Ο Schaeuble διατάζει: Η Ελλάδα να εφαρμόσει ό,τι έχει συμφωνηθεί

1339
σόιμπλε

Αυστηρό μήνυμα προς την Αθήνα έστειλε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα.
«Το πράγμα δεν μπορεί να δουλέψει, αν η Ελλάδα συνεχίσει να αποτυγχάνει να εφαρμόζει ό,τι έχει συμφωνηθεί» τόνισε ενδεικτικά, καθιστώντας αναγκαία την υλοποίηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.
Ο ίδιος επεσήμανε παράλληλα, πως η Γερμανία δεν είναι υπεύθυνη για τη νομισματική πολιτική της Ευρωζώνης, ενώ άσκησε κριτική και προς τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, αναφέροντας πως «είναι δύσκολο να δούμε πού ακριβώς οδεύει η αμερικανική πολιτική».
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών διέψευσε τα σενάρια περί «διχασμού για το ελληνικό ζήτημα» και υποστήριξε πως η γερμανική κυβέρνηση έχει ενιαία στάση, ως προς την αναγκαιότητα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας.
«Το Βερολίνο παραμένει δεσμευμένο στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ» πρόσθεσε ο Γερμανός εκπρόσωπος.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt, ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ μετά από χρόνια συνυπευθυνότητας και υποκριτικά άσκησε κριτική στη Μέρκελ για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, ζητώντας από την Καγκελάριο να συμβάλλει με θετικό τρόπο στην επίλυσή της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας