Ομπάμα: Παχυλότατες αμοιβές για ομιλίες υπέρ της δικαιοσύνης!

1429
ομπάμα

Η Χίλαρι Κλίντον παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος της οι ομιλίες που έκανε στη Γουόλ Στριτ, γιατί έδωσε λάθος εντυπώσεις παίρνοντας χρήματα από τράπεζες. Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει τέτοιες ανησυχίες.
Μήνες μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αρχίσει ήδη τις ομιλίες με αμοιβή. Τον προηγούμενο μήνα, μίλησε στη Νέα Υόρκη, στους πελάτες της Northern Trust Corp. για περίπου 400.000 δολάρια, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg. Την προηγούμενη εβδομάδα, μίλησε για την Carlyle Group LP, σύμφωνα με δύο άτομα που ήταν εκεί, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα. Και την επόμενη εβδομάδα θα μιλήσει σε συνέδριο της επενδυτικής τράπεζας Cantor Fitzgerald LP. Εμφάνιση με την οποία θα εξασφαλίσει άλλα 400.000 δολάρια.
Δεν είναι ο πρώτος που ακολουθεί αυτό το καλοπληρωμένο μονοπάτι μετά την αποχώρηση από τον Λευκό Οίκο, καθώς δεν μπορεί να διεκδικήσει μία νέα θητεία ως πρόεδρος, ενώ εξακολουθεί να έχει μεγάλη επιρροή.
Ο Ομπάμα δεν περιορίζεται στις ομιλίες. Άλλωστε, με τη σύζυγό του έχουν υπογράψει συμφωνία για την έκδοση βιβλίου με την Penguin Random House, για πάνω από 60 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τους Financial Times. Έχει ταξιδέψει σε διάφορα σημεία του κόσμου και βέβαια έκανε διακοπές στην Καλιφόρνια, τη Χαβάη και το ιδιωτικό νησί του Ρίτσαρντ Μπράνσον, μαζί με τον δισεκατομμυριούχο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χίλαρι Κλίντον είχε δεχθεί σφοδρή κριτική- κατά την προεκλογική καμπάνια- για τις ομιλίες της σε εταιρείες της Γουόλ Στριτ έπειτα από την αποχώρησή της από την κυβέρνηση.
Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι συνολικά μίλησε 92 φορές σε τράπεζες και άλλες εταιρείες, από το 2013 έως το 2015, εξασφαλίζοντας 21,6 εκατ. δολάρια σε δύο χρόνια. Κάτι που έδωσε το «πάτημα» στον Ντόναλντ Τραμπ να τη χαρακτηρίσει «ελιτίστρια» και να την κατηγορήσει ότι δεν έχει επαφή με τις ανησυχίες και τα συμφέροντα των απλών ψηφοφόρων.
*Βασική πηγή: Ρούλα Βλασσοπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας