Παραλήρημα Trump: Μετά την Β. Κορέα, απειλεί με στρατιωτική δράση και την Βενεζουέλα!

1917
τραμπ

Ο Donald Trump, έχει μετατρέψει τη μεγαλύτερη ιμπεριαλιστική στρατιωτική μηχανή στον κόσμο σε εντελώς τρελή και πιο απρόβλεπτη από ποτέ δύναμη, που ανά πάσα στιγμή με την καταστροφική της μανία μπορεί να εκτροχιάσει όλον τον πλανήτη.
Φυσικά, η τρελή κούρσα Trump είναι απόρροια της βαθιάς κρίσης των ΗΠΑ, που βλέπουν να χάνουν σταδιακά τα αδιαφιλονίκητα πρωτεία τους στον κόσμο.
Τεράστιες, όμως, είναι και οι ευθύνες όλης της Δύσης για τους κινδύνους που απειλούν τον σύγχρονο κόσμο, παρά τους κλαυθυρισμούς της και τις αντιδράσεις της στους τυχοδιωκτισμούς Trump. Και αυτό διότι σύσσωμη η Δύση τροφοδοτεί τις ψυχροπολεμικές υστερικές εκστρατείες ενάντια, για παράδειγμα, στην Ρωσία, την Β. Κορέα, το Ιράν, συχνά την Κούβα και πρόσφατα με ιδιαίτερη ένταση την Βενεζουέλα.
Ο Donald Trump, εν μέσω των απειλών του για πυρηνική επίθεση στη Βόρεια Κορέα, κλιμάκωσε τη ρητορική του και εναντίον της Βενεζουέλας, απειλώντας τον Νικολάς Μαδούρο με στρατιωτική επέμβαση.
«Εχουμε στρατεύματα σε όλο τον κόσμο σε μέρη που βρίσκονται πολύ μακριά. Η Βενεζουέλα δεν είναι τόσο μακριά και ο λαός υποφέρει και άνθρωποι πεθαίνουν», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, έχοντας δίπλα του τον υπουργό Εξωτερικών, Rex Tillerson και την πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη, Nikki Haley.
«Εχουμε πολλές επιλογές για την Βενεζουέλα, ανάμεσα σε αυτές και μια πιθανή στρατιωτική επιλογή αν κριθεί αναγκαίο», πρόσθεσε ο Trump, χωρίς άλλες λεπτομέρειες. «Δεν μιλάμε για αυτό, αλλά μια στρατιωτική επιχείρηση, μια στρατιωτική επιλογή, είναι σίγουρα κάτι που θα μπορούσαμε να επιδιώξουμε», συμπλήρωσε.
Πάντως, λίγο μετά τη δήλωση, εκπρόσωπος του Πενταγώνου τόνισε ότι δεν έχουν λάβει καμία εντολή από τον Λευκό Οίκο σχετικά με τη Βενεζουέλα.
Βενεζουέλα: Πράξη τρέλας η απειλή του Trump

Σε ένα πρώτο σχόλιο για τις δηλώσεις Τραμπ, ο υπουργός Αμυνας Vladimir Padrino χαρακτήρισε «πράξη τρέλας» την απειλή του Αμερικανού προέδρου για στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα.

«Είναι μια πράξη τρέλας. Είναι μια πράξη ακραίου εξτρεμισμού. Τις ΗΠΑ κυβερνά μια εξτρεμιστική ελίτ», δήλωσε ο Padrino. «Ως στρατιώτης, στέκομαι στο πλευρό των βενεζουελανών ενόπλων δυνάμεων και του λαού. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε όλοι στις πρώτες γραμμές της υπεράσπισης των συμφερόντων και της κυριαρχίας της αγαπημένης Βενεζουέλας», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Πληροφόρησης Ernesto Villegas αποκάλεσε το σχόλιο του Trump «άνευ προηγουμένου απειλή εναντίον της εθνικής κυριαρχίας».
Πότε θα μιλήσουν Trump-Maduro
Την Πέμπτη ο Nicolás Maduro δήλωσε ότι θέλει να συζητήσει με τον Trump, είτε τηλεφωνικά, είτε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στις 20 Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη. «Αν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την Βενεζουέλα, εδώ είμαι», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η απάντηση της Ουάσινγκτον ήταν ότι αυτό θα συμβεί όταν αποκατασταθεί η δημοκρατία στη Βενεζουέλα.
«Ο πρόεδρος Trump ευχαρίστως θα συνομιλήσει με τον ηγέτη της Βενεζουέλας μόλις η δημοκρατία αποκατασταθεί σε αυτή την χώρα. Η Ουάσιγκτον στέκεται στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας και απαιτεί από τον πρόεδρο Μαδούρο να σεβαστεί το Σύνταγμα της Βενεζουέλας, να διεξαγάγει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, να απελευθερώσει τους πολιτικούς κρατουμένους, να σταματήσει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να πάψει την καταπίεση του σπουδαίου λαού της Βενεζουέλας», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας