Πακιστάν: Αντιμέτωπος με κατηγορίες για διαφθορά ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας

1714
πακιστάν

Δικαστήριο απήγγειλε σήμερα κατηγορίες σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ, ο οποίος αποπέμφθηκε τον Ιούλιο από το Ανώτατο Δικαστήριο για μια υπόθεση διαφθοράς, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο.
«Το δικαστήριο απήγγειλε επίσης κατηγορίες σε βάρος της κόρης του Ναουάζ Σαρίφ, Μαριάμ, και του γαμπρού του σε μια υπόθεση διαφθοράς που συνδέεται με ακίνητη περιουσία τους στο Λονδίνο», δήλωσε ο αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Ο δικηγόρος του Σαρίφ, που βρίσκεται στο Λονδίνο στο προσκέφαλο της συζύγου του η οποία πάσχει από καρκίνο, δήλωσε πως ο πελάτης του είναι αθώος.
Η κόρη του Μαριάμ έκανε το ίδιο, χαρακτηρίζοντας «ατεκμηρίωτη» την απόφαση της απαγγελίας κατηγοριών.

«Οι κατηγορίες δεν είναι μόνο ατεκμηρίωτες, εντελώς αβάσιμες και αστήρικτες αλλά και επιπόλαιες και επιπλέον όλων αυτών μας αρνούνται το δικαίωμα σε μια δίκαιη νίκη», δήλωσε στο δικαστήριο, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.
Το Ανώτατο Δικαστήριο έθεσε τέρμα πριν από τη λήξη της στην τρίτη θητεία του Σαρίφ στην ηγεσία της χώρας τον Ιούλιο, έπειτα από τις αποκαλύψεις για πολυτελή ακίνητα που κατέχει η οικογένειά του μέσω υπερπόντιων εταιριών συμμετοχών που ήρθαν στο φως στο πλαίσιο του σκανδάλου των Panama Papers.

Ο Σαρίφ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση του πρωθυπουργού και του βουλευτή της Λαχόρης. Κατήγγειλε δημόσια εκείνη τη δικαστική απόφαση σε μια σειρά πύρινων λόγων το καλοκαίρι.
Αντικαταστάθηκε στην ηγεσία της κυβέρνησης από τον πρώην υπουργό Πετρελαίου της κυβέρνησής του Σαχίντ Χακάν Αμπασί, μέλος του κόμματός του, του PML-N. Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν στο Πακιστάν το καλοκαίρι του 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας