Gabriel προς Schaeuble:: Κράτα ενωμένη την Ευρωζώνη γιατί χανόμαστε

1758
gabriel

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Siegmar Gabriel προέτρεψε τον Wolfgang Schaeuble να κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει ενωμένη την Ευρωζώνη, λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τους όρους του προγράμματος αλλιώς θα βρεθεί σε αδιέξοδο.
«Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να κρατήσουμε την Ευρωζώνη και την Ευρώπη ενωμένη. Είναι κάτι που περιμένω από τον υπουργό Οικονομικών και είμαι σίγουρος πως θα το κάνει» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο Gabriel από την Νέα Υόρκη στη διάρκεια επίσκεψης στα Ηνωμένα Έθνη.
Προηγήθηκε δήλωση του Schaeuble ότι η Ελλάδα θα βρεθεί σε αδιέξοδο, αν επανειλημμένως δεν κάνει αυτά που έχει δεσμευτεί να κάνει.
Ο Gabriel πρόσθεσε ότι δεν έχει νόημα να δοκιμάζει κανείς πόσο καιρό μπορεί να μείνει μία χώρα στην Ευρωζώνη.
Προφανώς ο Gabriel τρέμει στο ενδεχόμενο ενός Grexit γιατί φοβάται πως έτσι θα αρχίσει να ξηλώνεται όλος ο ευρωζωνικός χώρος, πράγμα που θα επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στη Γερμανία, η οποία είναι και η εξόχως ωφελημένη από την ύπαρξη του ευρώ.
Ο Gabriel θέλει να κρατήσει στη στρούγκα του ευρώ την Ελλάδα, πράγμα που υποκριτικά θυμήθηκε τώρα μπροστά στις γερμανικές εκλογές, όχι για να ωφελήσει τη χώρα μας, αλλά για να συνεχίσει την ευρω-καταλήστευσή της, έστω και αν χρειαστεί να κάνει κάποιες ψευτοπαραχωρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας