Ένταση-Πλειστηριασμοί: Συμβολαιογράφος επετέθη και τραυμάτισε ακτιβίστρια. Προσήχθη στην Ασφάλεια

3353
υποκρισία Τσίπρα

Ένταση και επεισόδια στον Ειρηνοδικείο Αθηνών. Οι ακτιβιστές ζήτησαν από τους συμβολαιογράφους να φύγουν από το χώρο του Ειρηνοδικείου, διότι, ως συνήθως, παρ’ ότι εκτός αιθούσης, πραγματοποιούν παράνομους, στημένους και στη ”ζούλαπλειστηριασμούς.

Γυναίκα συμβολαιογράφος- ”κοράκι” επετέθη, χτύπησε και τραυμάτισε την αγωνίστρια του κινήματος Τζούλια Λιακοπούλου. Η ”τραμπούκος” συμβολαιογράφος προσήχθη στο Αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων και η Τζούλια Λουκοπούλου της υπέβαλλε μήνυση.

Νέες δυναμικές κινητοποιήσεις ενεργών πολιτών, κοινωνικών και πολιτικών συλλογικοτήτων, που έγιναν την Τετάρτη, 07/06/2017 στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας, απέτρεψαν και πάλι τη διενέργεια πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών και λαϊκών περιουσιών.

Στην Αττική ακυρώθηκαν από το κίνημα 50 πλειστηριασμοί λαϊκών περιουσιών και στη Θεσσαλονίκη 14.

Στην κινητοποίηση στο ειρηνοδικείο Αθήνας, όπου ακυρώθηκαν από το κίνημα 24 πλειστηριασμοί, και πάλι 6-7 “συμβολαιογράφοι – κοράκια” και απεργοσπάστες, προσπάθησαν να διενεργήσουν στον προθάλαμο, στους διαδρόμους και στο καφενείο παράνομα πλειστηριασμούς. Μόλις τα παριστάμενα μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών κατάλαβαν την άθλια αυτή μεθόδευση συγκρότησαν ασπίδα προστασίας και την απέτρεψαν. Μία, όμως, “συμβολαιογράφος – κοράκι” επιτέθηκε στο ενεργό μέλος του κινήματος και δημοσιογράφο, Τζούλια Λιακοπούλου, την έριξε πάνω στην τζαμαρία του ειρηνοδικείου και την τραυμάτισε. Μετά από παρέμβαση των μελών του κινήματος η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος προσάχθηκε στο αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων, όπου και της υπεβλήθη μηνυτήρια αναφορά από την τραυματισμένη Τζούλια Λιακοπούλου.

Σε αυτή τη κινητοποίηση στο ειρηνοδικείο της Αθήνας συμμετείχε μπλοκ δεκάδων μελών της ΛΑΕ, όπου μεταξύ άλλων ήταν τα μέλη της Π.Γ Δημήτρης Στρατούλης και Δημήτρης Σαραφιανός και του Π.Σ Τάσος Μαυρόπουλος και Μάνια Μπαρσέφσκι. Επίσης συμμετείχαν μέλη των πρωτοβουλιών Ζωγράφου και Αιγάλεω κατά των πλειστηριασμών, του ΕΠΑΜ, του ‘‘Δεν Πληρώνω” και της Πλεύσης Ελευθερίας με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και από άλλες κοινωνικές συλλογικότητες.

Στη Θεσσαλονίκη ο συντονισμός συλλογικοτήτων της πόλης απέτρεψε για άλλη μία φορά τους πλειστηριασμούς με την μαζική παρουσία πλήθους ενεργών πολιτών, οι οποίοι με μαχητικό και αποφασιστικό τρόπο έδιωξαν συμβολαιογράφους και άλλα “κοράκια”, που επιδίωκαν να διενεργήσουν παράνομους πλειστηριασμούς.

Οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, διατράνωσαν για άλλη μια φορά τη θέλησή τους να συνεχίσουν τους αγώνες τους μέχρι να σταματήσουν οριστικά την αρπαγή, από τους τραπεζίτες και το μνημονιακό κράτος, πρώτων κατοικιών, οικοπέδων, χωράφιων και καταστημάτων των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών και των κατεστραμμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγροτών.

Διαμήνυσαν, στους δανειστές και στην κυβέρνηση, ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα και ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που προωθεί άμεσα η κυβέρνηση, για να ξεφορτωθεί το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, που κάθε Τετάρτη ορθώνει ασπίδα προστασίας για τους οικονομικά αδύναμους, τα σπίτια και τις μικρές περιουσίες τους.

Μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών δήλωσαν στην ISKRA ότι η η βιασύνη της κυβέρνησης να εκδώσει την υπουργική απόφαση για την εξειδίκευση του τρόπου, με τον οποίο θα πραγματοποιούνται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, αναδεικνύει την πλήρη ταύτισή της με τα συμφέροντα των κάθε είδους «κορακιών» και funds, που περιμένουν να καταπέσουν στην λαϊκή περιουσία και να κερδοσκοπήσουν πάνω στην αγωνία και τους κόπους μιας ζωής.

Επίσης ότι κάθε κοράκι θα βρίσκει μπροστά του ενωμένους τους πολίτες της κάθε γειτονιάς να αποτρέπουν τις εξώσεις, αλλά και τις επισκέψεις των δικαστικών επιμελητών, που θα δείχνουν τα σπίτια στους υποψήφιους πλειοδότες.

Κατά την προσαγωγή της βιαιοπραγούσας συμβολαιογράφου στο αστυνομικό τμήμα ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ της ΛΑ.Ε έκανε στους παριστάμενους δημοσιογράφους την εξής δήλωση:

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη ενέργεια σε βάρος του ενεργού μέλους του κινήματος κατά των πλειστηριασμών Τζούλιας Λιακοπούλου. Το κίνημα, παρά τους τραμπουκισμούς των “κορακιών” και την προσπάθεια της κυβέρνησης να το εξουδετερώσει με την πρόσφατη νομοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, θα συνεχίσει τον αγώνα του για να μην υπάρξει αρπαγή πρώτης κατοικίας και λαϊκών περιουσιών από τους τραπεζίτες και το μνημονιακό κράτος.

Το κίνημα, όπως σταμάτησε μέχρι τώρα τους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία, θα βρει τρόπο να σταματήσει και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.”

πλειστηριασμοί

ειρηνοδικείο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας