Ο ΔΟΛ περνάει στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ;

3296

Επιχείρηση διάσωσης του δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη βρίσκεται με επιτυχία σε εξέλιξη στην οποία βασικό ρόλο σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες παίζει μαζί με τον Φώτη Μπόμπολα και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν Πρόεδρος της Αυγής Βασίλης Μουλόπουλος, ενώ σε δεύτερη φάση πρόκειται κατά τις ίδιες πληροφορίες να αναμιχθούν και επιχειρηματίες διακείμενοι προς τον ΣΥΡΙΖΑ ή τουλάχιστον καθόλου εχθρικοί απέναντι του.
Λέτε να το δούμε κι αυτό; να συνδεθεί αμέσως ή εμμέσως ο ΔΟΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό κι αν είναι μετάλλαξη!
Υ.Γ. Ευχόμαστε σε κάθε περίπτωση ότι καλύτερο για τους εργαζόμενους και δημοσιογράφους του ΔΟΛ, ανεξάρτητα από τις όποιες κατά καιρούς διαφωνίες ή και συγκρούσεις με ορισμένους.
Η Iskra παραθέτει στη συνέχεια επίκαιρο ρεπορτάζ από το TVXS για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ:
Το σχέδιο διάσωσης του ΔΟΛ
Παραλλαγή «μοντέλου Μαρινόπουλου» για τη διάσωση του ΔΟΛ έχει μπει στο τραπέζι μετά τη χθεσινή συνάντηση Σταύρου Ψυχάρη, Φώτη Μπόμπολα και Βασίλη Μουλόπουλου, με τη σημερινή μέρα να είναι καθοριστική για τις περαιτέρω εξελίξεις.
 
Σήμερα αναμένεται να γίνει γνωστό εάν οι πιστώτριες τράπεζες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπαράκη θα προχωρήσουν στην καταγγελία των άμεσα απαιτητών δανείων του εκδοτικού συγκροτήματος, γεγονός που θα σημάνει και την αντίστροφη μέτρηση για να περάσει ο ΔΟΛ σε τραπεζικό έλεγχο και να ξεκινήσει η εκκαθάριση εν λειτουργία.
 
Ο ρόλος Μπόμπολα και Μουλόπουλου
 
Το βασικό σενάριο το οποίο συζητείται προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, την ανάληψη της οικονομικής και τεχνικής διαχείρισης του υπό εκκαθάριση ομίλου από τον Φώτη Μπόμπολα (σε έναν ιδιότυπο ρόλο εκκαθαριστή – διαχειριστή), την ανάθεση της δημοσιογραφικής ευθύνης στον Βασίλη Μουλόπουλο, «κούρεμα» δανείων και ευρύ πρόγραμμα μείωσης προσωπικού με εθελούσια έξοδο και εν συνεχεία, αν χρειαστεί, και με αναγκαστικές αποχωρήσεις.
 
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή δεν συζητείται η τοποθέτηση κεφαλαίων από την πλευρά Μπόμπολα και «Πήγασου» στον ΔΟΛ, κι έως ότου τουλάχιστον ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του ομίλου. Η εμπλοκή Μουλόπουλου, πρώην στελέχους του ΔΟΛ, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και νυν προέδρου της «Αυγής» αποτυπώνει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης να μην υπάρξουν μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας και «λουκέτο» στον ΔΟΛ εν μέσω της κορύφωσης της κρίσης στον Τύπο.
 
Η εμπλοκή Μάρη και Φιλιππόπουλου
 
Προοπτικά, το σχέδιο διάσωσης φέρεται να περιλαμβάνει την απόκτηση του -εκκαθαρισμένου πλέον- ΔΟΛ από ένα εταιρικό σχήμα στο οποίο θα μετέχουν εκτός από τον Φώτη Μπόμπολα και οι Δημήτρης Μάρης και Θεοχάρης Φιλιπόππουλος.
 
Ο Δημήτρης Μάρης της 24Media είναι ήδη συνέταιρος με τον Φώτη Μπόμπολα στο Stoiximan, ενώ ορισμένες πηγές συνδέουν την εμπλοκή του στο θέμα του ΔΟΛ και με την πρόσφατη ένταξη στην ηγετική ομάδα της 24Media σε θέση εντεταλμένου συμβούλου του Πέτρου Ευθυμίου, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και επί χρόνια στελέχους του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.
 
Τα δάνεια του ΔΟΛ
 
Τα συνολικά δάνεια του ΔΟΛ, με βάση τον δημοσιευμένο ισολογισμό του 2015, ανέρχονται στα 174 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, είναι άμεσα απαιτητά τουλάχιστον τα 10 εκατομμύρια.
 
Ο μεγαλύτερος πιστωτής του ομίλου είναι η Alpha Bank στην οποία ο ΔΟΛ έχει δάνεια περίπου 98 εκατομμυρίων ευρώ και ακολουθεί η Εθνική με 73 εκατομμύρια ευρώ. Το εκδοτικό συγκρότημα έκλεισε το 2015 με συνολικά ζημιά 22 εκατομμυρίων ευρώ.

1 σχόλιο

  1. Ποιος θα πληρωσει αραγε τα χρεη του ΔΟΛ; Οι μισθωτοι, οι συνταξιουχοι, οι μικρομεσαιοι και αλλοι “ευποροι”, που ανακεφαλαιοποιουν τις Τραπεζες για να χασουν τα σπιτια τους; Χαθηκε η ντροπη απο αυτη την χωρα; Γνωριζω οτι στις ελευθερες (καπιταλιστικες) οικονομιες, τις οποιες μετα μανιας στηριξαν και στηριζουν τα Μεσα Μαζικης Αποβλακωσης οι επιχειρησεις, χρεωκοπουν με ολες τις συνεπειες που εχει μια χρεωκοπια. Ειδικα δε οταν φερουν και το μεγαλυτερο μερος της ευθυνης για την καταντια μιας χωρας. Φαινεται ομως οτι δεν ισχυει για ολους το ιδιο. Η “καλη” μας “κυβερνηση (;)” φροντιζει γι’ αυτο με το προσχημα της ανεργιας των λετουργων της “4ης εξουσιας”, την οποια στο σημερινο χαλι, που μας εφερε μαζι με τις προηγουμενες, εχει τοσο αναγκη!!! Το αλλο 1,5(;) εκατομμυριο ανεργων το παραπεμπει στην “αναπτυξη”, που θα ελθει μετα απο 100 χρονια ή ειμαι υπερβολικα αισιοξος; Γιατι λυποσαστε τους εργαζομενους σ΄ αυτα τα μεσα; Που ησαν αυτοι οι “δημοσιογραφοι” οταν συνεβαιναν ολα αυτα τα γεγονοτα με συνεπεια την υποδουλωση της χωρας; Πως χρησιμοποιησαν τις πεννες τους και τα μικροφωνα τους; Εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων, οι οποιες εγκαιρως απομονωθηκαν, ολοι οι αλλοι μουγκα, που συνεχιζεται μεχρι σημερα με αστειες προφασεις. Γιατι να τους λυπηθουμε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας