Ο Draghi φέρνει στο προσκήνιο και το 4ο μνημόνιο

1832
draghi

Στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης είναι να αποφασίσει εάν θα χρειαστεί και τέταρτο πρόγραμμα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi στη συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί και τέταρτο πρόγραμμα ο πρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε ότι “αυτό είναι στο χέρι της Ελλάδας“.
Αν η ελληνική οικονομία έχει αδυναμίες που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ένα πρόγραμμα αυτό είναι στο δικό τους χέρι να αποφασίσουν“, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για τις δικαστικές εμπλοκές του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου και των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ ο Draghi για άλλη μια φορά, επεμβαίνοντας ωμά στην ελληνική δικαιοσύνη, υπερασπίστηκε τους ως άνω από το ενδεχόμενο διώξεων!

Οι προβλέψεις για ΑΕΠ και πληθωρισμό

Στις εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων της ΕΚΤ που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα προβλέπεται φθίνουσα αύξηση του ετήσιου πραγματικού ΑΕΠ για την ευρωζώνη κατά 2,4% το 2017, 2,3% το 2018, 1,9% το 2019 και 1,7% το 2020.
Στις προβλέψεις του Σεπτεμβρίου οι εμπειρογνώμονες έκαναν λόγο για ανάπτυξη 2,2% το 2017, 1,8% το 2018 και 1,7% το 2019.
Παράλληλα, οι εμπειρογνώμονες της ΕΚΤ περιμένουν ο ετήσιος πληθωρισμός να διαμορφωθεί σε 1,5% το 2017, 1,4% το 2018, 1,5% το 2019 και 1,7% το 2020, παρά την ποσοτική χαλάρωση, δηλαδή κοπή χρήματος από την ΕΚΤ, της τάξης των 60 δισ. μηνιαίως, με αγορά στοιχείων ενεργητικού (ομολόγων τραπεζών), τα οποία θα περιοριστούν στα 30 δισ. από τον προσεχή Ιανουάριο και παρά τα μηδενικά έως αρνητικά επιτόκια της ΕΚΤ.
Να σημειώσουμε ότι η ανάπτυξη στην ευρωζώνη, η οποία προβλέπεται φθίνουσα και αναιμική, στηρίζεται ακριβώς σε αυτήν την αθρόα κοπή χρήματος, σε όφελος των τραπεζών και στα μηδενικά έως αρνητικά επιτόκια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας