Ξεφτίλα Τσίπρα-Κοτζιά με το ανακοινωθέν των ΥΠΕΞ της Ε.Ε: ''Κατανοούν'' και ''στηρίζουν'' τις επιθέσεις εναντίον της Συρίας

2335
τσίπρα

Την απόλυτη στήριξή τους στις επιδρομές  εναντίον της Συρίας από ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία εκφράζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ που συνεδρίασαν σήμερα Δευτέρα στο Λουξεμβούργο.
Σε πλήρη ευθυγράμμιση με την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα περί «πρόληψης« κατά των χημικών, οι 28 υπουργοί της ΕΕ, μαζί τους και ο Έλληνας υπουργός Νίκος Κοτζίας, ο οποίος εξάλλου προχτές δεν είδε καν τις …επιδρομές, στα συμπεράσματα τους αναφέρουν: «Το Συμβούλιο της ΕΕ κατανοεί ότι οι στόχοι των αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ, Γαλλίας και Μ. Βρετανίας στις εγκαταστάσεις χημικών όπλων στη Συρία ήταν συγκεκριμένα μέτρα τα οποία ελήφθησαν με μοναδικό στόχο την πρόληψη της περαιτέρω χρήσης χημικών όπλων και χημικών ουσιών από το συριακό καθεστώς για να σκοτώσει το λαό του».
Προκειμένου μάλιστα να δικαιολογήσουν τη νέα ανοιχτή επέμβαση των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας, σπεύδουν να κατηγορήσουν ως υπεύθυνη για τους βομβαρδισμούς(!) την κυβέρνηση της Συρίας, δηλώνοντας μάλιστα σίγουροι ότι έκανε χρήση χημικών όπλων! Συγκεκριμένα στο κείμενο των συμπερασμάτων, το Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ: «Καταδικάζει έντονα τη συνεχιζόμενη και επαναλαμβανόμενη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας επίθεσης κατά της Ντούμα». 
Στα συμπεράσματά τους, φανερώνοντας ότι στόχος των ιμπεριαλιστικών κέντρων είναι η συνέχιση και των πολεμικών σχεδιασμών, αναφέρουν ότι οι προοπτικές για μια πολιτική λύση στη Συρία απομακρύνονται.
Μάλιστα φτάνουν στο σημείο να ισχυριστούν ότι «το συριακό καθεστώς φέρει τη συντριπτική ευθύνη για την καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση και τα δεινά του συριακού λαού», επιδιώκοντας απαλείψουν τις ευθύνες του «Ισλαμικού Κράτους» (Da’esh), επιδιώκοντας προφανώς να κρύψουν ότι το εξόπλισαν και το χρηματοδότησαν, οι ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία.
Τέλος αναφέρουν πως «όλοι οι παράγοντες στη Συρία πρέπει να επικεντρωθούν στην καταπολέμηση του Da’esh, η οποία δεν έχει ακόμη τελειώσει» και ότι «η αποτροπή της αναζωπύρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης παραμένει προτεραιότητα. Για να συμβάλει στη διαρκή ήττα του Da’esh, η ΕΕ θα συμμετάσχει σε προσπάθειες σταθεροποίησης στις περιοχές που απελευθερώνονται από το Da’esh από τον Παγκόσμιο Συνασπισμό στη βορειοανατολική Συρία». 
 

1 σχόλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας