Δείγματα από τη Ντούμα στα χέρια του Οργανισμού Απαγόρευσης Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ)

1735
οαχο

Στο σημείο όπου φέρεται να διαπράχθηκε επίθεση με χημικά όπλα, στη Ντούμα της Συρίας, έφτασαν οι ειδικοί του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) προκειμένου να συλλέξουν δείγματα, όπως επιβεβαίωσε ο Οργανισμός.
Τα δείγματα τα οποία συνέλεξαν οι ερευνητές θα μεταφερθούν αρχικά για ανάλυση στο εργαστήριο του ΟΑΧΟ στο Ρισβάικ της Ολλανδίας, καθώς και σε άλλα εργαστήρια του Οργανισμού.
Εν συνεχεία, βάσει της ανάλυσης των δειγμάτων, οι ερευνητές του ΟΑΧΟ θα συντάξουν την έκθεσή τους, ενώ ο Οργανισμός θα αξιολογήσει την κατάσταση και θα εξετάσει μελλοντικά βήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας άλλης πιθανής επίσκεψης στη Ντούμα.
Οι επιθεωρητές του ΟΑΧΟ είχαν φθάσει στη Συρία στις 14 Απριλίου, με την καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών τους να αποδίδεται κυρίως σε λόγους ασφαλείας.
Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε πως αναμένει οι επιθεωρητές του ΟΑΧΟ να διεξάγουν την πιο αμερόληπτη δυνατή έρευνα.

2 Σχόλια

  1. Γιατί αγαπητοί διαχειριστές της Iskra “αγνοείτε” την σοβαρότερη είδηση σχετικά με την υποτιθέμενη επίθεση με χημικά, που ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΣΤΗΜΕΝΗ, αν και σε αυτή στηρίχτηκαν τα δυτικά καθίκια για να κάνουν την γελοία “τιμωρητική” τους επίθεση στη Συρία;
    https://www.rt.com/news/424694-douma-boy-video-attack/?utm_source=www.rt.com&utm_campaign=mailer

    • Μάλλον δεν παρακολουθείτε τακτικά την ιστοσελίδα μας, αφού δημοσιεύσαμε μεγάλη σειρά άρθρων, τόσο ειδησεογραφικών όσο και γνώμης, που αποκάλυπταν την απάτη και τα ψεύδη των Δυτικών σε σχέση με την στημένη, όπως σωστά παρατηρείτε, υπόθεση της ΔΗΘΕΝ χημικής επίθεσης στη Ντούμα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας