''Οικονομικό δικτάτορα'' στην ΕΕ προτείνει ο Moscovici. Δ' ''νομισματικό'' Ράιχ!

1840
Moscovici

Να ανατεθεί στον Επίτροπο Οικονομικών η προεδρία του Eurogroup
Συνδυασμό των αρμοδιοτήτων του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων με εκείνες του προέδρου του Eurogroup ώστε να δημιουργηθεί θέση «υπουργού Οικονομικών» της Ευρωζώνης πρότεινε ο Γάλλος επίτροπος Pierre Moscovci. ‘Θα ήθελα, για να το πω περιγραφικά, ο διάδοχός μου να είναι ”ο πρώτος υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης” είπε.
Ο Moscovici, που σήμερα κατέχει ο ίδιος τη θέση του Επιτρόπου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, απέφυγε να προτείνει τον εαυτό του για την θέση, θεωρεί όμως ότι έχει τις ικανότητες για να την αναλάβει (χα, χα!).
«Είμαι υπέρ ενός υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης, όχι ενός υπουργού που θα είναι ανώτερος από τον υπουργό (της κάθε χώρας) αλλά κάποιου που θα μπορεί να καθοδηγήσει πιο αποτελεσματικά την Ευρωζώνη, που θα είναι ταυτόχρονα πρόεδρος του Eurogroup και Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις», είπε μιλώντας σε ένα επιχειρηματικό φόρουμ στη Μαδρίτη.
Ο Moscovici φυσικά παραπλανά, διότι ο νέος αυτός υπουργός Οικονομικών θα είναι υπερεθνικός υπερυπουργός και ”οικονομικός δικτάτορας” στην Ευρωζώνη αλλά και την ΕΕ.
Η προεδρία του Eurogroup ασκείται σήμερα από έναν από τους 19 υπουργούς Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης.
«Θα ήθελα, για να το πω περιγραφικά, ο διάδοχός μου να είναι ο πρώτος υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης», επέμεινε ο Μοσκοβισί, διευκρινίζοντας: Δεν είμαι υποψήφιος για τίποτα. Η πρότασή μου δεν είναι μια προσωπική πρόταση, είναι μια δομική πρόταση.
Πάντως τόνισε ότι ο ίδιος «δεν είναι κατ’ ανάγκη ο λιγότερο προετοιμασμένος» για κάτι τέτοιο.
Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron προασπίζεται την ιδέα της δημιουργίας μιας θέσης υπουργού της Ευρωζώνης προκειμένου να ενισχυθεί η ”συνοχή” της, ενώ πρόσφατα η Merkel αναφέρθηκε θετικά σε αυτήν την πρόταση Macron.
To Γερμανικό κατεστημένο, με ”λαγό” τον Macron, του σύγχρονου οικονομικού Vichy, βαδίζει ολοταχώς, στο όνομα της ”ενοποίησης”, στην Γερμανοποίηση της Ευρώπης!
Ό,τι δεν πέτυχε το Γ’ Ράιχ με τα τανκς, επιθυμεί να το πετύχει το Δ’ Ράιχ με το ευρώ.
Η ιστορία επαναλαμβάνετε με οικονομικονομισματικούς όρους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας