Ο μετακλητός 'πυρηνάρχης' του νεοναζισμού

1798
διαστροφές
Αν η νέα επίθεση των ταγμάτων εφόδου είναι η μία όψη του νομίσματος και ο “πυρηνάρχης” μετακλητός υπάλληλος η άλλη, το ζήτημα είναι πώς προστατεύεται η Δημοκρατία.
Τα στοιχεία της εγκληματικής επίθεσης των χρυσαυγιτών στον 24χρονο φοιτητή μιλάνε μόνα τους. Και είτε κάνουμε λόγο, όπως ο πατέρας του Αλέξη Λάζαρη, “για απόπειρα δολοφονίας μετά ληστείας”, είτε πούμε πιο απλά, όπως η μητέρα του, ότι “ήθελαν να τον σκοτώσουν και γλίτωσε ως εκ θαύματος”, η ουσία είναι μία: Τα φονικά τάγματα της νεοναζιστικής συμμορίας συνεχίζουν την δράση τους.
Και δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι τέτοιες εγκληματικές επιθέσεις γίνονται, και μάλιστα μέρα μεσημέρι, ενώ συνεχίζεται στο Εφετείο η δίκη της ηγετικής τους ομάδας για τον φόνο του Παύλου Φύσσα, τις επιθέσεις στα μέλη του ΠΑΜΕ, στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, στο στέκι “Αντίπνοια” και τα άλλα εγκλήματα της ρατσιστικής συμμορίας. Είναι μια ακόμα ένδειξη αποθράσυνσης λόγω της ατιμωρησίας τους.
“Να επιτιθέμεθα σε όσους θεωρούμε εχθρούς”, ήταν η εντολή, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στα μέλη της εγκληματικής νεοφασιστικής συμμορίας και αυτό ακριβώς υλοποίησαν, άλλη μια φορά, την Παρασκευή 31 Μαρτίου στους Αμπελόκηπους. Και σε αυτήν την περίπτωση δεν έχουμε προσωπαγές έγκλημα αλλά φονική επίθεση με στόχο την τρομοκράτηση των “άλλων” και την διάχυση του φόβου,
Εύκολα άλλωστε διακρίνονται και σε αυτήν την επίθεση τα περισσότερα από τα στοιχεία που υπήρξαν και στις προηγούμενες εξορμήσεις των “ταγμάτων εφόδου” της Χ.Α.: Η δράση πολυπρόσωπης- αριθμητικά υπερέχουσας ομάδας, η ταχύτητα σην επίθεση, ο συντονισμός της ομάδας, η πειθαρχία και η εκπαίδευση των συμμετεχόντων και  η δήλωση της πολιτικής τους ταυτότητας.
Επίσης, και εδώ, όπως σε όλες τις προηγούμενες υποθέσεις που ερευνήθηκαν, υπάρχει μια άμεση σύνδεση με την ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης που κρύβεται κάτω από τον μανδύα… κοινοβουλευτικού κόμματος: Ένας “πυρηνάρχης” σε άμεση επαφή με τα “μεγάλα κεφάλια”.
Ο Χρήστος Ζέρβας, εναντίον του οποίου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, είναι το… αντιπροσωπευτικό επαγγελματικό στέλεχος της νεοφασιστικής συμμορίας καθώς διαθέτει το μέσο προφίλ του στελέχους των ταγμάτων εφόδου: μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, επικεφαλής του Πυρήνα Αμπελοκήπων, υπεύθυνος “εσωτερικής ασφάλειας” των κεντρικών γραφείων αλλά και μετακλητός υπάλληλος του αρχηγού στη Βουλή και ιδιοκτήτης καφετέριας στη γειτονιά του, η οποία δεν αποκλείεται να είναι κομματική επιχείρηση, εξηγώντας έτσι γιατί ο… καφετεριάρχης έπρεπε να αποκτήσει μισθό και από το κοινοβούλιο.
Και από εδώ, με την, εξ αντικειμένου, κρατική “επιχορήγηση” σε “πυρηνάρχες” η συζήτηση για τα θεσμικά μέτρα που πρέπει να παίρνει η Δημοκρατία όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με την συνεχιζόμενη εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης, πρέπει να γίνει ουσιαστική.
Γιατί πλέον κανείς, κόμμα, φορέας ή απλός πολίτης, δεν μπορεί να δηλώσει ότι δεν γνώριζε.
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος, είναι δημοσιογράφος

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας