Ο Τσίπρας «ξύπνησε» και εξαγγέλλει μέτρα «κοροϊδία» για το οικολογικό έγκλημα. Απάντηση Λαφαζάνη

1990
τσίπρας

Έκτακτη σύσκεψη για τις εξελίξεις με την περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μετά τις αποκαλύψεις για το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας που είχε το «Αγία Ζώνη ΙΙ» από υπηρεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αφαιρεθεί η σχετική αρμοδιότητα από το υπουργείο και να μεταφερθεί στους Νηογνώμονες, που αποτελούν ιδιωτικές κερδοσκοπικές επιχειρήσεις. Ζήτησε, δε, να γίνει έλεγχος σε όλα τα πλοία που έχουν αντίστοιχες άδειες.
Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολές για:
-Την άμεση ανάκληση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας που έχουν δοθεί με παράταση και τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων.
-Την άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης όλων των εμπλεκομένων για την κρίση του αξιόπλοου του Αγία Ζώνη ΙΙ και την αυστηρότατη τιμωρία όλων των υπευθύνων.
-Την άμεση μεταφορά της αρμοδιότητας ελέγχου και επιθεωρήσεων πλοίων, από τον Κλάδο Επιθεώρησης εμπορικών πλοίων στους Νηογνώμονες, για την έκδοση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας.
-Την συνδρομή περισσότερων πλοίων για ταχύτερη και πληρέστερη απορρύπανση των υδάτων και των ακτών του Σαρωνικού.

Απάντηση Λαφαζάνη

Ο Παν. Λαφαζάνης συμμετείχε στην διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της πλοιοκτήτριας εταιρείας του Δ/Ξ «Αγία Ζώνη ΙΙ» στο Πέραμα και μετά την συνάντηση με τον φερόμενο ως πλοιοκτήτη στα γραφεία της, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Οι ελληνικές θάλασσες αποτελούν μία από τις τελευταίες εναπομείνασες μεγάλες φυσικές και παραγωγικές πηγές στον τόπο μας. Κυριολεκτικά πνεύμονας ζωής, ομορφιάς και πλούτου για την χώρα. Αν αυτές τις θάλασσες από γαλάζιες, τις στιγματίσουμε σταδιακά με μαύρες κηλίδες, η Ελλάδα θα έχει τελειώσει.
Το μέγα θαλάσσιο οικολογικό έγκλημα του Σαρωνικού έχει οφθαλμοφανέστατους υπευθύνους.
Λυπούμαι που ο Τσίπρας ξύπνησε για να κάνει σύσκεψη για την τραγωδία του Δ/Ξ «Αγία Ζώνη ΙΙ» μετά από τόσες μέρες μακαριότητας.
Πολύ περισσότερο λυπούμαι για όσους προκαλούν την οργή και την αγανάκτηση της κοινής γνώμης, με το γεγονός ότι ο Παν. Κουρουμπλής είναι ακόμα στη θέση του και με το ότι κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι όσοι έδωσαν πιστοποιητικό αξιοπλοΐας στο Δ/Ξ «Αγία Ζώνη ΙΙ» και ο φερόμενος ως πλοιοκτήτης του τραγικού δεξαμενόπλοιου.
Τα μέτρα που εξήγγειλε καθυστερημένα σχετικά με την τραγωδία ο Αλ. Τσίπρας είναι “για γέλια και για κλάματα” και δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός επιδιώκει πάση θυσία να συγκαλύψει και να διασώσει τους υπεύθυνους και συνυπεύθυνους του οικολογικού εγκλήματος και των διαστάσεων που έλαβε.
Η παραπομπή των αδειών για το αξιόπλοο σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση είναι συγχωροχάρτι στους υπεύθυνους και παραπομπή της υπόθεσης στις καλένδες.
Η παραπομπή ελέγχου του αξιόπλοου των πλοίων, επίσης, από το Δημόσιο στους Νηογνώμονες μόνο ως μήνυμα εμπιστοσύνης στους ιδιώτες «επενδυτές» μπορεί να εκληφθεί, παρά ως μέτρο αποκατάστασης της αξιοπιστίας των σχετικών πιστοποιητικών.
Όσο οι υπεύθυνοι του οικολογικού εγκλήματος μένουν στις θέσεις τους, κυκλοφορούν ελεύθεροι, δεν κάθονται στο σκαμνί, δεν στιγματίζονται και δεν τιμωρούνται παραδειγματικά, ο Αλ. Τσίπρας θα παραμένει συνυπεύθυνος και συνένοχός τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας