Οι διαπιστώσεις Σόιμπλε για τα ελληνικά μνημόνια και η υποκρισία των Ευρωπαίων «εταίρων»

μνημόνιο

Η είδηση:
Σφοδρή επίθεση ενάντια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εξαπέλυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο. Ο κ. Σόιμπλε δεν δίστασε να κατηγορήσει το ΔΝΤ για τη σύνταξη «μάταιων προγραμμάτων» και να προσθέσει ότι, όλα αυτά που εκτιμά το Ταμείο για την ελληνική οικονομία, πέραν όλων των άλλων, δεν πρόκειται να την καταστήσουν ποτέ ισότιμο μέλος της ευρωζώνης.«Διαφωνούμε με το ΔΝΤ για τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Ελλάδας για τα επόμενα 40 με 50 χρόνια. Αυτή τη στιγμή, το ΔΝΤ δεν είναι πρόθυμο να δεχθεί ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μπορεί να ξεπεράσει το 1% για τα επόμενα 40 χρόνια» τόνισε ο κ. Σόιμπλε.Στηριζόμενος, μάλιστα, στην παραπάνω εκτίμηση του ΔΝΤ, δεν δίστασε να προσθέσει ότι «ως εκ τούτου, κάποιος μπορεί να εξηγήσει γιατί όλα τα προγράμματα (σ.σ.: της Ελλάδας) αποδείχθηκαν μάταια».Επιπρόσθετα, εκτίμησε ότι με μέσο ρυθμό ανάπτυξης 1% στα επόμενα 40 χρόνια η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει να κλείσει το χάσμα που την χωρίζει από τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.
Το σχόλιο:
Διαπιστώσεις“, που ήταν ηλίου φαεινότερες από την πρώτη στιγμή του ελληνικού δράματος. “Διαπιστώσεις”, που φυσικά ήταν γνωστές στον Γερμανό υπουργό οικονομίας από το 2010, αφού η  καταστρεπτική διαδρομή των δήθεν αναπτυξιακών προγραμμάτων του ΔΝΤ είναι διαχρονικά ξεκάθαρη, σταθερή και αμετάβλητη…. Απλώς, η ελληνική περίπτωση υπήρξε, όπως αποδεικνύεται, δυσκολότερο να συσκοτιστεί, από άλλες, εξ’ ου και η αποχώρηση του ΔΝΤ, για να μην είναι παρόν στην τελική φάση  εξαφάνισης της Ελλάδας από προσώπου Γης.
Οποία, λοιπόν, ευρωπαϊκού αρώματος υποκρισία, και όχι μόνον από τους “επιστήθιους φίλους” Γερμανούς, αλλά και από το σύνολο των  προσφιλών εταίρων μας! Οποία εγκληματικής μορφής  “ευρωπαϊκή συνοχή και αλληλεγγύη”!!!!
Τώρα πια μπορεί κανείς  να βασιστεί με ασφάλεια  σε λογικές προβλέψεις, σχετικά με τις εξελίξεις “συνοχής, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας”, που θα ισχύσουν όταν ολοκληρωθεί, και κυρίως επισημοποιηθεί, το σχέδιο της “Ευρώπης πολλών ταχυτήτων“, που προχωρεί αλματωδώς με τη σύμπραξη, ήδη, και του Γάλλου  προέδρου.  Τύφλα να έχουν, στο ευρωπαϊκό μέλλον,  οι διακρίσεις της αρχαίας Ελλάδας, σε ελεύθερους πολίτες, περιοίκους και δούλους!
Και, βέβαια, εύλογο το ερώτημα τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε: Τι ακριβώς, αναμένουν, σχετικά με  την κατεστραμμένη  Ελλάδα μας, όλοι όσοι τώρα αποφασίζουν για την τύχη της (και θα αποφασίζουν προσεχώς), ώστε να  δικαιολογείται το γεγονός ότι  εξακολουθούν να επιμένουν ευλαβικά-συγκινητικά-  αλλά και ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ, αλλά και με ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ,   σε……”ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ” (με ή χωρίς  γραβάτα);;;;;;  Τι τους εμποδίζει να ανοίξουν τα μάτια τους, στην οικτρή πραγματικότητα, και να δουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  την ΑΒΥΣΣΟ, χωρίς ημερομηνία λήξης, στην οποία οδηγούν με ιλιγγιώδη ταχύτητα  την πατρίδα;
ΕΛΕΟΣ, για να συνειδητοποιήσουν οι πολιτικοί μας, αλλά και ο λαός μας, την άμεση ανάγκη αντίδρασης στην ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Η κυρία Μέρκελ είχε δίκαιο υποστηρίζοντας ότι μετά τη στάση του πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ, απέναντι στην Ευρώπη, η Ευρώπη (δηλαδή η Γερμανία και ίσως-ίσως και η Γαλλία) πρέπει να πάρει την τύχη στα χέρια της. Αλλά, αυτή η προτροπή, πρέπει τώρα να απευθυνθεί, σε δύναμη, προς την Ελλάδα, για να αγωνιστεί και να σωθεί, με τις δικές της δυνάμεις. Αν κατορθώσει να  συγκεντρώσει, αυτές τις δυνάμεις, δεν θα έχει τίποτε να φοβηθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας