Οι δημοσκοπήσεις καμιά φορά αυτοαποκαλύπτουν τα ψέματα και τις αντιφάσεις τους

3249
δημοσκοπήσεις

Το αμαρτωλό βιολί του το ΠΑΜΑΚ, συνεχίζει την προκλητική χειραγώγηση του πολιτικού σκηνικού, την οποία χειραγώγηση, κυρίως προς όφελος της ΝΔ αλλά και συνολικά του μνημονιακού νεοαποικιακού σκηνικού, την εμφανίζει, τάχα, χωρίς αιδώ ως δημοσκόπηση.
Όσο, όμως, και αν οι πλείστες των δημοσκοπήσεων, συνδεδεμένες με διαπλεκόμενα συμφέροντα, χειραγωγούν και κατασκευάζουν στα μέτρα τους το πολιτικό σκηνικό, τους ξεφεύγουν καμιά φορά και κάποιες μισο-αλήθειες, που φανερώνουν τις αντιφάσεις τους και τα χοντρά παιχνίδια που παίζουν.
Αναφερόμαστε στην πρόσφατη δημοσκόπηση της Κάπα Research που για δικούς της λόγους παρουσιάζει την αδιευκρίνιστη ψήφο με 25,8% ως «πρώτο κόμμα», με την ΝΔ στο 21,8% (!) και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17% (!).
Και μιλάμε για την μισο-αλήθεια της Κάπα Research που δίνει πρωτιά στην αδιευκρίνιστη ψήφο, γιατί πράγματι ο περισσότερος κόσμος, συντριπτικά περισσότερος, απαξιώνει τις δημοσκοπήσεις και δεν απαντά, ειρωνεύεται, κοροϊδεύει ή και κλείνει το τηλέφωνο στα ερωτήματά τους.
Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός ο κόσμος δεν έχει κατ’ ανάγκη αποφασίσει ή ότι δεν έχει επιλογή ή κομματική προτίμηση. Συνήθως έχει, αλλά δεν θεωρεί ότι οι δημοσκοπήσεις λένε την αλήθεια και ότι έχουν αξιοπιστία.
Γι’ αυτό οι δημοσκοπήσεις αυθαιρετούν εκ των πραγμάτων, πολύ περισσότερο όταν, επιπλέον, υπηρετούν και συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες.
Η δημοσκοπική αυτή ανωμαλία δεν μπορεί πάντως να συνεχιστεί. Γρήγορα, όπως μαθαίνουμε, θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για να μπει τέρμα στη νοσηρή αυτή κατάσταση που πλήττει την καρδιά της χώρας και αποτελειώνει και τα εναπομείναντα ίχνη της δημοκρατικής πολιτικής ζωής.

Κ.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας