Ν. Χουντής: Όχι στην ΟΝΕ που στόχο έχει την μεταφορά πλούτου στους ισχυρούς

2051
λαϊκή

Νίκος Χουντής (ΛΑΕ) στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την 2η Αξιολόγηση:
•       «Ο ελληνικός λαός θα πει ΟΧΙ σε μια Νομισματική Ένωση που στόχο έχει τη μόνιμη μεταφορά πλούτου από τους αδύναμους στους ισχυρούς»
•       «Μετά από 7 χρόνια λιτότητας και μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς εθνική κυριαρχία και σε συνεχή οικονομική και κοινωνική πτώχευση»
Επίθεση σε ελληνική κυβέρνηση και Τρόικα εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αφορμή τη συζήτηση για την πορεία της 2ης Αξιολόγησης του ελληνικού Προγράμματος.
Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής στην τοποθέτησή του σημείωσε ότι «Σήμερα, μετά από 7 χρόνια λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που επεξεργάστηκαν οι Θεσμοί το ΔΝΤ και το Eurogroup, η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς εθνική κυριαρχία, και σε συνεχή οικονομική και κοινωνική πτώχευση» και υπογράμμισε ότι τόσο η Τρόικα, όσο και οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις «έχουν καταγραφεί στην ιστορία ως υπεύθυνες για το μεγαλύτερο πολιτικό και οικονομικό έγκλημα, για τη μεγαλύτερη αποικιακή λεηλασία σε βάρος ενός λαού, στη σύγχρονη εποχή».
Στη συνέχεια της παρέμβασής του ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας τόνισε ότι ο ελληνικός λαός «Θα πει ΟΧΙ στα μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Δανειστές.Θα πει ΟΧΙ στα Μνημόνια που τον έχουν καταδικάσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση.Θα πει ΟΧΙ σε μια Νομισματική Ένωση που στόχο έχει τη μόνιμη μεταφορά πλούτου από τους αδύναμους στους ισχυρούς» και κατέληξε λέγοντας «Θεσμοί και ελληνική κυβέρνηση απειλούν τον ελληνικό λαό με το ατύχημα του Grexit.Σας λέω λοιπόν ότι αυτό το «ατύχημα» θα γίνει συνειδητή επιλογή ενός λαού που αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία, την ευημερία και την ανάπτυξη».
Ακολουθεί το βίντεο με την παρέμβαση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή:

Ολόκληρη η παρέμβαση του Νίκου Χουντή:
«Το 2010 η Ελλάδα εντάχθηκε στα Μνημόνια για να γλιτώσει δήθεν τη χρεωκοπία και να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
Σήμερα, μετά από 7 χρόνια λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που επεξεργάστηκαν οι Θεσμοί το ΔΝΤ και το Eurogroup, η Ελλάδα είναι μια χώρα χωρίς εθνική κυριαρχία, και σε συνεχή οικονομική και κοινωνική πτώχευση.
Τρόικα και ελληνικές κυβερνήσεις έχουν καταγραφεί στην ιστορία ως υπεύθυνες για το μεγαλύτερο πολιτικό και οικονομικό έγκλημα, για τη μεγαλύτερη αποικιακή λεηλασία σε βάρος ενός λαού, στη σύγχρονη εποχή.
Στο όνομα της παραμονής στην Ευρωζώνη και της ανταγωνιστικότητας έχουν μειωθεί οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές δαπάνες. Καταργήθηκαν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, κυριάρχησαν οι ελαστικές μορφές εργασίας. Πουλιούνται οι βασικές υποδομές της χώρας μου, με σκανδαλώδη και νομικά αμφισβητήσιμο τρόπο.
Τα αποτελέσματα, η μεγαλύτερη ύφεση σε καιρό ειρήνης, η υψηλότερη ανεργία στην ΕΕ, οι υψηλότεροι δείκτες φτώχειας. Μια διαλυμένη αγορά εργασίας, αύξηση της ανεργίας και της μαύρης εργασίας, 500.000 νέοι και νέες να έχουν μεταναστεύσει, συνεχής διόγκωση του δημόσιου χρέους.
Τι ζητούν τώρα οι Θεσμοί;
Να μειωθούν οι συντάξεις και οι δημόσιες δαπάνες, να μειωθεί το αφορολόγητο για να πληρώνουν οι φτωχοί, να γίνουν πιο εύκολες οι ομαδικές απολύσεις.
Ο ελληνικός λαός ξαναθυμάται τα μεγάλα ΟΧΙ που έχει πει στην ιστορία του.
Το ΟΧΙ που είπε στο πρόσφατο Δημοψήφισμα.
Θα πει ΟΧΙ στα μέτρα που ετοιμάζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Δανειστές.
Θα πει ΟΧΙ στα Μνημόνια που τον έχουν καταδικάσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Θα πει ΟΧΙ σε μια Νομισματική Ένωση που στόχο έχει τη μόνιμη μεταφορά πλούτου από τους αδύναμους στους ισχυρούς.
Θεσμοί και ελληνική κυβέρνηση απειλούν τον ελληνικό λαό με το ατύχημα του Grexit.
Σας λέω λοιπόν ότι αυτό το «ατύχημα» θα γίνει συνειδητή επιλογή ενός λαού που αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία, την ευημερία και την ανάπτυξη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας