Οι αρχαίοι Έλληνες μιλούσαν Ουκρανικά (!)

7434
Τουρκία

Οι αρχαίοι Έλληνες  μιλούσαν Ουκρανικά, δήλωσε χθες ο Πιότρ Γιούσενκο, στο τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής του καθεστώτος του Κιέβου. Ο «ιστορικός»,  αδελφός του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιούσενκο, και πρώην βουλευτής στη Verkhovna Rada, ανέπτυξε ολόκληρη θεωρία, σύμφωνα με την οποία η Ουκρανία αποτελούσε τμήμα του αρχαίου ελληνικού κόσμου και τη γλώσσα της τη μιλούσαν οι αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι.
Ο Διογένης μάλιστα( σύμφωνα με τον Πιότρ Γιούσενκο) είχε εισηγηθεί να γίνουν τα ουκρανικά επίσημη γλώσσα .(Σε πιο κράτος; Πολλά ρωτάτε).
Ο ίδιος επίσης έχει δηλώσει ότι ο Ντοστογιέφσκι ήταν Ουκρανός . Επίσης επανειλημμένα έχει εκθειάσει τον Στεπάν Μπαντέρα, ο οποίος έχει αναγνωριστεί σαν εγκληματίας πολέμου για τις σφαγές κατά Εβραίων, Πολωνών και ρωσόφωνων, στη διάρκεια του Παγκοσμίου πολέμου και αποτελεί το νέο εθνικό σύμβολο του ναζι-φιλελεύθερου καθεστώτος του Κιέβου.
Λεπτομέρειες από  τη συνέντευξη: Το ότι στο Ντονμπάς διεξάγεται απελευθερωτικός πόλεμος από μέρους της Ουκρανίας και ότι η Ουκρανία (που υπάρχει σαν κράτος από το 1991) έχει πολεμήσει με τη Ρωσία 24(!!) φορές.
Θα μπορούσε κάποιος να θεωρήσει τη συνέντευξη σαν μια cult επίδειξη, αντίστοιχη με αυτές των διαφόρων τηλε πωλητών βιβλίων.  Είναι γνωστό στην επιστημονική κοινότητα εξ άλλου ότι τα ουκρανικά κατάγονται από την Αρχαία Σλαβική γλώσσα του πρώιμου μεσαιωνικού κράτους των Ρως, του 10ουαιωνα. Πουθενά δεν υπάρχει, σε κανένα έλληνα συγγραφέα ή ιστορικό, η οποιαδήποτε αναφορά σε «Ουκρανία» ή «ουκρανική γλώσσα».
Δυστυχώς όμως δεν είναι μια κωμική φάρσα.
Η συνέντευξη, όχι μόνο προβλήθηκε σε κρατικό  κανάλι, αλλά και την αναπαράγουν και την προβάλλουν ιδιαίτερα όλα τα «καθεστωτικά» site της Ουκρανίας. Η , δια μέσου της αρχαίας Ελλάδας, εξεύρεση «ευρωπαϊκής ταυτότητας» , μακριά από το ύποπτο σλαβικό παρελθόν αποτελεί πάγιο πόθο του καθεστώτος του Κιέβου.
Και μενει να δούμε που εντασσόταν σε αυτό το σχέδιο η, άνευ λόγου και αιτίας- (ή μήπως τελικά δεν ήταν έτσι)- επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Κίεβο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας