Ο François Hollande επικαλείται Trump για να κρατήσει ενωμένη την Ευρώπη κάτω από τη γερμανική μπότα

1666
Hollande

Ένας Γάλλος πρόεδρος, όπως, ο F. Hollande, με καταρρακωμένο κύρος στη γαλλική κοινωνία και στους λαούς της Ευρώπης, βρίσκει το θράσος να κάνει έκκληση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να παραμείνουν ενωμένες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις πιέσεις του D. Trump.
Η αντιδραστική πολιτική D. Trump και ο φόβος των ΗΠΑ υπό την προεδρία του, χρησιμοποιείται ανοικτά από τον απερχόμενο Γάλλο πρόεδρο, με μια από τις πιο αντεργατικές πολιτικές, προκειμένου να διασωθεί η ευρωζώνη και η ΕΕ από την κρίση και τις αντιθέσεις τους και να παραμείνουν οι χώρες και οι λαοί της ευρωζώνης και της ΕΕ ενωμένες υπό την γερμανική μπότα.
Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι όσο ο F. Hollande διατυπώνει τέτοιες ενωτικές εκκλήσεις προς τις ευρωπαϊκές χώρες, αυτές εκλαμβάνονται περισσότερο ως απειλές από τους ευρωπαϊκούς λαούς για συνέχεια και κλιμάκωση της γερμανικής ιμπεριαλιστικής πολιτικής, της οποίας συνέταιρος, στην δεύτερη θέση, βρίσκεται ο σκληρός γαλλικός ιμπεριαλισμός.
Η επίθεση Trump στη Γερμανία και στην ΕΕ δεν δικαιολογεί με τίποτα την υποταγή στην Γερμανική ευρωζώνη και ΕΕ.
Οι λαοί της Ευρώπης δεν πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στην Σκύλα και την Χάρυβδη. Ανάμεσα στη Γερμανία του Σόϊμπλε και τις ΗΠΑ του Τραμπ. Η επιλογή για την ευρωζώνη και την ΕΕ είναι η ανατροπή τους και η ανατροπή κυβερνήσεων τύπου Μέρκελ και Ολάντ και όσων με διάφορα προσωνύμια εκφράζουν παρόμοιες πολιτικές.
Για την Ελλάδα, ιδιαίτερα, πρώτος στόχος πρέπει να είναι η άμεση απεμπλοκή από την ευρωζώνη στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος και της διαγραφής του χρέους, στόχος απόλυτα αναγκαίος και ρεαλιστικότατος για την επιβίωση της χώρας.

Κ.Μ

Φρ. Ολάντ: Απαράδεκτες οι πιέσεις που ασκεί ο Τραμπ στην Ευρώπη

“Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να παραμείνουν ενωμένες προς όφελος της δικής τους ασφάλειας παρά να επιδιώκουν να εξασφαλίσουν σε εθνικό επίπεδο ειδικές χάρες από την Ουάσινγκτον”

Απαράδεκτες χαρακτήρισε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τις πιέσεις που ασκεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να ασκείται μέσω ενός κάποιου αριθμού δηλώσεων του προέδρου των ΗΠΑ πίεση όσον αφορά το τι πρέπει να είναι ή να μην είναι πια η Ευρώπη», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος προσερχόμενος στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ στη Μάλτα.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να παραμείνουν ενωμένες προς όφελος της δικής τους ασφάλειας παρά να επιδιώκουν να εξασφαλίσουν σε εθνικό επίπεδο ειδικές χάρες από την Ουάσινγκτον, πρόσθεσε εξάλλου ο Ολάντ.
«Δεν υπάρχει μέλλον με τον Τραμπ αν αυτό δεν καθοριστεί από κοινού» από τους Ευρωπαίους, σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ «θα πρέπει να το καταλάβει αυτό επειδή εκείνο που μετράει είναι η εσωτερική αλληλεγγύη της Ευρώπης» και «αυτό που διακυβεύεται είναι η μοίρα της ΕΕ».
«Πολλές χώρες θα πρέπει να σκεφτούν ότι το μέλλον τους βρίσκεται πρωτίστως εντός της ΕΕ παρά να φαντάζονται δεν ξέρω και εγώ ποια διμερή σχέση με τις ΗΠΑ, μολονότι είναι φυσιολογικό ο καθένας να μιλάει με τον Αμερικανό πρόεδρο», υπογράμμισε επίσης ο πρόεδρος Ολάντ και τόνισε: «Οφείλουμε να έχουμε μια ευρωπαϊκή θεώρηση του μέλλοντός μας».
«Ποιος ξέρει τι θέλει πραγματικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κυρίως σε σχέση με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία», σημείωσε εξάλλου ο πρόεδρος Ολάντ, ο οποίος είχε ήδη από το Σάββατο καλέσει την Ευρώπη να ενωθεί και να δώσει μια «αυστηρή» απάντηση στον Αμερικανό ομόλογό του που είχε δηλώσει για το Brexit ότι είναι «κάτι το καταπληκτικό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας