Ο Μίκης του Συντάγματος

8141
μίκης

Ο Μίκης του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα δεν είχε καμία σχέση με τον Μίκη που εμείς γνωρίσαμε στις καλύτερες στιγμές του. Τον Μίκη τον οραματιστή, τον επαναστάτη, τον μεγάλο μουσικό, τον ευαίσθητο Μίκη που πρώτα απ’ όλα εκφράζει τους εκμεταλλευόμενους και αδύνατους, τον Μίκη που στηλιτεύει την εξάρτηση και την κηδεμονία της χώρας και την μετατροπή της σε αποικία και προτεκτοράτο.
Αυτός ο Μίκης δεν ήταν παρών στο Σύνταγμα. Αντίθετα, το παρόν στο Σύνταγμα έδωσε ένας άλλος Μίκης που ξέχασε να αναφερθεί στους πολιτικούς και πολεμικούς αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Ο Μίκης που ξέχασε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μνημόνια και στην κοινωνία μας κυριαρχεί η αδικία, η φτωχοποίηση, η εξαθλίωση, η ανεργία και η μετανάστευση των νέων μας, η οποία αντιπροσωπεύει και την μεγαλύτερη εθνική πληγή.
Στο Σύνταγμα ήταν, δυστυχώς, ο Μίκης που δεν θυμήθηκε καθόλου ότι την προηγούμενη μέρα ξεπουλήθηκε σε ξένα συμφέροντα η πύλη της Μακεδονίας, το ιστορικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ είχε προηγηθεί το ξεπούλημα στους Γερμανούς της Fraport του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, με το όνομα «Μακεδονία». Ήταν ο Μίκης που λησμόνησε πως ξεπουλιέται κομμάτι-κομμάτι η χώρα, οι στρατηγικοί μας τομείς, ο εθνικός μας πλούτος και πρώτα απ’ όλα ο εθνικός πλούτος της Μακεδονίας.
Στο Σύνταγμα ήταν ο Μίκης που θεώρησε πως δεν ήταν της ώρας να πει μια λέξη για την μεγάλη ληστεία των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας και των κατασχέσεων, που θα καταντήσουν έρημο τόπο αυτήν την χώρα, προφανώς γιατί αυτά δεν αντιπροσωπεύουν εθνική απειλή!
Στο Σύνταγμα της κατεχόμενης χώρας ο Μίκης δεν θεώρησε σκόπιμο να πει ούτε μια λέξη για τις μεγάλες, πολύ πραγματικές και άμεσες απειλές που βιώνει η πατρίδα μας πρώτα απ’ όλα από την γερμανική ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ αλλά και την επιθετικότητα της Τουρκίας και την «προφητεία» του Αμερικανού πρεσβευτή για ενδεχόμενο «ατύχημα» στο Αιγαίο.
Ο Μίκης στο Σύνταγμα δεν ήταν ο Μίκης της προοδευτικής πατριωτικής δημοκρατικής Ελλάδας που έχει όραμα για την πατρίδα μας, αλλά ο Μίκης υπό την «ομπρέλα» των περισσότερων «νεοεθνικοφρόνων» διοργανωτών του συλλαλητηρίου, οι οποίοι, με το εύκολο όχημα του Μακεδονικού, επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν από τις άμεσες και πιο μεγάλες εθνικές, οικονομικές και κοινωνικές απειλές και να κατευθύνουν το πολιτικό σκηνικό σε πιο αντιδραστική αλλά και σε πιο υποτελή σε ξένα συμφέροντα και κέντρα κατεύθυνση.
Ο πατριωτισμός αντιπροσωπεύει μια μεγάλη αξία στην εποχή μας και αυτός ο γνήσιος πατριωτισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα και τον αγώνα για μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή στην χώρα σε ρήξη με την τρόικα, την ευρωζώνη και την ΕΕ, σε έναν δρόμο λαϊκής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, χωρίς μνημόνια και λιτότητα, για μια δίκαιη Ελλάδα.
Μόνο ένας τέτοιος πατριωτισμός σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα, με μια πολυδιάστατη πολιτική οικονομικών και εξωτερικών σχέσεων, μπορεί να προασπίσει επιπλέον και την ασφάλεια, την ακεραιότητα και τα εθνικά μας συμφέροντα και να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε εθνικές απειλές.
Αυτός ο προοδευτικός δημοκρατικός πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τον παραδομένο μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και την υποτελή στρατηγική του ούτε με το αποικιοκρατούμενο μνημονιακό μπλοκ αλλά ούτε βεβαίως με μια επικίνδυνη νεοεθνικόφρονα δεξιά και ακροδεξιά, η οποία όποτε ερχόταν στο προσκήνιο εξωθούσε τον τόπο σε εθνικές και κοινωνικές περιπέτειες.
Ο Μίκης έκανε λάθος!

Γιάννης Λευτεριάς

7 Σχόλια

  1. Με το κείμενό σου κύριε Λευτεριά δίνεις μια άλλη διάσταση, μια διάσταση που μας παραπέμπει στην ανυπαρξία της λεγόμενης αντί μνημονικής αριστεράς. Όλοι είναι λάθος και μόνο οι αριστεροί και οι θέσεις τους, είναι σωστές. Διώχνεται το λαό από δίπλα σας, που οδηγείται στον απομονωτισμό, και στην απελπισία. Ουδέν άλλο σχόλιο…..

    • τόσα καταλαβαίνει ο αρθρογράφος τόσα γράφει. Όταν το ’15 πχ στο δημοψήφισμα ψήφιζαν οι φασίστες μαζί μας το όχι ήταν “ευπρόσδεκτοι”? τότε πχ λέγαμε 63% πλην Λακεδαιμονίων? ας ήταν παρών η αριστερά με τον “προοδευτικό δημοκρατικό πατριωτισμό” να μην μιλούσαμε για τον Μιχαλολιάκο…έλα όμως που μάλλον ήταν σε καμιά κατάληψη από ΜΚΟ…

  2. Ξυπνήστε πριν αρχισει να ρουφάει κι εσάς , η δίνη της ανυπαρξίας που καταπίνει τον προδοτικό ΣΥΡΙΖΑ. Ξυπνηστε , δεν έχουμε περιθώριο για άλλες απογοητεύσεις. Μια χαρά τα είπε ο Μίκης……………..

  3. ΑΠ” ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ “ΣΥΝΤΡΟΦΕ”(ΠΟΤΕ ΚΥΡΙΕ ,ΑΣΤΙΚΟ ΓΑΡ) ΛΕΥΤΕΡΙΑ.ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΡΗΣΗ :”ΟΣΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚ… ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ “ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ”.

  4. Ρε παιδιά του ίσκρα, που τους βρίσκετε τόσους πολλούς αρθρογράφους του ενός άρθρου σαν τον κ. Λευτεριά ή τον κ Μπελλή;;;

  5. δηλαδή ο Μίκης που έκανε λάθος, μάζεψε 1 εκατομμύριο κόσμο που πήγε στο συλλαλητήριο να τον ακούσει, και εσύ είσαι σωστός που αν βγεις να κάνεις συλλαλητήριο πόσους θα μαζέψεις?
    πόσο μικρόψυχη και κομπλεξικη είναι αυτή η αριστερά
    μετά από 8 χρόνια βγήκε επιτέλους ο κόσμος να φωνάξει, να διαμαρτυρηθεί παρόλη τη φτώχεια και την κατάθλιψη που τον δέρνει και εσείς γκρινιάζετε
    αν δε σε συγκίνησε αυτή η κινητοποίηση πως περιμένεις να εκφράσεις την κοινωνία?

  6. Αγκαλιά με τα σούργελλα του Σύριζα για Σύνθετη ονομασία με Γεωγραφικό Προσδιορισμό ( οπωσδήποτε Μακεδονία ) όπως επιβάλει το Δ! Ράιχ των Νεοταξιτών και όσοι αντιδρούν κατηγορούνται από όλους αυτούς ως Εθνικιστές , Ρατσιστές , Νεοφασίστες κλπ.
    Εμπρός να τους παραχωρήσουμε απλόχερα ότι είναι συνεχιστές των Ελλήνων Μακεδόνων αυτοί που εγαταστάθηκαν στις περιοχές αυτές χίλια χρόνια μετά ,Ωρες να μας πείτε ότι ο Αλέξανδρος αντι για καλημέρα έλεγε Ντομπρ ντεν , αντι ”τι κάνετε ” κακβό πράβητε , αντί μητέρα ”Μάικα ” κλπ. Ντροπή σας Ρε !!!!!
    Περίεργες συμπτώσεις αλλά όχι ανεξήγητες . Πηγαίνετε με τους Εθνομηδενιστές των ΜΚΟ του Σόρρος , της CIA , τους επαγγελματίες αντιρατσιστές και αντιφασίστες , φυσικά με το αζημίωτο , και σε λίγο θα δείτε τα ποσοστά σας κοντά στο 0,30 % .
    Λυπάμαι που υπηρέτησα αυτο τον χώρο με όλες μου τις δυνάμεις μέχρι και σήμερα . Υπενθυμίζω ότι Εθνομηδενισμός της Ιμπεριαλιστικής , Νατοικής Α – ριστεράς ( το Α στερητικό κατά τον γράφοντα ) αναφέρεται στο εγχειρίδιο του ΚΚΣΕ το 1944 , ως ο μεγαλύτερος εχθρός του Μαρξισμού – Λενινισμού.
    Τάσος Σαμπάνης , ΟΙκονομολόγος ,
    Πρώην μέλος της Νομ.Επιτροπής ΛΑΕ Ανατολικών Συνοικιών ,πρώην Συντονιστής ΠΕ ΛΑΕ Δάφνης – Υμηττού , πρώην μέλος της Γραμματείας του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΛΑΕ , Πρώην Συντονιστής Αριστερού Ρεύματος Δάφνης – Υμηττού.
    Νυν ”Εθνικιστής” , ”Ρατσιστής” , Νεοφασίστας ” όταν η γελοιότητα επεκτείνεται στο άπειρο και η ηλιθιότητα ξεπερνά τα συμπαντικά όρια .
    Καληνύχτα σας .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας