Ο Λ. Παπαδήμος ως ευκαιρία για να στιγματίσουν τον αντιμνημονιακό αγώνα

3403
παπαδήμος

Η καταδίκη της επίθεσης στον Λ. Παπαδήμο είναι κατανοητή.
Είναι, όμως, απολύτως απαράδεκτο, ανήθικο και προκλητικό να χρησιμοποιούν, σύσσωμα, σχεδόν, τα συστημικά κέντρα, την επίθεση στον Λ. Παπαδήμο ως όχημα για να δικαιώσουν τις επιλογές και την πολιτική πορεία του και ακόμα χειρότερα για να ευλογήσουν τα μνημόνια και την ξένη κηδεμονία. Εφόσον εκείνοι που επιτέθηκαν στον Λ. Παπαδήμο στόχευαν τα μνημόνια που υπηρέτησε, άρα, μας λένε, τα τελευταία αυτομάτως εξαγνίζονται και καθαγιάζονται εξαιτίας του δολοφονικού χαρακτήρα της επίθεσης. Ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει.
Το περισσότερο, όμως, ανήθικο και το πιο εξοργιστικό απ’ όλα είναι ότι δεν επιδιώκουν με την εκμετάλλευση της απόπειρας δολοφονίας του Λ. Παπαδήμου να εξαγνίσουν μόνο τα μνημόνια και τους εκπροσώπους τους. Το πιο ανήθικο και βρωμερό είναι ότι προσπαθούν να χαρακτηρίσουν από πάνω και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονικής απόπειρας κατά του Λ. Παπαδήμου όσους έχουν στηλιτεύσει και συνεχίζουν να το πράττουν, το μνημονιακό καθεστώς και αυτούς που το υπηρέτησαν με μια έντονη φρασεολογία, η οποία αντιστοιχεί στα εγκλήματα που έχουν διαπράξει σε βάρος του τόπου και του λαού. Αυτή η φρασεολογία και οι χαρακτηρισμοί των αντιμνημονιακών είναι που οπλίζει το χέρι αυτών που στέλνουν τις επιστολές – βόμβες, μας λένε οι συστημικοί προπαγανδιστές.
Εκεί, δηλαδή, που μας χρωστάγανε, θέλουν να μας πάρουν και το βόδι.
Ο Λ. Παπαδήμος και η επίθεση σε βάρος του γίνονται το εργαλείο για να απαιτηθεί η χαλάρωση της εναντίωσης στο μνημονιακό καθεστώς, αν όχι και η φίμωση των ριζοσπαστικών δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Πέφτουν έξω στις στοχεύσεις τους τα συστημικά κέντρα και οι εξωνημένοι προπαγανδιστές τους.
Η απόπειρα κατά του Λ. Παπαδήμου δεν πρόκειται να ενοχοποιήσει και πιότερο να φιμώσει καμία αντιμνημονιακή φωνή. Αντίθετα αυτές θα πληθύνουν.
Οι δυνάμεις της ανατροπής δεν έχουν να απολογηθούν για τίποτα, παρά μόνο να αντεπιτεθούν.
Αυτοί που πρέπει να κρυφτούν, να λογοδοτήσουν και να πληρώσουν, είναι όλοι εκείνοι που καταδικάζουν την βία κατά του Λ. Παπαδήμου, αλλά την ίδια ώρα υπηρετούν και χειροκροτούν θερμότατα την βία του μνημονιακού καθεστώτος που δολοφονεί ηθικά, ψυχικά, εργασιακά, κοινωνικά και συχνά φυσικά, κατά χιλιάδες τους συμπολίτες μας.
Και κάτι ακόμα: Αν οι νοσηροί εγκέφαλοι του νεοαποικιακού καθεστώτος θεωρήσουν το χτύπημα στον Λ. Παπαδήμο ευκαιρία για έναν νέο γύρο αναβαθμισμένου αυταρχισμού, καταστολής και αστυνομοκρατίας, απλώς θα επισπεύσουν το πολιτικό τέλος τους.

Π.Λ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας