Πέθανε αιφνιδίως ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ Vitaliy Churkin

2086
churkin

Από καρδιακά αίτια ο θάνατος του, κατά πάσα πιθανότητα.
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον Οργανισμό Ηνωμένων ΕθνώνVitaliy Churkin, βρέθηκε νεκρός στην Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσε το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Το ανακοινωθέν δεν ανέφερε περαιτέρω λεπτομέρειες όσον αφορά στις συνθήκες θανάτου του Churkin, ωστόσο έδωσε τα συλληπητήρια του στην οικογένεια του πρεσβευτή, ο οποίος πέθανε μια ημέρα πριν τα 65α του γενέθλια.
Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν «σοκαριστεί» από τον αιφνίδιο θάνατο του Ρώσου διπλωμάτη και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στη Μόσχα, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ Antonio Guterres.
“Ο εξαιρετικός Ρώσος διπλωμάτης πέθανε ενόσω βρισκόταν στο γραφείο του”, ανακοίνωσε ο Farhan Haq, εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ.
Ο Churkin είχε γεννηθεί στη Μόσχα την 21η Φεβρουαρίου 1952. Ήταν πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα Ηνωμένα Έθνη από την 8η Απριλίου 2006.
Ο αναπληρωτής πρέσβης της Ρωσίας, Vladimir Safronkov, δήλωσε στο Associated Press ότι ο Churkin ένιωσε αδιαθεσία στο γραφείο του και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Columbia Presbyterian Hospital, όπου και απεβίωσε.
Η εφημερίδα New York Post ανέφερε πως ο θάνατος του επήλθε, κατά πάσα πιθανότητα, από καρδιακά αίτια. 
O θάνατος του ανακοινώθηκε στα Ηνωμένα Έθνη, όπου μάλιστα κρατήθηκε κι ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας