Παν. Λαφαζάνης: Καταδικάζουμε την βάρβαρη τουρκική επίθεση στο Αφρίν της Συρίας

2008
Λαφαζάνης
Αλληλεγγύη στον κουρδικό λαό.
Άμεση αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με την Συρία.

Ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την βάρβαρη στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στην επαρχία Αφρίν της Συρίας εναντίον των Κούρδων μαχητών του YPG.

Η στρατιωτική αυτή επιδρομή του καθεστώτος του Ερντογάν στο Αφρίν πλήττει βάναυσα την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και παραβιάζει πλήρως τις αρχές του ΟΗΕ και κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας, ενώ δυναμιτίζει περαιτέρω το κλίμα στην περιοχή, προκαλώντας κινδύνους ευρύτερων αποσταθεροποιήσεων και πολεμικών τυχοδιωκτισμών.

Το σκληρό πολιτικό κατεστημένο της Τουρκίας επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον προκλητικό επεκτατισμό του και αποδεικνύει ότι συνιστά τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ειρήνη και για θετικές εξελίξεις στην περιοχή.

Εκφράζουμε αυτήν την ώρα την βαθιά αλληλεγγύη μας στον δοκιμαζόμενο κουρδικό λαό και την πλήρη στήριξή μας στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Ο αγώνας αυτήν την ώρα για την υπεράσπιση του κουρδικού λαού και των δικαιωμάτων του ενάντια στην απάνθρωπη τουρκική εισβολή στο Αφρίν, αποτελεί αγώνα για να κατακτηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, ενώ ταυτόχρονα συνιστά αγώνα και για την υπεράσπιση των ελληνικών εθνικών συμφερόντων.

Αυτήν την ώρα της σκληρής δοκιμασίας του ο κουρδικός λαός μετράει τους πραγματικούς φίλους του, βλέπει αυτούς που αγωνίζονται για αρχές και δικαιώματα και μπορεί να καταλάβει την βαθιά υποκρισία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και τα ευκαιριακά παιχνίδια τους, ενώ κατανοεί ότι τίποτα δεν θα του χαριστεί και από κανέναν και πως το κύριο όπλο του είναι η ενότητα και ο ανυποχώρητος αγώνας του.

Η Ελλάδα καλείται αυτές τις στιγμές να καταδικάσει ευθέως, κατηγορηματικά και απερίφραστα την τουρκική εισβολή στο Αφρίν, να διατρανώσει στην πράξη την αλληλεγγύη της στον κουρδικό λαό και να αναλάβει πρωτοβουλίες σε αυτές τις κατευθύνσεις.

Ταυτόχρονα, είναι αδιανόητο η Ελλάδα σε αυτήν την συγκυρία να συνεχίζει την απαράδεκτη στάση διακοπής των διπλωματικών σχέσεων με την Συρία, προκειμένου να εξυπηρετήσει ιμπεριαλιστικά τυχοδιωκτικά αμερικανονατοϊκά συμφέροντα στην περιοχή.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει αμέσως διπλωματικές σχέσεις με την Συρία και να στηρίξει πλήρως την απειλούμενη εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Συρίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας