Παράτες Τσίπρα στο «Μουσείο» Ν. Μπελογιάννη. Και ο Δ. Κουτσούμπας;

3650
μπελογιάννη

Αποτελεί πρόκληση και μάλιστα βάναυση, η επικοινωνιακή φιέστα δημαγωγικής εσωτερικής κατανάλωσης που οργανώνει η κυβέρνηση με την κάθοδο του Αλ. Τσίπρα στα εγκαίνια της Μόνιμης Έκθεσης «Νίκος Μπελογιάννης», στο σπίτι του μεγάλου εκτελεσμένου αγωνιστή στην Αμαλιάδα.

Τι σχέση έχει και τι να τιμήσει ένας πρωθυπουργός που ξεπούλησε τις αρχές, τις αξίες και το πρόγραμμα που διακήρυσσε, βάζοντας φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του σε ένα κατοχικό μνημόνιο καταστροφής της χώρας, με τη μνήμη και τις παρακαταθήκες του Νίκου Μπελογιάννη, ο οποίος για να μην υπογράψει μια δήλωση, κάτι πολύ λιγότερο από το εγκληματικό για τον τόπο μνημονιακό χαρτί του Τσίπρα, προτίμησε το εκτελεστικό απόσπασμα.

Η υποκρισία και η ευτέλεια, ο διασυρμός και η έλλειψη κάθε σεβασμού σε μαρτυρικά σύμβολα φαίνεται πως περισσεύουν, επιτείνοντας την δραματική παρακμή στη χώρα.

Και ο Δ. Κουτσούμπας, όμως, τι νόημα έχει να εγκαινιάζει και αυτός ένα σύμβολο ανιδιοτέλειας και ηρωισμού, όπως είναι η Μόνιμη Έκθεση για τον Νίκο Μπελογιάννη, στο σπίτι που μεγάλωσε, κάτω από την πολιτική αιγίδα και την πολιτική επικοινωνιακή καταιγίδα μιας νεομνημονιακής κυβέρνησης, που μιλάει στο όνομα της Αριστεράς μόνο και μόνο για να την εξευτελίζει;

Τι νόημα, επίσης, έχει η παρουσία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε μια τέτοια «ιερή» τελετή, που μετατρέπεται σε φιέστα, μαζί με τους δορυφόρους αρχηγούς των άλλων κομμάτων, όπως η Φ. Γεννηματά, ο Στ. Θεοδωράκης και ο Βασ. Λεβέντης, που όπως έχει γραφτεί θα συμπαρευρεθούν στην Αμαλιάδα και ο οποίοι συναποτελούν την αυριανή συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, που προετοιμάζουν παρασκηνιακώς τα βρώμικα κέντρα χειραγώγησης της πολιτικής ζωής;

ΥΓ. Και μια λεπτομέρεια: Ο δημοκράτης δήμαρχος Ήλιδας, όλως τυχαίως, παρέλειψε αντιδεοντολογικά και αντιθεσμικά να στείλει πρόσκληση και στην ΛΑ.Ε για τα εγκαίνια της Μόνιμης Έκθεσης, καταδεικνύοντας την πολιτική μεροληψία του και την «παρέα» που η εξουσία επιλέγει για τα εγκαίνια. Όχι, φυσικά, γιατί, όπως πληροφορούμεθα, η ΛΑ.Ε θα πήγαινε στην στημένη για έναν ρόλο «φιέστα», αλλά γιατί η παράλειψη αυτή δείχνει και αποκαλύπτει τις προθέσεις των κέντρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας