Οι πλειστηριασμοί αποτράπηκαν και την Μεγάλη Τετάρτη με δυναμικές κινητοποιήσεις

3061
πλειστηριασμοί

Νέες μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις πολιτών και κοινωνικών και πολιτικών συλλογικοτήτων, που έγιναν τη Μεγάλη Τετάρτη, 12/04/2017 στα ειρηνοδικεία απέτρεψαν για μια ακόμα φορά τη διενέργεια πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών και λαϊκών περιουσιών.

Η κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο ειρηνοδικείο της Αθήνας απέτρεψε μεταξύ άλλων τον πλειστηριασμό διαμερίσματος (γκαρσονιέρας) 4ου ορόφου 23 τμ, με τιμή εκκίνησης 5.000 € για χρέη κοινοχρήστων ύψους 2.000 €, στην εταιρεία διαχείρισης πολυκατοικιών “Perfect clean”. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ήδη ακυρωθεί από δυναμικές κινητοποιήσεις στο ίδιο ειρηνοδικείο 2 πλειστηριασμοί για χρέη κοινοχρήστων στην ίδια εταιρεία στην ίδια πολυκατοικία.

Στην κινητοποίηση στο ειρηνοδικείο Αθήνας συμμετείχε μπλοκ διαδηλωτών και κλιμάκιο μελών της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα του Πολιτικού συμβουλίου της Παναγιώτη Λαφαζάνη. Επίσης συμμετείχαν μπλοκ διαδηλωτών από το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, την πρωτοβουλία Ζωγράφου κατά των πλειστηριασμών, το ΕΠΑΜ, την Πλεύση Ελευθερίας με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και από άλλες συλλογικότητες.

Στελέχη της ΛΑ.Ε στις σημερινές κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, υπογράμμιζαν ότι θα συνεχίσουν τους αγώνες τους μέχρι να σταματήσει η αρπαγή από τους τραπεζίτες και το μνημονιακό κράτος, πρώτων κατοικιών, οικοπέδων, χωράφιων, καταστημάτων υπερχρεωμένων νοικοκυριών και κατεστραμμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επίσης τόνιζαν ότι όπως σταμάτησαν τους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία έτσι θα βρουν τρόπους να αποτρέψουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που προωθούν η κυβέρνηση και δανειστές προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κίνημά τους και να εξυπηρετήσουν μεγάλα τραπεζικά συμφέροντα.

 πλειστηριασμοι2

πλειστηριασμοί3 πλειστηριασμοί5

πλειστηριασμο4

2 Σχόλια

  1. Εντελώς ανακριβή τα όσα γράφετε, εντελώς παραπλανητικά, εντελώς διαστρεβλωτικά.
    Εαν ερχόσαστε τακτικά στο ειρηνοδικείο θα διαπιστώνατε ότι παρά το μεγάλο κάλεσμα εν όψει του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας , ο κόσμος ήταν λιγώτερος από ποτέ.
    Οι ανακρίβειες: Ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν αποτράπηκε αλλά απλά τον ακύρωσε η ίδια η Perfect Clean. ;H ίδια εταιρεία προσέφυγε 3 φορές στη διαδικασία του πλειστηριασμού αλλά όχι στην ίδια πολυκατοικία.
    Άλλη ανακρίβεια: 4 ήταν όλοι και όλοι οι πλειστηριασμοί στα 21 ειρηνοδικεία της Αττικής, μοιρασμένοι σε 3 ειρηνοδικεία (Αθήνας, Αχαρνών, Αμαρουσίου). Αυτό που γράφετε “Νέες μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις πολιτών και κοινωνικών και πολιτικών συλλογικοτήτων, που έγιναν τη Μεγάλη Τετάρτη, 12/04/2017 στα ειρηνοδικεία απέτρεψαν για μια ακόμα φορά τη διενέργεια πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών και λαϊκών περιουσιών” είναι πασιφανώς ψευδές. Αν ασχολιόσασταν πραγματικά αλληλέγγυα θα διαβάζατε τα δελτία πλειστηριασμών και δεν θα γράφατε αυτούς τους φαραωνισμούς. Αλλά προφανώς άλλοι είναι οι λόγοι που μετά από 3 χρόνια κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών αποφασίσατε να παίξετε κομματικό παιγνιδάκι και να προβάλετε πολιτικάντηδες και όψιμους υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων. Όσο για το ρεπορτάζ σας αν ήσασταν εκεί θα βλέπατε ότι το πολυπληθέστερο μπλοκ ήταν αυτό των Συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών κάτι που δεν αναφέρεται στο κείμενό σας.
    Και τέλος το κερασάκι: ‘Στελέχη της ΛΑ.Ε στις σημερινές κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, υπογράμμιζαν ότι θα συνεχίσουν τους αγώνες τους μέχρι να σταματήσει η αρπαγή από τους τραπεζίτες και το μνημονιακό κράτος, πρώτων κατοικιών..”. Ενώ όλοι οι άλλοι σας δήλωσαν ότι καταθέτουν τα όπλα.
    Φίλτατοι αφήστε τα παχια λόγια, τα ψέματα και τους φαραωνισμούς. Και κυρίως την καπηλεία πολύχρονων αγώνων άλλων. Αν θέλετε να προσφέρετε κι εσείς και η ΛΑΕ σας ας το κάνετε χωρίς κάμερες, πανό και καπελώματα.
    Θοδωρής Καλ.

    • Μάλλον εσείς βλέπετε τα πράγματα μέσα από παραμορφωτικό φακό και βγάζετε ένα τέτοιο αντι-ΛΑ.Ε μένος, λες και η ΛΑ.Ε είναι ο εχθρός και όχι τα αρπακτικά που επιχειρούν να πραγματοποιήσουν τους πλειστηριασμούς.
      Τα μέλη της ΛΑ.Ε, είτε με τη σημερινή τους ιδιότητα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, είτε ως μέλη άλλων συλλογικοτήτων μέχρι το καλοκαίρι του 2015, δεν έχουν λείψει ούτε μία Τετάρτη από τα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας.
      Εσχάτως έχουν εμφανιστεί και άλλες συλλογικότητες, πολιτικές και κοινωνικές, με τα δικά τους μέλη και τα δικά τους πανό. Και πολύ καλά κάνουν… Κανείς δεν αποκλείει τη συμμετοχή κανενός· αντιθέτως, όσο μεγαλύτερη η συμμετοχή κόσμου, αλλά και όσο μεγαλύτερο το εύρος συλλογικοτήτων που δίνουν το «παρών», τόσο το καλύτερο.
      Τα παχιά λόγια, τους φαραωνισμούς και τα καπελώματα να τα αναζητήσετε εκεί που υπάρχουν. Για την ΛΑ.Ε και τα μέλη της, το ζητούμενο είναι η αποτελεσματικότητα των αγώνων που δίνουν από κοινού με άλλες συλλογικότητες και με τους πολίτες αυτής της χώρας και όχι τα «φρου-φρου» και αρώματα και το να μας γράψουν οι κάμερες και τα Μέσα Ενημέρωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας