Να σκοτώσουμε τον μινώταυρο

2102
πλειστηριασμοί

Να σκοτώσουμε τον μινώταυρο

Η σοφία της ελληνικής μυθολογίας αποδίδει απόλυτα, ηθοπλαστικά και πειστικά τα συμβαίνοντα στη πατρίδα μας σήμερα.

Ο ΜΙΝΩΑΣ (γερμανική ΕΕ &ΣΙΑ) νικητής απαιτεί αίμα από 7 εκατ. τουλάχιστον έλληνες, προκειμένου να θρέφει και συντηρεί τον ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ (χρέος-μνημόνια).
Ο ΑΙΓΕΑΣ(σημερινός και προηγούμενοι) ηττοπαθής και ραγιάς αποδέχεται την ανθρωποθυσία.
Στο λαβύρινθο των Βρυξελλών επικρατεί σχετική ηρεμία ΤΑΞΗ και ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
 
Εθελοντικά προσφερόμενος όμως ο γενναίος ΘΗΣΕΑΣ (ελληνικός λαός) ανατρέπει την καθεστωτική, ντροπιαστική,ταπεινωτική συμφωνία, σκοτώνει τον ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ, απαλλάσοντας την πατρίδα του από τον βαρύ φόρο αίματος, επιλέγοντας ελεύθερη κυρίαρχη πατρίδα.
 
Κλειδί και εργαλείο στον μύθο η ΑΡΙΑΔΝΗ.
 
ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ.
Ο ΜΙΝΩΑΣ,ο ΑΙΓΕΑΣ,ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ  είναι γνωστά πρόσωπα,καταστάσεις και εξουσίες.
Αναζητώντας όμως το σημερινό ένα κα ιμοναδικό ΘΗΣΕΑ δεν είναι και το ευκολότερο.
ΘΗΣΕΑΣ όμως σήμερα μπορεί και πρέπει να γίνει κάθε έλληνας πατριώτης,επαναστάτης,ανυπότακτος,αντιμνημονιακός και δημοκράτης.
 
Κάθε έλληνας που αντιστέκεται στη μνημονιακή πολιτική τάξη.
Κάθε έλληνας απόγονος του Καραισκάκη, Κολοκοτρώνη, Μπουμπουλίνας. Του Αρη του Λαμπράκη.
Απόγονος αγωνιστών που πέρασαν την ζωή τους σε φυλακές,εξορίες για πανανθρώπινες αξίες και ιδέες.
Αγωνιστών που δεν τους ακούμπησε ο ραγιαδισμός και η υποταγή.
Η ΣΗΜΑΙΑ
 
Εάν πρέπει όμως να βρούμε σημαία και σύμβολα να συμπορευθούμε για να σκοτώσουμε τον ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ, οι σημαίες ας είναι πολύχρωμες και τα σύμβολα ελεύθερα.
Ολα όμως να συμβολίζουν και να στοχεύουν στον θάνατο του ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥ.
Οταν υπερασπίζεσαι την υπόδουλη πατρίδα ,τον φτωχοποιημένο λαό της και βρίσκεσαι σε πόλεμο, εάν ο διπλανός σου αγωνίζεται και αυτός για εθνική-λαική κυριαρχία και κοινωνική απελευθέρωση, δεν κοιτάς τι χρώμα έχει ο μπερές του και τι σηματάκι έχει στο πέτο του .
Κατακτήσαμε το τελευταίο διάστημα, ένα τεράστιο πλούτο ιδεών ,αναλύσεων,επιστημονικών μελετών, στο δρόμο για την εναλλακτική πρόταση διεξόδου απο την κρίση προς όφελος των λαικών τάξεων.
Μας λείπει η ανοχή-αντοχή στον προβληματισμό,στη σκέψη,στη διαφορετικότητα του διπλανού.
Κλειδί και εργαλείο να σκοτώσουμε τον  ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη,ο αλληλοσεβασμός,η εκτίμηση.
 
Η σημερινή ΑΡΙΑΝΔΗ είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ και το ΜΕΤΩΠΟ.
 
 
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ’73-2017
 
Λίγες κουβέντες για μιά προδομένη απο πολλούς ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ.
Οσοι μείναμε όρθιοι, όσοι δεν συμβιβάστηκαν, δεν εξαργύρωσαν, δεν αφομειώθηκαν από το σύστημα, παρόντες στις εκδηλώσεις.
Με οσφυαλγίες, ισχυαλγίες, μαρμαριγές,με κατάθλιψη με φτώχεια εκεί παρόντες.
 
Προσωπικές ήττες,ταξικές ήττες υπάρχουν.
ΗΤΤΕΣ ΙΔΕΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ.
 
Τόπο στη νέα γεννιά .Φοιτητική ,εργαζόμενη νεολαία ας ποτίσει την σπορά.
Να ακουστούν ξανά τα συνθήματα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία.
Εθνική ανεξαρτησία-Λαική κυριαρχία.
1, 2, 3,πολλά Πολυτεχνεία.
Το Πολυτεχνείο ήταν η ΑΡΧΗ.
 
Το τραγούδι ”πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί…..
Απάντηση θα πάρουν ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ”.
 
Με εχτίμηση,σεβασμό και εμπιστοσύνη στους όρθιους.

3 Σχόλια

  1. “Μας λείπει η ανοχή-αντοχή στον προβληματισμό,στη σκέψη,στη διαφορετικότητα του διπλανού.”
    Αγαπητέ κ. Σπετσέρη,
    Εκτιμώ την άποψη σας για ενότητα που έχετε περιγράψει και σε άλλο άρθρο σας.
    Υπάρχει όμως ακόμη ένας Μινόταυρος που πρέπει να σκοτώσουμε.
    Είναι οι συνιστώσες εκείνες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της ΛΑΕ, που ακούνε λέξεις όπως “σημαία” ή “πατρίδα” και βγάζουν σπυριά. Όπως καλύτερα απο μένα γνωρίζετε είναι αυτές που εμποδίζουν το μέτωπο να σχηματισθεί. Το δε επιχείρημα ότι μπορεί να σχηματιστεί “μέτωπο” απελευθέρωσης της Ελλάδας με όσους έχουν τέτοιες απόψεις είναι τουλάχιστον φαιδρό.
    Η ΛΑΕ επομένως θα πρέπει να αποφασίσει τι τελικά θέλει να κάνει. Αν πραγματικά θέλει να συμμετάσχει σε ένα ευρύ μέτωπο με δημοκρατικές και πατριωτικές δυνάμεις που θα μπορεί να δημιουργήσει τη δυναμική για την ανατροπή της κατοχής ή θα μείνει εγκεφαλικά μπλοκαρισμένη σε κομματικούς και ιδεολογικούς δογματισμούς που εδώ που έχει φτάσει η Ελλάδα δεν έχουν καμία μα καμία σημασία. Αυτός είναι ο πρώτος μικρός Μινόταυρος που πρέπει να εκλείψει για να υπάρξει ελπίδα για κάτι περισσότερο.
    Καθώς όμως έχουμε μπει στον 3ο χρόνο από την κωλοτούμπα του συριζα, προσωπικά έχω πειστεί ότι η ΛΑΕ δεν πρόκειται να ξεπεράσει ούτε καν το εμπόδιο αυτό.

    • Νομίζουμε ότι το να υποδεικνύετε, εμμέσως πλην σαφώς, στη ΛΑ.Ε ποιοι «πρέπει» να συμμετέχουν σε αυτήν και ποιοι όχι, κάθε άλλο παρά βοηθάει την υπόθεση της ενότητας δράσης των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Είναι προτιμότερο, εν προκειμένω, να ξεκαθαρίζει ο καθένας τη δική του θέση για το τι επιδιώκει, από το να υποδεικνύει σε άλλες δυνάμεις τι να κάνουν και τι όχι… Επιπλέον, ενότητα δράσης και μίνιμουμ προγραμματική σύγκλιση δεν σημαίνει απαραίτητα ούτε πολιτική, ούτε – πολλώ δε μάλλον – ιδεολογική ταύτιση απόψεων. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα, είναι όμως απαραίτητο να συμφωνούμε στα βασικά, δηλαδή στο προγραμματικό και στο ΑΞΙΑΚΟ πεδίο, το οποίο δεν είναι διόλου αμελητέο, ενίοτε δε είναι και πιο καθοριστικό από άλλους παράγοντες…

      • Καλημέρα,
        αφού αρχικά σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία σας, θα ήθελα να διευκρινήσω ότι δεν κάνω υποδείξεις προς τη ΛΑΕ (που κρίνω ότι δεν τις χρειάζεται) αλλά διαπιστώσεις.
        Οι διαπιστώσεις αυτές προκύπτουν από την διετή και πλέον αδυναμία συγκρότησης ενός ευρέως αντιμνημονιακού μετώπου που έχει κάνει όλο τον απλό κόσμο να αναρωτιέται γιατί δεν συγκροτείται επιτέλους αυτό το μέτωπο. Το έχει γράψει σε δύο άρθρα που έχω διαβάσει ο κ. Σπετσέρης, το ίδιο ο κ. Αλαβάνος σε άρθρο στο site σας, το αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης σε κάθε συνέντευξη.
        Το ερώτημα λοιπόν είναι δεν γίνονται ανοιχτες συζητήσεις με συμμετοχή κινημάτων, φορέων, κομμάτων, προσωπικοτήτων και απλών πολιτών στις οποίες να πουμε τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε, πως θα το κάνουμε, να βάλουμε προτεραιότητες και να δουμε που υπάρχουν συγκλίσεις, που σίγουρα υπάρχουν.
        Θα σας θυμίσω ότι το 2015 ο προεκλογικός χρόνος ήταν εσκεμμένα πολύ περιορισμένος για να μην προλάβουν να ανασυγκροτηθούν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις. Τώρα όμως έχουν περάσει ήδη 2,5 χρόνια και οι δικαιολογίες δεν είναι ευκολο να στηριχθούν με επιχειρήματα.
        Επίσης κατά τη γνώμη μου θα δούμε εκλογές εντός του 2018 καθώς λήγει το παρόν πρόγραμμα και οι δανειακές ανάγκες του 2019, 2020, 2021 κλπ δεν υπαρχει περίπτωση να χρηματοδοτηθούν μόνο από δικά μας χρήματα ή δανεισμό, άρα ο συριζα θα βιαστει να παει σε εκλογες πριν βρεθεί σε αδυναμία αποπληρωμής κάποιου ομολόγου.
        Συνεπώς αν επιθυμούμε πραγματικά και ΑΛΗΘΙΝΑ να ανατρέψουμε το μνημονιακό κατοχικό καθεστώς ο χρόνος είναι πολύ πολύ περιορισμένος. Εκτος άν θέλουμε να μείνουμε απλοί παρατηρητές της εναλλαγής της εξουσίας μεταξύ μνημονιακών κομμάτων που θα βρίσκουν υποστυλώματα κυβερνητικής αυτοδυναμίας σε μικρά κόμματα όπως η κεντροαριστερά, ο λεβέντης και ότι άλλο κατασκευάσουν τα μνημονιακά ΜΜΕ κατά παραγγελία των δανειστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας