Οι ηγεσίες των Συμβολαιογράφων σε επικίνδυνο δρόμο! Σταματούν την "αποχή", προτρέπουν σε καταστολή του κινήματος κατά πλειστηριασμών

1805
διώξεις

Με απόφασή τους, οι Συμβολαιογραφικοί Σύλλογοι Ελλάδας πήραν μια απαράδεκτη απόφαση. Σταματούν την αποχή από τους πλειστηριασμούς (αποχή ήδη εξαιρετικά περιορισμένη) !

Δεν είναι τυχαίο, ότι την απόφαση αυτή την πήραν οι συγκεκριμένες ηγεσίες, αφού πρώτα η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ νομοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, και αφού ιδιωτική εταιρεία ανέλαβε την υλοποίηση του πιλοτικού συστήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, τους οποίους προσπαθούν να αρχίσουν να εφαρμόζουν από το Σεπτέμβρη.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο επίσης, ότι το κόστος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διενέργειας των πλειστηριασμών ανέλαβαν να καλύψουν οι εννέα συμβολαιογραφικοί σύλλογοι της Ελλάδας, καταβάλλοντας ο καθένας από 20.000 ευρώ! Χρήματα, που προφανώς ευελπιστούν να καλύψουν από τις εισπράξεις που θα έχουν από τα «κοράκια» που θα σπεύσουν να αρπάξουν σε «τιμή ευκαιρίας» μεταξύ άλλων και τα σπίτια νοικοκυριών, και λαϊκές περιουσίες.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο επίσης, ότι στις 15 Ιούνη, η ηγεσία της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος συναντήθηκε με το Γ. Γραμματέα, παράγοντες του Υπ. Δημόσιας Τάξης και τον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, και τους έθεσαν το ζήτημα της εφαρμογής των άρθρων 965 παρ. 7 του Κ.Π.Δ. και 396 του Ποινικού Κώδικα κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών.

Χαρακτηριστικά, το άρθρο 396 του Π.Κ. αναφέρει: «Όποιος σε δημόσιους πλειστηριασμούς εμποδίζει με βία ή με απειλές τον ελεύθερο  συναγωνισμό ή απομακρύνει με δώρα ή υποσχέσεις αυτόν που προσφέρει ή έχει την  πρόθεση  να  προσφέρει  τιμωρείται  με φυλάκιση»!!

Ζήτησε δηλαδή η ηγεσία των συμβολαιογράφων από την κυβέρνηση, να ενισχύσει την αυταρχική αστυνομική καταστολή και τις διώξεις στους χώρους των ειρηνοδικείων!

Σε νεότερη μάλιστα ανακοίνωσή τους, ζητούν από τους συμβολαιογράφους να στέλνουν κάθε Τετάρτη έκθεση στον εισαγγελέα, καταγράφοντας τα γεγονότα (και τα πρόσωπα προφανώς) εξ αιτίας των οποίων «παρεμποδίστηκαν» στο «έργο» τους! Η έκθεση θα μεταβιβάζεται στο Υπ. Δημόσιας Τάξης, στην Ελληνική Αστυνομία, και στο Υπ. Δικαιοσύνης, με προφανή στόχο τις διώξεις των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς!

Δυστυχώς, οι ενέργειες αυτές της συνδικαλιστικής ηγεσίας των συμβολαιογράφων, οι οποίες θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν εκφράζουν ούτε τη μειοψηφία του κλάδου, έρχονται να επιβεβαιώσουν τη διάχυτη εκτίμηση ότι η αποχή τους, ακόμη και στον περιορισμένο βαθμό των ακινήτων για τα οποία ίσχυε, αποφασίστηκε προκειμένου να πιέσουν την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ενάντια στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, το οποίο απλώθηκε σε όλη τη χώρα, και επί ένα χρόνο σχεδόν, δεν επετράπη να περάσει η λαϊκή περιουσία στα νύχια των «κορακιών» (τραπεζών, funds, κράτους, εφοριών κτλ.). Άλλωστε, αυτό αναφέρεται με σαφήνεια και στην ανακοίνωση της άρσης της αποχής τους.

Η Λαϊκή Ενότητα, συμμετέχει μαζικά και δυναμικά σε όλα τα ειρηνοδικεία της χώρας, ενισχύοντας τα κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς, προκειμένου να κατοχυρωθεί στην πράξη το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η προστασία της λαϊκής περιουσίας.

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει για άλλη μια φορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως υπεύθυνη, μαζί με τα άλλα μνημονιακά κόμματα, για την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας, γιατί όχι μόνον δεν κατοχύρωσε νομοθετικά το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας, όπως διακήρυττε, αλλά νομοθέτησε και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, και την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας προς το χειρότερο.

Ο αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας, είναι αγώνας άρρηκτα δεμένος με τον αγώνα για την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από την ευρωζώνη και την Ε.Ε., την εθνικοποίηση των τραπεζών, την εφαρμογή μιας εναλλακτικής, ριζοσπαστικής πολιτικής για την ανάταξη της οικονομίας σε όφελος της κοινωνίας και όχι του κεφαλαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας