Νίκη του κινήματος η αναστολή πλειστηριασμών σε συμβολαιογραφείο επί της Ακαδημίας 59

2825

Μέλη της ΛΑ.Ε. αιφνιδίασαν και απέτρεψαν την τοποθέτηση αστυνομικής κλούβας μπροστά σε συμβολαιογραφείο στην Καποδιστρίου 18

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε η Λαϊκή Ενότητα, αφού την τελευταία στιγμή άλλαξε τον τόπο συγκέντρωσης ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Αρχικά τα μέλη της ΛΑΕ είχαν προγραμματίσει να διαμαρτυρηθούν σήμερα, 18/4/2018, στις 2μμ σε συμβολαιογραφείο, που στεγάζεται επί της οδού Ακαδημίας 59 στην Αθήνα, όπου θα διενεργούνταν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Ωστόσο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ώρα σε συμβολαιογραφείο στην οδό Καποδιστρίου 18, που πραγματοποιούσε κι αυτό ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Το αποτέλεσμα ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις να αιφνιδιαστούν και στην προσπάθειά τους να φέρουν δύο αστυνομικές κλούβες μπροστά στο συμβολαιογραφείο επί της Καποδιστρίου αποτράπηκαν από τη μαζική και δυναμική παρουσία μελών της ΛΑΕ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Τελικά τοποθέτησαν αστυνομικές δυνάμεις μέσα στο κτίριο και στην είσοδο της συγκεκριμένης πολυκατοικίας, ενώ μεταφέρθηκαν πολλές διμοιρίες ΜΑΤ μετατρέποντας την περιοχή σε αστυνομικό φρούριο.

Ταυτόχρονα, με το φόβο του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και της κινητοποίησης που είχε εξαγγείλει μαζί με τη ΛΑΕ και άλλες πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες για σήμερα στο συμβολαιογραφείο επί της οδού Ακαδημίας 59, ο Ρουσκας και η παρέα του ανακοίνωσαν ότιαναστάλθηκαν όλοι οι πλειστηριασμοί, που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν εκεί.

Η αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που τελικά πραγματοποιήθηκε σε συμβολαιογραφικό γραφείο, στην οδό Καποδιστρίου 18, στην Αθήνα,  έγινε γιατί αυτό είχε προγραμματίσει πολλούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, μεταξύ των οποίων:

1) Οικόπεδο 154 τ.μ στην Αθήνα με τιμή προσφοράς 52.800 €

2) Οικόπεδο 234,47 τ.μ  Ωρωπός    με τιμή προσφοράς 70.000

3) Αγροτεμάχιο 5.750 τ.μ. Ιωάννινα με τιμή προσφοράς    50.000 €

4) Διαμέρισμα  108 τ.μ  στο Αίγιο με τιμή προσφοράς   155.000 €

5) Διαμέρισμα 78,5 τ.μ  Α. Λιόσια με τιμή προσφοράς  39.000 €          6) Διαμέρισμα 67 τ.μ  Καλλιθέα με τιμή προσφοράς  40.000 €  για χρέος 111.000€

7) Γραφείο 40 τ.μ     Αθήνα   με τιμή προσφοράς 38.800 €  για χρέος   40000€

10) Διαμέρισμα ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ 46 τ.μ   Αθήνα με τιμή προσφοράς για τα 3/8  7.500 ευρώ για χρέος 60000€

Στη συγκέντρωση έδωσε το παρόν ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης, και εκτός από το μπλοκ της ΛΑ.Ε συμμετήχαν και άλλες συλλογικότητες, όπως η ”Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών” και το ΕΠΑΜ.

Και οι σημερινοί 600 περίπου ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μεταξύ των οποίων 15 που αφορούσαν πρώτες κατοικίες, που έγιναν σ’ όλη τη χώρα ανέδειξαν για άλλη μία φορά την αναξιοπιστία και τα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε σχέση με τη δήθεν δέσμευσή της, την οποία διακήρυσσε σε όλους τους τόνους, ότι δεν θα εκπλειστηριαστούν πρώτες κατοικίες και ακίνητα αξίας κάτω των 300.000 ευρώ.

Η ΛΑΕ και τα κινήματα και με τις σημερινές κινητοποιήσεις τους και την παρουσία τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, σε όλη την χώρα διαμήνυσαν για άλλη μία φορά ότι ούτε η αστυνομική βία, ούτε οι προσαγωγές ούτε οι συλλήψεις δεν θα σταματήσουν τον αγώνατους κατά της αρπαγής λαϊκής περιουσίας και κατοικίας.

Επίσης διακήρυξαν ότι το κίνημα που έχει γλιτώσει μέχρι τώρα χιλιάδες σπίτια και μικρά οικόπεδα, αγροτεμάχια και μαγαζιά, δεν θα επιτρέψει και στο δημόσιο να προχωρήσει σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που προγραμματίζει να ξεκινήσει από 27 Απρίλη. Διεκδικεί την ευρεία διαγραφή των ιδιωτικών χρεών (σεισάχθεια) ως ανάσα στην οικονομία και την κοινωνία και την αντιμνημονιακή ανατροπή,για να αποκτήσει ελπίδα και προοπτική ο λαός, η νεολαία και η χώρα μας.

Δήλωση του Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε.

Παν. Λαφαζάνης: Οι πλειστηριασμοί αυτήν την ώρα συνιστούν και πράξη εθνικής μειοδοσίας

Ο Παν. Λαφαζάνης από το συμβολαιογραφείο της Καποδιστρίου 18 που η ΛΑ.Ε. πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Το πρώτο που θέλω να σας πω είναι ότι στο συμβολαιογραφείο επί της Ακαδημίας 59, στο οποίο είχαμε ανακοινώσει ότι ως ΛΑ.Ε. θα κάνουμε σήμερα στις 2 το μεσημέρι τη διαμαρτυρία μας, παρ’ ό,τι αλλάξαμε και πήγαμε σε άλλο χώρο, από το φόβο του κινήματος και της αντίδρασης μας, ανεστάλησαν όλοι οι πλειστηριασμοί , όπως επιβεβαιώνει ανακοίνωση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών- Πειραιώς.
Το δεύτερο, το οποίο θέλω να πω και αυτό είναι ένα σημαντικό επίκαιρο πολιτικό θέμα, είναι το εξής:
Ντρέπεται κανείς ως Έλληνας πολίτης, σε ώρα εθνικών απειλών για την πατρίδα μας να βλέπει την κυβέρνηση, αντί να ενώνει και να στηρίζει τον ελληνικό λαό, να τον διαιρεί, να τον κατακερματίζει και να τον λεηλατεί.
Είναι εθνική και κοινωνική τραγωδία ότι σε ώρες εθνικών απειλών, η κυβέρνηση προβαίνει αμείλικτα, κυνικά και χωρίς έλεος σε μαζικούς πλειστηριασμούς α’ κατοικίας και λαϊκής περιουσίας και πετά κόσμο άστεγο στο δρόμο και του στερεί την μικρή του περιουσία.
Αυτό συνιστά πισώπλατο χτύπημα στην πατρίδα μας.
Αποτελεί  μια πράξη εθνικής μειοδοσίας, για να μην πω ότι είναι μια πράξη εθνικής προδοσίας.
Το αίτημα μας είναι ένα.
Σε ώρες εθνικών κινδύνων, πρέπει, πολύ περισσότερο από χτες, να σταματήσουν όλοι οι πλειστηριασμοί. Και η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε μια γενικευμένη «σεισάχθεια» στα ιδιωτικά χρέη, με στόχο όχι μόνο την κοινωνική δικαιοσύνη αλλά με κύρια επιδίωξη την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.»

ple800

Πλειστηριασμοί πλειστηριασμοί1 πλειστηριασμοί2

plei800_1

πλειστηριασμοί3 πλειστηριασμοί4 πλειστηριασμοί5 πλειστηριασμοί6

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας