Ο Γιώργος ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη

1518
διαστροφές
Σαν να μην έγινε τίποτε με την “πρόσκληση” του ΔΝΤ και την επιβολή των μνημονίων, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να μας πείσει ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτόν, που προφανώς είναι έτοιμος να μας… ξανασώσει!
Η είδηση δεν είναι ότι υπάρχει ακόμα σε μια γωνιά της πολιτικής σκηνής, έστω και σε τρίτο ή τέταρτο πλάνο, ο Γιώργος Παπανδρέου. Η είδηση είναι ότι θέλει και να παρεμβαίνει, μέσω twitter βέβαια, γιατί παραδοσιακά, μέσω κομματικών παρεμβάσεων, είναι κομμάτι δύσκολο. Και πολύ περισσότερο ότι ισχυρίζεται πως για την χρεοκοπία, τα μνημόνια και την λιτότητα χωρίς τέλος, ευθύνονται όλοι οι άλλοι εκτός από αυτόν.
Δεν είναι βέβαια τόσο αφελής, ή μάλλον δεν είναι τόσο αφελείς οι σύμβουλοί του: Απέφυγε να χρησιμοποιήσει τη λέξη “μνημόνια” και δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στο ΔΝΤ, την τρόικα, την λιτότητα και τα μέτρα που μας επιβλήθηκαν. Αλλά αυτό, ότι ευθύνονται όλοι οι πρωθυπουργοί εκτός από αυτόν, βρήκε τρόπο να το πει.
Του χρειάστηκαν μάλιστα μόνο 114 χαρακτήρες για να δηλώσει… λευκή περιστερά και αθώος του αίματος. Όπως έγραψε, “Πάμε τώρα Καστελόριζο Αλέξη να σου πω πώς μας χρεοκόπησε ο φίλος σου ο Κώστας και πώς ο Αντώνης & εσύ μας φορτώσατε άλλα 5 χρόνια Οδύσσειας!”. Η αλήθεια, βέβαια, για να ακριβολογούμε και να μην τον αφήνουμε στην πλάνη του, είναι ότι ο κάποτε πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να δηλώνει ό,τι θέλει αλλά εμείς -ό,τι κι αν νομίζει- δεν τον πιστεύουμε.
Γιατί μπορεί να φταίνε όλοι οι πρωθυπουργοί που αναφέρει, και άλλοι που ξέχασε, όπως λόγου χάριν ο Κ. Σημίτης, αλλά όσο και να φταίνε αυτοί, άλλο τόσο, και περισσότερο, φταίει αυτός που τώρα πουλάει “τρέλα” και προσπαθεί να μας τρελάνει όλους, παριστάνοντας ότι δεν πήρε είδηση τον “φόνο”.
Γιατί το Καστελόριζο δεν ήταν απλώς το φόντο για να εκφωνηθεί ένα διάγγελμα, αλλά το σκηνικό για να πουληθεί ένα παραμύθι που θα επέτρεπε στην κυβέρνηση Παπανδρέου να επιβιώσει όσο χρειαζόταν για να κληθεί το ΔΝΤ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνοντας βέβαια μαζί του, τους -εκτός ευρωπαϊκών κεκτημένων- “κανόνες” και “συνταγές” του.
Η κοντή μνήμη είναι βέβαια βολική και συμφέρουσα ιδίως για πολιτικούς που εκλέχτηκαν ισχυριζόμενοι ότι “λεφτά υπάρχουν” για να “ανακαλύψουν” στην συνέχεια ότι δεν υπάρχει ούτε… σάλιο και να μας χώσουν, χωρίς λαϊκή εξουσιοδότηση και δίχως δημοκρατική νομιμοποίηση, στο σπιράλ των μνημονίων. Βολικό είναι επίσης το ξαναγράψιμο της ιστορίας κατά πώς βολεύει τον κάθε πολιτικό που αφού πανθομολογουμένως απέτυχε προσπαθεί να… επιστρέψει, για να επαναλάβει προφανώς τα ίδια λάθη!
Αλλά η απλή αλήθεια, που επιτηδείως ξεχνά ο κ. Παπανδρέου, είναι ότι όλα αυτά που συμφέρουν τους πολιτικούς οι οποίοι τίποτα δεν διδάχτηκαν από όσα μάς έκαναν, δεν βολεύουν καθόλου όλους εμάς τους υπόλοιπους, που πληρώνουμε τα λάθη τους. Για αυτό, όπως λέει ο λαός μας, των φρονίμων ολίγα.
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος του News 24/7.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας