Οι απολύσεις στην ΕΥΔΑΠ δεν θα περάσουν. Συγκέντρωση στο Γαλάτσι, Πέμπτη 20/4 και ώρα 9πμ

2045
ΕΥΔΑΠ

Απολύσεις και στην ΕΥΔΑΠ; Το μέλλον της ένταξης στο Υπερταμείο έγινε παρόν;

Ενώ η διοίκηση είχε δημοσίως δεσμευτεί σε εργαζόμενους και συνδικάτο, πριν το Πάσχα, ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις (ειδικά εάν δεν υπάρχει απάντηση του ΑΣΕΠ) ακολουθώντας το δρόμο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαράξει μετατρέποντας τα «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ σε όλα», ακυρώνει τη δέσμευσή της και πετάει 23 οικογένειες στο βάραθρο της ανεργίας.

Με ένα τυπικό, υπηρεσιακό, ίσως και παράνομο, έγγραφο που φέρει τις υπογραφές της Προϊσταμένης προσωπικού κ. Τίνας Παπακωνσταντίνου και του Διευθυντή προσωπικού κ. Κοσμά Ζιαζόπουλου, καλεί τον αρμόδιο δικαστικό επιμελητή να επιδώσει προσωπικά σε καθένα τις απολύσεις.

  • Ενώ μας τάζουν 300 προσλήψεις εδώ και 2 χρόνια, τελικά κάνουν απολύσεις.

  • Ενώ είχαν δεσμευτεί να ανακοινώσουν την προκήρυξη των 8μηνιτών στέλνουν τακτικό προσωπικό στην ανεργία.

  • Ενώ μιλούν για επέκταση της δημόσιας ΕΥΔΑΠ σε όλη την Αττική προωθούν την επαίσχυντη μορφή των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων, παραδίδουν πλήρως το ΚΕΛ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ στις ορέξεις των εργολάβων, επιχειρούν την επαναφορά των εργολάβων σιγά-σιγά και στον Υποτομέα Ασπροπύργου.

  • Ενώ λένε πως συμφωνούν με την ανάκτηση αντικειμένων από τη δημόσια ΕΥΔΑΠ γίνεται «πάρτι» παροχών έργου και εργολαβιών σε τομείς που έχουν να κάνουν με το κύριο αντικείμενο της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

  • Ενώ μας παραμυθιάζουν περί διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ προσλαμβάνουν σύμβουλο για την πώληση του 11% της ΕΥΔΑΠ.

  • Ενώ θέλουν να μας πείσουν ότι το Υπερταμείο είναι «σωτηρία» θέτουν σε μέγιστο κίνδυνο την ομαλή, ασφαλή υδροδότηση της Αττικής αποδυναμώνοντας τα υδρονομεία, τα πιο κρίσιμα τμήματα της λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης.

  • Ενώ δήθεν υποστηρίζουν το Νερό ως κοινωνικό αγαθό προχωράνε σε αθρόες διακοπές υδροδότησης με το πρόσχημα των εισπράξεων και παράλληλα μοιράζουν 20 εκατομμύρια στην Τράπεζα Αττικής, 73 εκατομμύρια σε τακτικά και έκτακτα μερίσματα στους μετόχους το 2016, και ετοιμάζονται να δώσουν άλλα 50 εκατομμύρια στην ΕΥΔΑΠ Παγίων.

Έως εδώ. Το συνδικαλιστικό κίνημα της ΕΥΔΑΠ δε θα επιτρέψει απολύσεις. Είναι όρος υπεράσπισης της δημόσιας ΕΥΔΑΠ και του δικαιωματικού χαρακτήρα του νερού. Μη νομίζετε κύριοι της διοίκησης, της κυβέρνησης και του Υπερταμείου ότι επειδή «εξαγοράσατε» τις απολύσεις στις ΔΕΗ, το ίδιο θα γίνει κι εδώ.

  • Καλούμε τη διοίκηση να ανακαλέσει άμεσα τις απολύσεις.

  • Να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις των 8μηνιτών και των 300 ατόμων τακτικού προσωπικού.

Καλούμε την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, το σύλλογο προσωπικού, το σύλλογο Τεχνικών Υπαλλήλων και το σύλλογο Μηχανικών να λάβουν αποφάσεις υπεράσπισης των απολυόμενων συναδέλφων, προάσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του πόσιμου νερού και να διασφαλίσουν την ομαλή υδροδότηση της Αττικής. Είναι μέγιστο καθήκον προς το κοινωνικό σύνολο από τη στιγμή που κυβέρνηση και διοίκηση όχι μόνο αδυνατούν να το κάνουν αλλά θέτουν, χωρίς αιδώ σε κίνδυνο την υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών της Αττικής.

ΟΛΟΙ (ΟΜΕ, σωματεία, νέοι υδρονομείς, παλιοί υδρονομείς και όλοι οι εργαζόμενοι) την Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017, στις 9:00 π.μ., στο Γαλάτσι στο κεντρικό κτίριο διοίκησης για αποφάσεις και δράσεις που επιβάλλουν οι στιγμές.

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας