Ο Τραμπ εφαρμόζει τον ιμπεριαλιστικό προστατευτισμό: αποχωρεί από την TPP

3182
προστατευτισμό

Την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Σύμπραξη της Περιοχής του Ειρηνικού (TPP), εμπορική συμφωνία στην οποία μετέχουν 12 χώρες, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, λίγες ώρες μετά από την ορκωμοσία του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κάνοντας πράξη τον ιμπεριαλιστικό προστατευτισμό.
Ο Λευκός Οίκος επικαλείται την ανάγκη προστασίας των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ.
Στην ίδια ανακοίνωση επαναλαμβάνεται ότι ο κ. Τραμπ έχει δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευτεί την εμπορική συμφωνία NAFTA, την οποία υπέγραψαν το 1994 οι ΗΠΑ, το Μεξικό και ο Καναδάς.
«Για πολύ καιρό οι Αμερικανοί αναγκάζονταν να δέχονται εμπορικές συμφωνίες που έθεταν τα συμφέροντα των ισχυρών και της ελίτ της Ουάσιγκτον πάνω από εκείνα των σκληρά εργαζόμενων ανδρών και γυναικών αυτής της χώρας», σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν να κλείσουν εργοστάσια.
Ένας μεγάλος παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός εμπορικός και οικονομικός πόλεμος έχει αρχίσει.

1 σχόλιο

  1. Γράφεται: “Ένας μεγάλος παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός εμπορικός και οικονομικός πόλεμος έχει αρχίσει.”
    Δυστυχώς δε είναι τόσο απλό… Θα έχουμε ένα παγκόσμιο ΕΜΦΥΛΙΟ, ιδεολογικό, το λιγώτερο. Όλοι/όλες ξέρουμε την καλή “ιδεολογική” ($$) δουλειά που έκαναν δεκαετίες “φιλάνθρωποι δισεκατομμυριούχοι”, ΔΙΕΘΝΩΣ. (Μη ξεχνάμε, ο Σόρος στήριξε «Μαϊντάν» για να εμπλέξει θανάσιμα τη Ρωσία. Σχεδόν πέτυχε!)
    Τέτοιοι είναι οι “προοδευτικοί” που σχεδόν κατάφεραν να εκλέξουν την Κίλλαρυ (δεν υπήρξε πόλεμος που να μην έχει υπερψηφίσει από τότε που μπήκε στο Κογκρέσο), αλλά τελικά έχασαν χάρη στο πείσμα των “αξιοθρήνητων” που έχουν σιχαθεί να τους χρησιμοποιούν για παγκόσμιους χωροφύλακες –και χασάπηδες- και ψήφισαν κόντρα σε όλα τα ΜΜΕ, το Χόλυγουντ, την πληρωμένη “ιντελιγκέντσια”…
    Τώρα οι οπαδοί του “Δημοκρατικού Κόμματος” ενθάδε κάνουν διαδήλωση… Θυμάμαι που έκαναν και για τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Ουκρανία, τη Συρία, την Υεμένη – που την βομβαρδίζουν οι “προοδευτικοί” Σαουδάραβες. (Οι ίδιοι που επιδότησαν την προεκλογική εκστρατεία της Κίλλαρυ, όπως άλλωστε επιδότησαν το “φιλάνθρωπο”… ΙΣΙΣ.)
    Οι Αγγλοσάξωνες λένε: “What goes around comes around”. Χοντρικά σημαίνει Ύβρη-Νέμεση. Τώρα όλες τις εμπειρίες από τις άθλιες χρωματιστές επαναστάσεις θα τις χρησιμοποιήσουν μέσα στην ίδια την Αμερική γιατί –μη γελιόμαστε- τάχουν σκούρα, καθότι μπήκε αλεπού στη φωλίτσα. Αλλά για «ξεκάρφωμα» θέλουν ΚΑΙ ΕΜΑΣ να συμπαρασταθούμε στον «αγώνα κατά του φασίστα Τραμπ»! Σοβαρά;
    Γιατί δηλαδή οι Ρώσοι, π.χ., να μη χαίρονται που έχασε η Κίλλαρυ που ήταν έτοιμη να αρπαχτεί μαζί τους; Γιατί εμείς οι Έλληνες θα πρέπει να πιστέψουμε σαχλαμάρες ότι «ο Τραμπ είναι πράκτορας του Πούτιν»; (Τα περί «μίσθαρνου όργανου της Μόσχας» δε μας θυμίζουν τίποτα;) Και όμως αυτό μας ζητάνε!
    «Θάρθει καιρός που θα αποφασίσεις / με ποιους θα πάς / και ….» Πίστευα πάντα ότι πρέπει να τα έχουμε καλά με τη Ρωσία, και άρα θεωρώ ότι μας συμφέρει μια Αμερική που δεν είναι σε σύγκρουση μαζί της.
    Έρικ Ερυθρός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας