Πάρα πολλές χιλιάδες διαδηλωτές στην μαζική και μαχητική πορεία των εργ/νων στους ΟΤΑ

1622
ΟΤΑ

Με μαζική και μαχητική πορεία προς τη Βουλή αυτή την ώρα συνεχίζεται η κινητοποίηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι για τέταρτη μέρα σε κινητοποίηση, καθώς πραγματοποιούν καταλήψεις στα αμαξοστάσια των απορριμματοφόρων ώστε να μη γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών.
Για σήμερα Πέμπτη έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία με σκοπό την μέγιστη δυνατή συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας. Ενδεικτικό είναι πως στην διαμαρτυρία δίνουν το παρών εργαζόμενοι από την Αττική αλλά και άλλους δήμους της χώρας, όπως η Καβάλα, η Θεσσαλονίκη κ.α.
Οι διαδηλωτές ζητούν νομοθετική ρύθμιση για μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ώστε να μην οδηγηθούν στην ανεργία μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων.

Στην πορεία παρευρίσκονται μέλη και στελέχη της ΛΑ.Ε με επικεφαλής τον Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Τα αιτήματα των εργαζομένων

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ ζητεί την άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου:
– Των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες και έχουν πάρει παρατάσεις.
– Των εργαζομένων που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ
– Των εργαζομένων στα Κοινωνικά Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, κ.λπ.
– Των εργαζομένων που απασχολούνται με προγράμματα ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς και οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες
Παράλληλα οι εργαζόμενοι ΟΤΑ διεκδικούν:
– Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων.
– Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που δίνει το δικαίωμα στις Δημοτικές Αρχές να εκχωρούν την αρμοδιότητα της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτες.
– Καμία περικοπή ή μείωση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας
– Ίση αμοιβή για την ίδια εργασία. Όλοι οι εργαζόμενοι – συμβασιούχοι στους ΟΤΑ, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας και φορέα απασχόλησης να αμείβονται σύμφωνα με το Μισθολόγιο.
poeria poe-ota-2

Ένταση έξω από το ΥΠΕΣ, διαδηλωτές επιτέθηκαν στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς συμβασιούχοι των δήμων επιτέθηκαν φραστικά αλλά και με ρίψη αντικειμένων στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει εσπευσμένα από το χώρο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔΕ και να αναβληθεί η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Π. Σκουρλέτη.

Ομάδα διαδηλωτών άδειασε σακούλες με σκουπίδια μπροστά από την είσοδο του υπουργείου και άναψε φωτιά, ενώ πέταξε και μπογιές στο κτίριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας