Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΥΙΕ): Απαράδεκτη μνημονιακή ημερίδα ΙΝΕ-ΓΣΕΕ

1930
τριετιών

Η απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να διοργανώσει, μέσω του ΙΝΕ (αύριο 13/6/2017),  ημερίδα με θέμα το 4ο Μνημόνιο και προσκεκλημένους ομιλητές, όλους εκείνους τους νυν και πρώην Υπουργούς (Τσακαλώτος, Στουρνάρας, Χατζηδάκης, Σαχινίδης) που έχουν σχεδιάσει και εφαρμόσει ακραίες αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους.
Είναι αδιανόητο, στο όνομα ενός δήθεν «Κοινωνικού Διαλόγου», να χρησιμοποιείται ο επιστημονικός  φορέας των συνδικάτων, προκειμένου να δώσει βήμα και φωνή σε ανθρώπους και πολιτικές που: διέλυσαν τις ΣΣΕ και τα εργασιακά δικαιώματα, πετσόκοψαν τις συντάξεις, δημιούργησαν στρατιές ανέργων, αποδόμησαν το κοινωνικό κράτος και ιδιωτικοποίησαν τη δημόσια περιουσία.
Είναι απαράδεκτο το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, από καταξιωμένος επιστημονικός φορέας τεκμηρίωσης θέσεων και διατύπωσης αιτημάτων των συνδικάτων και των εργαζομένων, να μεταλλάσσεται σε βήμα προβολής των μνημονιακών πολιτικών και μοχλός για την εκμαίευση μιας δήθεν «εθνικής κοινωνικής συνεννόησης» πάνω σε ακραίες νεοφιλελεύθερες αντεργατικές πολιτικές.
Είναι απαράδεκτο στελέχη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να στοχοποιούν  δημόσια και μάλιστα με «τρομοκρατικού τύπου» φρασεολογία, όλους όσους είναι ενάντια στην ημερίδα και στις αποφάσεις της πλειοψηφικής ηγεσίας της Συνομοσπονδίας.
Καλούμε τη ΓΣΕΕ, αντί να διοργανώνει τέτοιου είδους εκδηλώσεις, να συντονιστεί και να οργανώσει μαζί με τα ΕΚ και τις Ομοσπονδίες την αντίσταση απέναντι στα Μνημόνια.
Τα συνδικάτα και ο επιστημονικός τους φορέας, χρειάζονται άλλου είδους «εξωστρέφεια»: να είναι μέσα στους εργασιακούς χώρους και δίπλα στους εργαζόμενους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας