Νιόνιο, ''όλοι μαζί μπορούμε΄΄ χωρίς, όμως, μνημόνια, λιτότητα, διαπλοκή και κατοχή!

6341
Νιόνο

Θαυμάσια η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, εξαιρετικοί οι τραγουδιστές, πάντα δημιουργικός ο Νιόνιος.
Όμως, ”όλοι μαζί δεν μπορούμε”, Νιόνιο και αγαπητοί τραγουδιστές μας, αν τραγουδάμε κάτω από την ομπρέλα μιας προπαγανδιστικής μηχανής που κάθε μέρα κάνει μνημονιακή πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό.
”Όλοι μαζί μπορούμε”,  μόνο με δημοκρατική ενημέρωση, χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς διαπλοκή και χωρίς κατοχή.
Αντίθετα, με όλα αυτά η οικονομία βουλιάζει, ο λαός πνίγεται, η Ελλάδα εξευτελίζεται.
Το ελληνικό τραγούδι έζησε και θα ζει μόνο ως μήνυμα ”αντίστασης” ενάντια σε όλα όσα θέλουν να το ισοπεδώσουν, αφού ισοπεδώσουν τον λαό, την γλώσσα και τον πολιτισμό μας.

2 Σχόλια

  1. Όταν χρωστάμε ως χώρα, κάποια συμφωνία πρέπει να την υπογράψουμε. Την λένε μνημόνιο… Το κακό δεν είναι γενικώς και αορίστως “τα μνημόνια”, αλλά τα συγκεκριμένα μνημόνια! Είναι ότι τα μνημόνια που υπογράψαμε ήταν άδικα και αντιαναπτυξιακά. Άρα μην παραπληροφορείτε με τα εύκολα συνθήματα “κατά των μνημονίων”. Η εύκολη κουβέντα “έξω από την ΕΕ και το ευρώ και τα μνημόνια” σημαίνει απομόνωση τύπου Αλβανίας του Χότζα. Σοβαρευτείτε, με ανθρώπινες ζωές έχετε να κάνετε, 11 εκατομμύρια κόσμος ζει σε αυτή τη χώρα.
    Η λιτότητα δεν καταργείται με κομματικές ή “λαϊκές” αποφάσεις. Καταργείται στην πράξη με υγιή ανάπτυξη. Καταργείται με χτύπημα της κρατικοδίαιτης “επιχειρηματικότητας” που λυμαίνεται τη χώρα, καταργείται με χτύπημα των ισχυρών συντεχνιών, καταργείται με ενίσχυση της υγιούς ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ επιχειρηματικότητας. Είσασταν στα πράγματα για 6 μήνες. Δεν κάνατε τίποτα από όλα αυτά. Και στις Σκουριές ακόμη, αυτό το μνημείο αρρωστημένης “ανάπτυξης”, ούτε καν το ξύσατε… Έντιμος ίσως ηθικά ο Λαφαζάνης, αλλά δεν αρκεί. Πολιτική για το λαό γίνεται μόνο στο χώρο του εφικτού. Στην ΠΡΑΞΗ! Όλα τα άλλα είναι “τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”…

    • Πρέπει να είναι κανείς το λιγότερο αμνήμων, ώστε να επιχειρεί εκ των υστέρων να ρίξει το κύριο βάρος της αποτυχίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να αλλάξουν τα πράγματα επί το ριζοσπαστικότερο και αριστερότερο, στα στελέχη της τότε Αριστερής Πλατφόρμας, ακόμη και αυτά που κατείχαν υπουργικές θέσεις.
      Αγαπητέ κύριε, δεν υπάρχουν «καλά» μνημόνια, όταν ο αντισυμβαλλόμενος είναι η ΕΕ / Ευρωζώνη, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Γι’ αυτά τα συγκεκριμένα μνημόνια γίνεται λόγος, όχι για κάποια άλλα, που δεν μπορούν να υπάρξουν κιόλας…
      Από την άλλη πλευρά, το να εξακολουθείτε να αναμασάτε το «παραμύθι» περί «εθνικής απομόνωσης» σε περίπτωση αποχώρησης από την ευρωζώνη και την ΕΕ και να το χρησιμοποιείτε ως «μπαμπούλα» ακόμη και μετά την υπογραφή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δύο Μνημονίων, επιτρέψτε μας να μην το θεωρούμε, πλέον, ως απλή αυταπάτη, αλλά ως συνειδητή προσπάθεια αποφυγής του «να μπει το μαχαίρι ως το κόκκαλο», δίνοντας οριστική λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
      Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε, ότι μετά από δύο «αριστερά» Μνημόνια, εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι η έξοδος από την ευρωζώνη και την ΕΕ και η κατάργηση των μνημονίων θα οδηγούσε την Ελλάδα σε «εθνοαπομονωτισμό». Προφανώς οι περίπου 180 χώρες του κόσμου που ζουν εκτός ΕΕ και οι πάνω από 190 που έχουν εθνικά νομίσματα είναι – κατά την άποψή σας – «εθνικά απομονωμένες»…
      Εάν όντως ενδιαφέρεστε για τις θέσεις της ΛΑ.Ε για το πώς, συγκροτημένα και συντεταγμένα, μπορεί να γίνει η έξοδος από την ευρωζώνη, η υιοθέτηση του εθνικού νομίσματος, η εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού, φιλολαϊκού προγράμματος και η ρήξη με / έξοδος από την ΕΕ, διαβάστε το ειδικό φυλλάδιο που έχει εκδοθεί από την ΛΑ.Ε για το συγκεκριμένο θέμα, όπως και μελέτες συντρόφων και συναγωνιστών της Αριστεράς που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος (πχ μελέτη ΕΔΕΚΟΠ – Λαπαβίτσα, μελέτη Καλτσώνη – Μαριόλη – Παπουλή κοκ).
      Οι τελευταίοι που θα πίστευαν πως η λιτότητα, η ύφεση, η ανεργία και όλα τα άλλα σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα λύνονται «ως δια μαγείας», είναι αυτοί που βρίσκονται συσπειρωμένοι γύρω από την ΛΑ.Ε. Ψάξτε αλλού για «αιθεροβάμονες» ή για συμβιβασμένους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας