Ο «νεοθατσερικός» ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλά την Ελλάδα! Εθνικό έγκλημα η πώληση των Λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ!

1672
βδομάδας

Αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρός του αποκαλούσαν «εθνικό έγκλημα», προ τριετίας περίπου, όταν η τότε κυβέρνηση επιχειρούσε μέσω του σχήματος «της μικρής ΔΕΗ» να πουλήσει -μετά από αξίωση των δανειστών, κατά τις προβλέψεις των Μνημονίων-  ορισμένες μονάδες και να κρατήσει υπό δημόσιο έλεγχο άλλες, συντελείται σήμερα στον χειρότερο δυνατό βαθμό από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!
Οι Λιγνιτικές Μονάδες της Μεγαλόπολης και της Μελίτης (η τελευταία πολύ σύγχρονη και «οικολογική» αφού λειτουργεί με τον λεγόμενο «ξυλίτη») πωλούνται με διαδικασίες «fast track» και με πρόβλεψη ισχύος εξαιρετικών διατάξεων
Με το Συνδικαλιστικό Κίνημα απονευρωμένο, διασπασμένο και δυσφημισμένο, με τον λαό στον αγώνα τής καθημερινής επιβίωσης και το μνημονιακό μπλοκ σύσσωμο να σπρώχνει την κυβέρνηση στην ενοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων, το «εθνικό έγκλημα» προχωρεί, όπως προηγουμένως προχώρησαν με ταχύτατες διαδικασίες οι πωλήσεις των επαρχιακών αεροδρομίων, των σιδηροδρόμων, της ΔΕΣΦΑ κ.λπ.
Κανείς όμως από τους θεωρητικούς διαπρύσιους κήρυκες του νεοφιλελευθερισμού και των ιδιωτικοποιήσεων των δεκαετιών του ’70 και του ’80 δεν είχε προβλέψει το πρωτότυπο ελληνικό νεοαποικιακό παράδοξο: Δημόσιες κρατικές επιχειρήσεις ξένων χωρών (κυρίως των δανειστών) να αγοράζουν «σε τιμή ευκαιρίας» και κάτω από έκτακτες συνθήκες απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας, τα «φιλέτα» τού δημόσιου πλούτου τού «δέσμιου» κράτους!! Το φαινόμενο αυτό βρίσκεται πέραν κάθε ιδεολογικής ταξινόμησης στον χώρο του άκρατου, αδηφάγου, αρπακτικού καπιταλισμού και αποτελεί τη σύγχρονη μέθοδο καθυπόταξης των κάποτε ελπιδοφόρων κι ελεύθερων λαών.
Τώρα οι δημόσιες επιχειρήσεις, ως υπαρκτικά στοιχεία τής πατρίδας, της οικονομίας και της κοινωνίας, εντάσσονται στους σχεδιασμούς ξένων ανταγωνιστικών οικονομιών και μέσω αυτών αλώνουν και τους άλλους κλάδους της οικονομίας.
Υπ’αυτές τις συνθήκες η όποια …ανάπτυξη δεν θα ωφελεί παρά τις ξένες οικονομίες, στις οποίες εντάσσεται ως μοχλός της παραγωγής ο διαχρονικός πλούτος που απέκτησε ο ελληνικός λαός στο διάβα των αιώνων!
Βρισκόμαστε δυστυχώς στο πιο βαθύ μνημονιακό τούνελ όπου το πνεύμα και το γράμμα της αλλοτρίωσης της κοινωνίας και της οικονομίας γίνονται η καταναγκαστική συνθήκη διακυβέρνησης της χώρας!
Ας ελπίσουμε ότι αυτή η πορεία της γενικευμένης αλλοτρίωσης, κάτι πρωτοφανές στην νεώτερη ιστορία, θα διακοπεί και ο ελληνικός λαός θα περισώσει κάποια από τα στοιχεία τού δημόσιου πλούτου που ακόμη κατέχει.

Για την ΕΝΥΠΕΚΚ, ο Πρόεδρος Αλέξης Π. Μητρόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας