Πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων Παρασκευή, 15 Δεκέμβρη, 5 μμ. Όλοι/ες στο Σύνταγμα

1811
συνταξιούχοι

Όλοι οι δρόμοι για τους συνταξιούχους της χώρας οδηγούν στις 15 Δεκέμβρη 2017 στη μεγάλη Πανελλαδική Συγκέντρωση που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων στο Σύνταγμα στις  5 μ.μ.     
Αυτή μπορεί και πρέπει να είναι η μαζική, ενωτική και αγωνιστική απάντηση των συνταξιούχων στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2018 και στο νέο σφαγιασμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς που φέρνει ο Ν4387/2016 του Κατρούγκαλου. Επίσης η απάντηση στην κυβέρνηση που με άλλοθι τα επιδόματα φτώχειας, από το δήθεν κοινωνικό μέρισμα που προσέρχεται από τις σφαγιασμένες συντάξεις και τα αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα, εγκαινιάζει νέες τακτικές προπαγάνδας για να κρύψει τις νέες θανατηφόρες περικοπές της τρίτης μνημονιακής αξιολόγησης, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ και των κοινωνικών επιδομάτων, την μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ.
Οι συνταξιούχοι με την κινητοποίησή τους διεκδικούν όσα με τη βία τους έχουν αφαιρέσει οι δανειστές και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Τις συντάξεις τους, τα δικαιώματά τους στην κοινωνική ασφάλιση δεν τα χρωστούν σε κανένα δανειστή και θα τα διεκδικήσουν μέχρι το τέλος.
Ο αγώνας τους θα είναι πιο αποτελεσματικός, εάν διεκδικήσουν από κοινού με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, μαζί με όλο το λαό με γενικό παλλαϊκό ξεσηκωμό, ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές, ενάντια στις μνημονιακές δεσμεύσεις:
·         Να μπει ένα τέλος στις μειώσεις των συντάξεων, να μην καταργηθεί το ΕΚΑΣ να αποκατασταθούν και να βελτιωθούν οι συντάξεις και πρώτα απ’ όλα οι κατώτερες.
·         Την άμεση καταβολή της 13ης σύνταξης και δωρεάν δημόσια υγεία για όλους.
·         Την άμεση καταβολή όλων των κύριων και επικουρικών συντάξεων που χρονίζουν.
·         Καταβολή των συντάξεων χηρείας με κατάργηση των διατάξεων του Ν4387/16.
·         Ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων.
·         Να επιστραφούν έντοκα, αφορολόγητα και ακατάσχετα τα ποσά από τις παράνομες κρατήσεις μετά την έκδοση της υπ’ αρίθμ. 2287/2015 απόφασης της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές και παράνομες οι μνημονιακές περικοπές των συντάξεών.
Οι συνταξιούχοι μαζί με τους εργαζομένους μπορούν να νικήσουν και να ανατρέψουν τις μνημονιακές αντεργατικές πολιτικές, νικώντας τον φόβο, την αδιαφορία, τη ραγιάδικη λογική που καλλιεργούν σκόπιμα οι δυνάμεις του πολιτικού, οικονομικού σαι μιντιακού κατεστημένου, ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα, μπαίνοντας πιο μαζικά-μαχητικά-ενωτικά-συντονισμένα στον αγώνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 5 μ.μ.

Προσυγκέντρωση συνταξιούχων της ΛΑ.Ε στις 5μμ Όθωνος και Αμαλίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας