Ο Άδωνις σε ρόλο “παρηγορήτρας”, με αιχμές κατά της ΛΑ.Ε

3391
γιάννης

Το γαρ πολύ της θλίψεως… που λέει και η σχετική ρηση.
Θρήνος, οδυρμός, κατήφεια και απελπισία ανάμεσα στους διοργανωτές της συγκέντρωσης των “Παραιτηθείτε” αλλά και ανάμεσα στα κόμματα της μνημονιακής αντιπολίτευσης, ιδίως τη ΝΔ.
Να τονώσει το πεσμένο ηθικό των “Παραιτηθείτε”, ανέλαβε φαίνεται ο Αδ. Γεωργιάδης, μετά το “φιάσκο” που υπέστησαν στο Σύνταγμα, προδίδοντας, ταυτόχρονα, και το πολιτικό οργανωτικό κέντρο του εγχειρήματος.
Δύσκολος φυσικά ο ρόλος της “παρηγορήτρας”, όταν μάλιστα η απελπιστικά άδεια πλατεία Συντάγματος, με τους διάφορους παράγοντες και πολιτευτές των μνημονιακών κομμάτων, που πήγαν προς φωτογράφιση και άγραν ψήφων, να διαπληκτίζονται για το ποιος θα προλάβει να προσεγγίσει τους “πελάτες”, αφού οι πολίτες διαδηλωτές και ψηφοφόροι ήταν, μάλλον, λιγότεροι από τους μέλλοντες φερέλπιδες υποψηφίους.
Τι να κάνει, λοιπόν, ο Άδωνις Γεωργιάδης για να τονώσει το πεσμένο ηθικό; Τελικά βρήκε την συνταγή και το ατράνταχτο επιχείρημα.
Η Λαϊκή Ενότητα, είπε, μαζεύει στις συγκεντρώσεις της λιγότερους απ’ όσους οι “Παραιτηθείτε” στο Σύνταγμα.
Μπράβο Άδωνι! Επί τέλους ομολόγησες ότι το μέτρο σύγκρισης όλων μαζί των κομμάτων της μνημονιακής αντιπολίτευσης είναι η Λαϊκή Ενότητα. Για να δικαιολογήσεις το “φιάσκο” των “Παραιτηθείτε”, ομολογείς, άθελα σου, την συμπαιγνία των δημοσκοπήσεων.

Τ.Ζ.

Η Iskra στη συνέχεια παραθέτει αυτούσιο το παρηγορητικό κείμενο ανύψωσης του ηθικού των “Παραιτηθείτε” του Αδ. Γεωργίαδη. Με τις υγείες τους.

Η ανάρτηση Αδ. Γεωργιάδη προς τεθλιμμένους “Παραιτηθείτε”

“Διαβάζω διάφορα σχόλια χθες, κυρίως χαιρέκακα για την χαμηλή προσέλευση στην συγκέντρωση των “Παραιτηθείτε” στο Σύνταγμα. Θα ήθελα λοιπόν να κάνω και γω μερικά σχόλια:
Πρώτον Συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Νέοι άνθρωποι, άγνωστοι έως χθες μεταξύ τους, με τις δουλειές τους, τις υποχρεώσεις τους και τις ζωές τους αποφάσισαν να κινηθούν. Πέρασαν από την θεωρία στη δράση. Θέλει γενναιότητα και ψυχή.
Δεύτερον και εγώ θα επιθυμούσα 1.000.000 λαό στο Σύνταγμα αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, μια ομάδα ανθρώπων χωρίς κανένα κόμμα, δηλ οργανωμένο μηχανισμό, σε μια στιγμή χωρίς ουσιαστικό διακύβευμα και μέσα στο καλοκαίρι μάζεψαν μερικές χιλιάδες. Λίγες προφανώς 3.000-5.000, αλλά όχι και τόσο λίγες τελικά. Χωρίς κεντρικό ομιλητή, χωρίς επαγγελματίες άρα και έμπειρους διαδηλωτές αλλά με καθημερινούς ανθρώπους που ήθελαν να δώσουν και έδωσαν το Παρών. Αν εξαιρέσουμε την περσινή συγκέντρωση των Παραιτηθείτε υπάρχει κάποια άλλη μεγαλύτερη συγκέντρωση από αυτήν κατά της Κυβερνήσεως Τσίπρα; όχι. Η ΛΑΕ με όλους τους πρώην ΣΥΡΙΖΑ, με πρώην Υπουργούς και βουλευτές και ανθρώπους που οι διαδηλώσεις είναι η δεύτερη τους φύση, όσες φορές προσπάθησε να κάνει συγκέντρωση δεν είχε ούτε τους μισούς.
Τρίτον ναι χάρηκε η Κυβέρνηση που δεν είχε την επιτυχία που κάποιοι θα ήθελαν αλλά από την άλλη για μια ακόμη φορά αναγκάστηκαν να ασχοληθούν. Τρόμαξαν διότι οι ίδιοι ξέρουν ότι οι πρώτες συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και οι Αγανακτισμένοι είχα τόσους ή και πολύ λιγότερους αλλά με πίστη και επιμονή ξαφνικά ο κόσμος κινητοποιήθηκε. Άρα δεν χρειάζεται απογοήτευση. Η Κυβέρνηση δεν θα πέσει τόσο εύκολα όσο κάποιοι νομίζουν αλλά ούτε θα μείνει για πάντα όπως νομίζουν κάποιοι άλλοι.
Τέλος κρατήστε την όρεξη σας για την μέρα που θα έχει έρθει η ώρα για μια πραγματικά μεγάλη Συγκέντρωση. Θα είναι η μέρα που ο Επόμενος Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όχι απλώς ως Πρόεδρος της ΝΔ αλλά ως ο ηγέτης της μοναδικής μας ελπίδας για το μέλλον, ως ηγέτης όλων των Ελλήνων, θα μας το ζητήσει και τότε θα μετρηθούμε και θα κοπούν τα γελάκια των Συριζαιων….μην ακούσω τότε από κανέναν ότι δεν θέλουν κόμματα κλπ διότι σήμερα πολλοί κατάλαβαν ότι η ΝΔ ειδικά χρειάζεται για να οργανωθεί κάτι πραγματικά μεγάλο, διότι έτσι δουλεύουν οι Κοινοβουλευτικές Δημοκρατίες, δια των κομμάτων.
ΥΓ: να θυμάστε ότι όλοι αυτοί που σας ειρωνεύονται σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, επι δεκαετίες πήγαιναν σε συγκεντρώσεις των 200 άντε 500 ατόμων. Δεν σταμάτησαν και δεν απογοητεύτηκαν όμως. Εδώ μιλάμε για τις ζωές μας και για τις ζωές των παιδιών μας και όταν ο Κυριάκος δώσει το σύνθημα θα δείτε Τί έχει να γίνει.”.

2 Σχόλια

  1. Καλά, η γελειότητα του Αδώνιδος είναι δεδομένη. Μήπως θα ήταν όμως καλύτερα να μην ασχολούμαστε καν μαζί του; Και δεν το τοποθετώ προσωπικά σε επίπεδο Iskra ή ΛΑΕ. Νομίζω ότι η Αριστερά θα έπρεπε τέτοια υποκείμενα να τα απαξιώνει συλλήβδην, αφήνωντάς τα στην αφάνεια που αξίζουν.
    Ο Αγώνας συνεχίζεται!
    Σπύρος Καυτατζόγλου
    Μαθηματικός
    Μέλος ΚΚΕ

    • Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι (και όχι με δική μας επιλογή, βεβαίως) ο ένας εκ των αντιπροέδρων της ΝΔ, άρα έχει θεσμικό ρόλο και υπό αυτό το πρίσμα κρίνεται. Ο λόγος που ασχοληθήκαμε μαζί του είναι ότι μας έπιασε, ως ΛΑ.Ε, στο στόμα του… Από εκεί και πέρα, νομίζουμε ότι ο εν λόγω κύριος, όσο περισσότερο εκτίθεται, τόσο περισσότερο αυτο-απαξιώνεται, χωρίς καν εμείς να βάλουμε το… «χεράκι» μας!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας