Περιήγηση Λαφαζάνη στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας στο Σότσι της Ρωσίας. Προκλητική η απουσία της επίσημης Ελλάδας από το Φεστιβάλ

3292
λαφαζάνη

Ένα πολύχρωμο πλήθος νεολαίας έχει κατακλύσει από όλες τις μεριές του πλανήτη το Ολυμπιακό χωριό του Σότσι, της όμορφης αυτής πόλης της Ρωσίας, στη Μαύρη Θάλασσα, όπου συνδυάζονται οι όμορφες παραλίες με τα πανύψηλα βουνά.
Δεκάδες χιλιάδες νέοι και φοιτητές από όλο σχεδόν τον κόσμο και εθελοντές από τη Ρωσία συμμετέχουν στο 19ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νέων και Φοιτητών που συνδιοργανώνουν οργανώσεις νεολαίας της Ρωσίας και η Παγκόσμια Οργάνωση Δημοκρατικής Νεολαίας.
Είναι εντυπωσιακό πάντως ότι ενώ στο φεστιβάλ συμμετέχουν όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες όλες οι γειτονικές μας βαλκανικές χώρες, ακόμα και η Αλβανία που θεωρείται αμερικανικό προτεκτοράτο, απουσιάζει προκλητικά και επιδεικτικά από το Φεστιβάλ η Ελλάδα, δείχνοντας έτσι ευθυγραμμίζονται με την ψυχροπολεμική αντιρωσική πολιτική των ΗΠΑ και της δύσης, παρ’ ότι χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όπως η Γαλλία, η Δανία κλπ δίνουν το παρών στο φεστιβάλ.
Το χώρο του Φεστιβάλ, στο οποίο βρίσκεται προσκεκλημένος, περιηγήθηκε σήμερα το πρωί ο Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης και επισκέφθηκε πολλά περίπτερα αριστερών ριζοσπαστικών και αντιμπεριαλιστικών οργανώσεων από διάφορες χώρες και μίλησε με πολλές αντιπροσωπείες πολιτικών δυνάμεων και ενώσεων νεολαίας.
Στο φεστιβάλ έχει περίπτερο και ο Αντιφασιστικός Χώρος 2510 με τους Ανδρέα Ζαφείρη και Παναγιώτη Κριτσιώνη, του οποίου το περίπτερο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σημαντική επισκεψιμότητα.
Στο φεστιβάλ, επίσης, βρίσκονται αντιπροσωπείες της ΚΝΕ και της νεολαίας Κομμουνικστική Απελευθέρωση, καθώς και αντιπροσωπείες από το Ρωσικό Σπίτι Αλεξανδρούπολης αλλά και πολλοί έλληνες επισκέπτες ιδιαίτερα από την ρωσόφωνη κοινότητα της Ελλάδας.
20171017_142342
20171017_141800
compressed_file
pfnf-1
pfnf-3
4f64e75a_600
cc16749b_600
f56ae9a6_600
feee4a7f_600
Sochi 14
Sochi 11
Sochi 12
Sochi 13

2 Σχόλια

  1. ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΙΡΑΚΙΩΝ ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ!!!

  2. Όταν κάνεις το πρώτο βήμα στον κατήφορο , τίποτα πια δεν σε σταματά.Ο Σύριζα έχει χάσει όλα του τα ερείσματα στον αριστερό και προοδευτικό χώρο, το μόνο που του έμεινε ειναι να χώνεται όλο και πιο βαθειά στην αγκαλιά των ιμπεριαλιστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας