία και την Ιεράπετρα. Αντιπροσωπία της ΛΑΕ αποτελούμενη από τη Δέσποινα Σπανού, μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ και τα στελέχη της ΛΑΕ Λασιθίου, Μπάμπη Σαρίδη, Νίκο Νικητάκη και Θεοδόση Γαρυφαλλάκη, πραγματοποίησν την Παρασκευή 23 Ιουνίου, περιοδεία στο νοσοκομείο Σητείας, όπου συναντήθηκαν με τον Διοικητή του νοσοκομείου, τον σύλλογο των εργαζομένων και περιόδευσαν σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στις ελλείψεις προσωπικού καθώς και στις ελλείψεις εξοπλισμού, τεχνικών υποδομών αλλά και στην ανάγκη αυτοτελούς λειτουργίας του νοσοκομείου για την πιο γρήγορη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Κοινή διαπίστωση της αντιπροσωπίας της ΛΑΕ ήταν ότι το νοσοκομείο λειτουργεί χάρη στην αυταπάρνηση και συνέπεια του προσωπικού.

Στη συνέχεια, η Δ. Σπανού και η αντιπροσωπία της ΛΑΕ Λασιθίου, συνάντησαν το σωματείο των εργαζομένων και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Σητείας, που την ίδια μέρα πραγματοποιούσαν στάση εργασίας και κατάληψη στο μηχανοστάσιο του Δήμου, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των απολυθέντων και την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Στη συγκέντρωση εκ μέρους της ΛΑΕ η Δ. Σπανού ανέλυσε τις θέσεις της ΛΑΕ και τόνισε την υποχρέωση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα οι οποίοι προσφέρουν τεράστιο έργο και καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες.

Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συγκέντρωση της ΛΑΕ στην Ιεράπετρα όπου μίλησαν ο Κώστας Δερμιτζάκης, πρώην βουλευτής Λασιθίου και η Δέσποινα Σπανού και αναφέρθηκαν στην εναλλακτική πρόταση της ΛΑΕ για την έξοδο από την κρίση και στην αναγκαιότητα δημιουργίας πολιτικούκοινωνικού αντιμνημονιακού εκλογικού μετώπου με στόχο την ανατροπή. Ακολούθησε συζήτηση και παρέμβαση από τους παρευρισκομένους που αναφέρθηκαν στα σημερινά προβλήματα και στην ανάγκη αντίστασης και κοινής δράσης για να αντιμετωπιστεί και να ξεπεραστεί η λαίλαπα των μνημονίων.

4 (1)

5

dermitzakhw

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας