Νίκη του κινήματος και της ΛΑ.Ε. Η ΓΣΕΕ ανέβαλε μπροστά στην κατακραυγή και τις κινητοποιήσεις την ημερίδα-μνημονιακή φιέστα

6606
success

Μπροστά στην κατακραυγή σωματείων, συλλογικοτήτων και συνδικαλιστικών παρατάξεων, ιδίως του ΜΕΤΑ και κυρίως μπροστά στις δυναμικές αντιδράσεις της ΛΑ.Ε και της ιστοσελίδας Iskra και τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, η ΓΣΕΕ υποχρεώθηκε να αναβάλλει την ημερίδα-μνημονιακή φιέστα που είχε σχεδιάσει και ανακοινώσει για την Τρίτη στις 10:30 στο Ίδρυμα Β κ Μ Θεοχαράκη με τη συμμετοχή των μνημονιακών εγκληματιών σε βάρος της χώρας και του λαού Τσακαλώτο, Στουρνάρα, Χατζηδάκη και Σαχινίδη (το εγχώριο κουαρτέτο).

Σε λιτή ανακοίνωση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, η αναβολή της ημερίδας για την ‘‘2η αξιολόγηση και την προοπτική της οικονομίας,” αποδίδεται προσχηματικά και προκαλώντας γέλωτες μέχρι δακρύων, στο έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο που ορίστηκε όλως τυχαίως την ίδια μέρα και την ίδια ώρα με την ημερίδα.

Πολιτικοί και συνδικαλιστικοί κύκλοι χαρακτήριζαν ως μια νίκη του κινήματος και των κινητοποιήσεων την άτακτη υποχώρηση της ΓΣΕΕ και τόνιζαν ότι αυτή η πανικόβλητη οπισθοχώρηση της ΓΣΕΕ, επιβεβαιώνει την ανάγκη να συνεχισθούν ενωτικά και μέχρι τέλους οι αντιδράσεις, μέχρι η αναβολή επ’ αόριστον να μετατραπεί στην πράξη σε ματαίωση της ημερίδας-φιέστας της μνημονιακρατίας.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν την σημασία των ενωτικών, συντονισμένων και γενικών αντιδράσεων της πολιτικής και συνδικαλιστικής Αριστεράς και όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων, αντιδράσεων που μπορούν να έχουν θετικές συνέπειες και να κατακτούν μικρές αλλά ουσιώδεις νίκες.

Θεωρούμε χρήσιμο να τονίσουμε ότι η ιστοσελίδα της Iskra υπήρξε η μόνη που είχε ως πρώτο θέμα (ίσως και ως θέμα γενικά), δείγμα του μνημονιακού ολοκληρωτισμού στα μίντια, την καταγγελία της μνημονιακής μονοφωνίας του εγχώριου πολιτικού κουαρτέτου των ενόχων και συνενόχων υπό την ομπρέλα της ντροπής από την ηγεσία της ΓΣΕΕ και καλούσε σε κινητοποιήσεις εναντίον της.

Όπως οφείλουμε να σημειώσουμε τις δυναμικές αντιδράσεις της ΛΑ.Ε που προκάλεσαν την κατάπτυστη συκοφαντική αρθρογραφία του εκπροσώπου της ΓΣΕΕ, ο οποίος κατέφυγε σε ένα παραλήρημα εμετικών συκοφαντιών σε βάρος της ΛΑ.Ε και των αντιδράσεων της, παρουσιάζοντας την τελευταία ως τρομοκρατική οργάνωση!

Η αναβολή αυτή της μνημονιακής φιέστας και η αποπνικτική κατάσταση που κυριαρχεί στις ξεπουλημένες κορυφές του συνδικαλιστικού κινήματος, δείχνει την απόλυτη αναγκαιότητα αλλά και δυνατότητα για μια ανατροπή ταξικού προσανατολισμού στα συνδικάτα και στην ίδια την ΓΣΕΕ.

Σε αυτό το άμεσο και επείγον καθήκον οφείλουν να προσανατολιστούν με μια πλατιά ενωτική στη βάση των προβλημάτων προσπάθεια όλες οι συνεπείς ταξικές εκφάνσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Τέρμα στην απαισιοδοξία, την μιζέρια, στους εμφύλιους ανταγωνισμούς.

Μπροστά, ενωτικά και δυνατά!

Τ.Κ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας