Νέο κεφάλαιο στην Συρία: Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις εισέρχονται στο Αφρίν

2176
δαμασκός

Νέα σεισμικά δεδομένα για τις συριακές εξελίξεις σε βάρος της Τουρκίας διαμορφώνει η είσοδος κυβερνητικών στρατευμάτων στο Αφρίν, προφανώς με την συναίνεση των Κούρδων του YPG.
Το γάντι που πέταξε η Άγκυρα φαίνεται να «σηκώνει» η Δαμασκός. Σύμφωνα με την κρατική συριακή τηλεόραση, φιλοκυβερνητικοί μαχητές της Συρίας έχουν αρχίσει να εισέρχονται στο βόρειο κουρδικό θύλακα του Αφρίν, όπου τα τουρκικά στρατεύματα διεξάγουν εδώ και ένα μήνα τη στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας».
Η κρατική τηλεόραση της Συρίας έδειξε οχήματα με βαριά πυροβόλα όπλα τοποθετημένα πάνω τους, που εισέρχονταν στο Αφρίν από το κοντινό χωριό Nουμπούλ.
Σε πλάνα της συριακής τηλεόρασης Σύροι μαχητές εμφανίζονται να ανεμίζουν συριακές σημαίες και να φωνάζουν φιλοκυβερνητικά συνθήματα.
Η ανάπτυξη των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων έρχεται την επομένη της ρητής προειδοποίησης της Άγκυρας προς τη Δαμασκό κατά της ανάπτυξης συριακών δυνάμεων στον ελεγχόμενο από τους Κούρδους θύλακα.
Σύμφωνα με μέσο ενημέρωσης που ελέγχεται από την οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, μαχητές των Λαϊκών Δυνάμεων, οι οποίοι στηρίζουν τη συριακή κυβέρνηση, άρχισαν να αναπτύσσονται στην περιοχή του Αφρίν, προερχόμενοι από το Χαλέπι.
Οι μαχητές αυτοί, που σύμφωνα με τη δημόσια συριακή τηλεόραση θα βοηθήσουν να αποκρουστεί η τουρκική επίθεση στην περιοχή, μπαίνουν στο Αφρίν μέσω της διάβασης αλ Ζιγιάρα, στα βόρεια του Νουμπούλ.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε την είσοδο συριακών φιλοκυβερνητικών δυνάμεων στο Αφρίν.
«Μία Συρία, μία Συρία» ακούγονται να φωνάζουν οι άνδρες αυτοί, σε βίντεο που μετέδωσε η συριακή τηλεόραση. «Ήρθαμε για να πούμε στον λαό μας στο Αφρίν ότι είμαστε ένα», είπε ένας μαχητής, αναφερόμενος στην πάγια θέση της Δαμασκού ότι η Συρία πρέπει να παραμείνει ενωμένη και οι εσωτερικές κατατμήσεις που προκλήθηκαν από τον πόλεμο θα πρέπει να εξαλειφθούν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας