Οι ΗΠΑ μεταφέρουν σύστημα πυραυλικής άμυνας στη Νότια Κορέα

1697
trump

Πρόκειται για το THAAD που είναι σχεδιασμένο να καταστρέφει μικρού και μεσαίου βεληνεκούς πυραύλους κατά την τελική φάση της πτήσης τους.
Τη μεταφορά του αντιπυραυλικού συστήματος άμυνας THAAD στη Νότια Κορέα ξεκίνησε ο αμερικανικός στρατός εν μέσω της έντασης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα συμφώνησαν πέρσι στην ανάπτυξη του συστήματος THAAD ως απάντηση στις εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας
Από την πλευρά της η Κίνα εκφράζει τη διαφωνία της υποστηρίζοντας ότι δεν θα αποτελέσει ιδιαίτερα αποτρεπτική κίνηση, ενώ θα αποσταθεροποιήσει την ασφάλεια της περιοχής.
Στα πλάνα που μετέδωσε η νοτιοκορεατική τηλεόραση φαίνονται μεγάλα φορτηγά με εξοπλισμό που σχετίζεται με την εκτόξευση πυραύλων να μπαίνουν σε ένα γήπεδο γκολφ στην πόλη Σεοντζού το πρωί της Τετάρτης.

Ωστόσο εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης αυτής συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν κατά της παρουσίας των πυραυλικών συστημάτων υποστηρίζοντας ότι αποτελούν κίνδυνο για το περιβάλλον ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις με την αστυνομία.
Το σύστημα THAAD είναι σχεδιασμένο να καταστρέφει μικρού και μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραύλους κατά την τελική φάση της πτήσης τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας